Forum eDziecko eRodzice etata
ZMIEŃ
      ojcostwo

ojcostwo

(13 wyniki)
    • Drodzy Panowie, czesto walczacy z nami, byłymi zonami. Jestem w trakcie rozwodu. moj maz nie okazał sie najlepszym kompanem do zycia, czesto mi ublizał, raz mnie dosc dotkliwie pobił, wyrzucił z domu. dałam mu jednak szanse, wrocilismy do siebie, urodziło sie dziecko. twierdzil i twierdzi ze bardzo kocha dziecko, ale nie pomagal przy nim i spedzal z nia ok dziesieciu minut dziennie. nie twierdze, ze nie pracował, bo i owszem, nawet za duzo, pobudowal dom, ale to tyle. na zycie daw...
    • Witam, czy ktos sie moze orientuje czy na podstawie badania krwi mozna sprawdzic kto jest ojcem?
    • Witam :) Piszę pracę magisterską na temat roli ojca w rodzinie oraz przygotowaniu mężczyzny do ojcostwa. Czy znajdzie się chętny Tata do wypełnienia ankiety? Proszę o maile. Z góry dziękuję za pomoc. :)
    • Chciałem oficjalnie poinformować że zdałem pomyślnie egzamin na 2 dan z ojcostwa - egzamin odbył się 26 marca o 2:30. Chciałbym też podziękować mojej żonie bo bez jej uporu i wysiłku nie przeszedłbym tego egzaminu. Obszerniejszą relacje z egzaminu postaram się umieścić wkrótce, na razie zapraszam do obejrzenia dyplomu
    • dwoje dzieci jak zacząłem palić przed porodem tak dalej pale bo dzieci mnie wykańczają to nie wymówka no ale zawsze jakieś tam. czy jak dorosną to będzie lepiej znam prawie całą ramówkę jim jamuuuu no masakra a tłuka się ze sobą jak szaleni. piwa nie mam kiedy wypić bo jak idę dzieci usypiać to budzę się rano do pracy......a jak u was czy z czasem będzie lepiej? egon26 żyjesz ?
    • kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,96115,7295084,Nowy_tata_peka.html
    • Witam wszystkich serdecznie.Jestem nowa na forum i chcialabym abyscie opowiedzieli jak zachowywaliscie sie kiedy zona byla w ciazy,lub jak zachowywali sie Wasi mezowie-do Pań:-).Otoz ja jestem w piatym miesiacu ciazy,a temat dziecka jest traktowany w domu jako totalne tabu.Moj chlopak nie interesuje sie absolutnie niczym zwiazanym z dzieckiem.Nie chce wybierac imienia,nie wie kiedy mam wizyty lekarskie,nie wie na kiedy mam wyznaczony termin ani w ktorym miesiacu jestem.(przycisn...
    • Wiem, czytałem, dowiadywałem się - prawo przewiduje coś takiego.Niemniej, sprawa nie jest tak oczywista jak w przypadku alimentów na narodzone już dziecko.Matka musi przekonać sąd, że ma trudną sytuację rodzinną a ojciec - przyznać się do dziecka.Istnieje też możliwość zasądzenia wstecznie takowych alimentów. Dwa miesiące temu rozstałem się z dziewczyną, jest ona w tej chwili w szóstym miesiącu ciąży.Złożyła w sądzie pozew o ustalenie alimentów na nienarodzone dziecko właśnie, przyszło mi pi...
    • Nie wiem czy wszyscy zauważyli - czasem pojawiają się reklamy na stronie gazet i w rmf fm też o tym mówią. To taka akcja promująca świadome ojcostwo. Polecam. Na dole macie link.
    • ojcostwo(16)

Pytanie do tausiow, czy ktorys z Was mial taka sytuacje ze nie chcial dzidzisia a zmienilo sie to w czasie ciazy waszych zon lub dziewczyn?
    • Jakie książki beletrystyczne dla taty polecacie? Mąż czytał Tatusiada. Ja, mój Tata i reszta świata, B. Andrzejczuk allegro.pl/item244264633_co_mowia_dzieci_zanim_naucza_sie_mowi c.html i bardzo mu się podobała, są jeszcze jakieś ciekawe książki?
    • Ufffff.... wreszcie. Ojcostwo jak najbardziej świadome, planowane przez jakieś 1,5 roku, trochę mam pietra... Po pierwsze deko późno i zdaję sobie z tego sprawę, chciałbym od bardziej doświadczonych usłyszeć co się z tym wiąże. Jak to znieść kiedy mimo to, że chcę potomstwa nie za bardzo chcę się zrzec dotychczasowego "zabawowego" życia, jak będę wychowywał dzieciaka - lepiej czy gorzej niż gdybym miał np. lat 22 ? Może będzie za bardzo rozpuszczone dlatego, że jest bardzo oczek...
    • No właśnie. Które czytacie i dlaczego? Większość zdecydowanie adresowana jest do kobiet. A to tytułem ("Mamo to ja" albo najnowszy koszmarek "Mama i dziecko"), a to doborem zdjęć i treści. Wszędzie mamy, dla mam - z całym szacunkiem dla płci pięknej - ale co my, ojcowie mamy? Tu i ówdzie ("Twoje dziecko", wspomniana "MiD") pojawiają się rubryki czy strony dla ojców. Co o tym sądzicie? Warte to cokolwiek? A w ogóle to o czym w takich gazetach chcielibyście poczytać jako ojcowie? Ciekaw...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się