-
Witam,
mam problem z aranżacją dekoracji okna w salonie połączonym z kuchnią. Wnętrze jest utrzymane w stylu nowoczesnym. Pod oknem stoi czarny stół, a wokół niego białe krzesła. Ściany są szare, natomiast ramy okienne w kolorze wiśni. Kompletnie nie mam pojęcia jaką dekorację wybrać - żaluzje, rolety czy zasłony. Jeśli zasłony to na jakim karniszu? Co byście w ogóle widzieli na takim oknie?
Pozdrawiam,
Wojtek
fotoforum.gazeta.pl/photo/8/we/pe/ztfc/ybMDlGpmkhu8lW4hoB.jpg
-
Witam, muszę odpowiedzieć deweloperowi jaki chcę kolor okien, zaprojektowane są okna PCV w okleinie drewnopodobnej i takie na zewnątrz muszą zostać, ale wewnętrzny kolor mogę zmienić. Mam już jakąś koncepcje domku, tzn. drewniana podłoga, białe listwy przypodłogowe i białe drzwi wewnętrzne i czy zamówić białe okna (wewnętrzną część), czy niech zostaną całe drewnopodobne? Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
-
prosze o rady co rzucić na takie okna w kuchni, jak widac całość z
drzwiami okiennymi z wyjściem na balkon
img576.imageshack.us/img576/4484/img2989f.jpg
-
Witam, mam ciemne drewniane okna, w podobnym kolorze także podłoge. Mieszkanie chcę urządziić w nowoczesny, trochę surowy sposób, głównie w bieli z dodatkiem czerni. Co w związku z tym mogę dać na okna? Zależy mi na czymś jasnym, żeby dodadtowo nie zaciemniać pomieszczeć. Czy białe drewniane żaluzje, montowane tak aby zasłonić ramy okienne będą dobrze wyglądały?
Pozdrawiam
-
wymyslilam sobie brazowe okna ale ciagle sie waham
beda to niestety zwykle "balkonowy" nad czym ubolewam
salon z aneksem 22 m otwarty na korytarz
przez kuchnie o korytarz beda biegly biale plytki
w czesci salonu mysle o podlodze w cieplym brazie
kanapa szara albo czarna
i boje sie czy pomieszczenie nie bedzie za ciemne
tym bardziej ze najbardziej podobaja mi sie zaluzje szerokie drewnione
jak uwazacie czy nie bedzie za ciemno?
a moze jednak dac sobie spokoj z oknami i zostawic bi...
-
Witam,
Od jakiegos czasu jestem czytelniczka Forum, lecz z pytaniem zwracam się po raz pierwszy :)
Otoz mam do zaaranżowania salon. Sprawa jest trudna, bo odziedziczyliśmy w nim parkiet, który nam sie nie podoba (jak dla mnie nieco staromodny wzór), ale na razie musimy się wstrzymać z jego wymianą. W salonie znajduje się fortepian i biblioteka.
Zadania, które sobie stawiam, to:
- NAJWAZNIEJSZE: wybór pasującego stylu, w tym koloru ścian, tak aby nieco ocieplić chłodne i dość ciemne...
-
Witam, moje mieszkanie jest duze ma ok 90m2 i tu sie plusy skonczyly. Mamy 2 pokoje. Prosze o pomoc w aranzacji sypialni tak by wydzielic strefe dla rodzicow i naszej 2 letniej corki.Bardzo zalezy nam na oddzieleniu jakkolwiek miejsca dla nas (by było bardziej intymnie). Problem sprowadza sie do tego,ze jest jedno okno i to na szczycie.Sciany jak to w kamienicy nie moga zostac przesuniete.Bardzo duzo pieniedzy wlozylismy w remon instalacji i na chwile obecna nie stac nas na jakies ogromne inw...