Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      ojcostwo

ojcostwo

(5 wyników)
    • Witam, mam wielką prośbę o radę! Jeśli ktoś coś takiego przeżył albo zna się na prawie, to proszę, napiszcie, co byłoby najlepszym wyjściem. Jestem osobą raczej skrytą i staram się innych nie obarczać swoimi problemami, ale doszłam do takiego momentu w życiu, gdzie naprawdę nie wiem, co dalej robić. Mój problem wygląda tak: mam dziecko z chłopakiem, który w momencie gdy dziecko przyszło na świat miał 17 lat. Teraz dziecko ma rok, ojciec 18 lat. Uczy się w szkole średniej, ja mam 23 lata...
    • ojcostwo(20)

tak bardzo mamy wpojone ze dzieci wychowuja kobiety.A co dzieje sie gdy kobieta umiera? Czy naprawde mezczyzni nie umieja zajmowac sie dziecmi. Ja obserwuje ze dzieci pozostawione z ojcem,robia sie jakby bardziej samodzielne. Nie rozpieszczaja ich tak jak my.Moze my nie dajemy szansy panom?
    • Czesto brakuje mi dystansu do swoich "dziel". Tez tak macie?
    • Poznałam go 5 lat temu, miał żonę i syna. Totalne zauroczenie, twierdził, że z żoną koniec, później się rozwiódł. Pomieszkiwał u mnie, kiedyś na lekkim rauszu poprosił mnie o rękę, zgodziłam się bez wahania. Wpadliśmy... Powiedziałam mu o ciąży. Najpierw się cieszył, potem coraz rzadziej u mnie nocował. Dowiedziałam się, że spotyka się z naszą wspólną znajomą. Ona udawała moją koleżankę, mówiła mi jaki to on jest beee, żebym się nie martwiła, że wszystko bedzie ok. Pewnego dnia on powi...
    • Chciałam Wam zapodać pod rozwagę następującą refleksję: Otóż powiedzmy pewna kobieta poznaje żonatego mężczyznę i zakochuje się w nim. Wie, że nie może zgodzić się na bycie dodatkiem do jego życia, ma w sobie potępienie dla zdrady. A jednocześnie zdaje sobie sprawę z tego, że spotkali się właśnie w takim momencie i paradoks polega na tym, że właśnie te jego doświadczenia z żoną, z dziećmi, złe, dobre ukształtowały go takim, jakim jest. Skądinąd wiadomo, że w tym samym wieku mężczy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się