Forum Kobieta Feminizm
ZMIEŃ
      ojcostwo

ojcostwo

(7 wyników)
    • Jestem w ciąży z żonatym mężczyzną.Kiedy się o tym dowiedział, wyparł się wszystkiego, powiedział, że to na pewno nie jego dziecko i żebym mu nie rujnowała życia. Jak udowodnić mu ojcostwo?jak sie do tego zabrać?
    • Nie jestem feministką - jestem sobie, że tak powiem. Właśnie obejrzałam program, z którego dowiedziałam się, że jeśli nawet okazuje się, że mężczyzna pozwany o alimenty nie jest ojcem dziecka, na które płaci - nasze prawo ma to gdzieś! Słowo matki dziecka uznaje się za ważniejsze od: 1. Prawa mężczyzny do jego wolności osobistej w postaci nie łożenia na potomstwo innego mężczyzny 2. Prawo meżczyzny do jego własnych pieniędzy, które zwyczajnie mu się kradnie w swietle /?/ prawa na ...
    • A własciewie powinienem powiedzic,ze dowiedziałem się,ze moj syn nie jest moim synem.Ojciec znany tylko matce. Syn ma 12 lat i od zawsze miałem wątpliwości czy to moje dziecko. Jestm 4 lata po rozwodzie i w koncu zdecydowalem się zrobić badania genetyczne-oczywiscie nie te oficjalne ,bo była zona nie zgodziłaby się na nie. Wynik przyszedł dziś-nie jestem ojcem tego dziecka. I sam teraz nie wiem co z tym fantem zrobić. Oczywiście nie chcę tu ranic syna,chce jakos załatwić tę sp...
    • Nazwa użyta w tytule artykułu - moim zdaniem - jest koszmarnie niefortunna , niemniej artykuł w "njusłiku" mówi o przygotowaniach do zmian w polskim prawie uwzględniających możliwość wykluczenia ojcostwa na podstawie badań genetycznych. W ślad za tym ma iść znacznie większa ochrona mężczyzn "wrobionych" w ojcostwo i przewidująca np. możliwość zaprzestania płacenia alimentów. Niemniej, co z panami którzy chcą być dalej ojcami z racji wieloletniego wychowywania dziecka które nie jest ich...
    • Polskie prawo zawsze obarcza meza alimentami na dziecko , nawet jesli nie jest jego biologicznym ojcem!!! Nawet jesli test DNA udowodni , ze biologicznym ojcem dziecka jest szef twojej zony - to i tak maz frajer musi placic alimenty. Dlatego nigdy nie zencie sie z polska femina ateistka, ktora uwaza ze , przykazanie "nie cudoloz", to zart. Chlopaki, trzymajcie konkubine, a wtedy gdy dzieckio nie jest twoje - to placic alimenty bedzie biologiczny ojciec.
    • On i ona spotykaja sie przez 4, 5 miesiecy. Zareczają się nawet ( troche z powodu mocno katolickiego ojca dziewczyny, ale nieważne, ona tez gorliwa katoliczka- uprawiajaca seks przedmałżenski...) . On po tych kilku miesiacach wyjezdza na 9 miesieczne szkolenie- przyjezdza do narzeczonej raz na miesiac- tak jak pozwala mu na to rozklad zajec i finanse.Po powrocie dowiaduje sie, ze Pani nie byla tak chyba do konca wierna- robi jej wyrzut z tego powodu - ona zrywa.Akcja dzieje sie w ...
    • Zastanawia mnie jedna sprawa. Kiedy kobieta urodzi niechciane dziecko i jest zdecydowana oddać je do adopcji, czy ojciec dziecka może się starać o opiekę nad nim? Czy jeśli ją przejmie, może wystąpić do matki dziecka o alimenty?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się