okna

(19 wyników)
  • Jesli gwarancja była 3 letnia to się już skończyła ( moim przypadku). Przestrzegam mieszkańców z ostatniego etapu. Jeśli macie lud na parapetach, nie dajce sobie wciskać kitu że to przez nierozszczelnione okna. 4 zima - u mnie ogromne sople od wewnątrz, zmarzlina włazi każdą stroną. Moze ktoś wie jaka "firma" montowała okna bo niechce się na nich naciąć przy wymianie prawie nowych okien które powiny posłużyć min 25lat.
  • Witam, zauwazyłam dziś na oknie w małym pokoju oraz kuchni lód na dole okna, jeszcze pikuś bo tłumacze sobie ze w takie mrozy to chyba rzecz normalna, ale jak zobaczyłam śnieg na parapecie to mi się poprostu krew zagotowała ze złości. Okna są nieszczelne, płaci się pieniądze za ogrzewanie i co? Kaloryfery na maxa bo jest małe dziecko w domu a tutaj śniegi i lody. Macie podobnie czy tylko ja mogę bałwana lepić na parapecie? Pozdrawiam
  • mam pytanie. Czy ktos z was reklamował okna w mennicy i z jakim skutkiem?
  • Niestety po raz kolejny pojawia się wątek gry w piłkę pod oknami sąsiadów. Otóż nie każdy (szczególnie mieszkańcy niższych kondygnacji), ma ochotę na kilkugodzinne wysłuchiwanie walenia piłką pod oknem, gdzie w domu nie słychać nawet radia. Kopanie piłką do „ nogi”, która obija się o drzwi garaży powoduje niemiłosierny huk, który słychać nawet siedząc po drugiej stronie mieszkania i zrozumie to tylko ten, który mieszka na parterze czy pierwszym piętrze. Dodam, że niejednokrotni...
  • Byłam w sobotę na budowie i robiąc zdjęcia sfotografowaliśmy również etykiety na oknach. Okazało się, że nan nalepce jest parametr 1,6 a zgodnie z umową miał być 1,1 i chyba dali nam gorsze. Zna się ktos na tymn?
  • Witam, Mam pytanie do mieszkańców Rajskiej Jabłoni czy nie macie Państwo problemu z wentylacją w mieszkaniach. Czy nie wiewa Wam do środka przez kratkę wentylacyjna zimne powietrze wraz z dymem zamiast wyciągać na zewnatrz. Czy nie macie Państwo zawilgoconych okień (nie tylko na dole szyby ale też przy uszczelkach). Czy ktoś już zgłaszał problem wentylacji w mieszkaniu do Mennicy i do administracji ? Jaki jest efekt po zgłoszeniu ? Bardzo proszę o informacje.
  • Witam. Czy ktoś z Państwa ma problem z mokrymi ścianami? Mieszkam przy Grabsztyny 4 na parterze. Gdy tylko spadnie deszcz lub, tak jak teraz śnieg, po ścianie płynie mi woda. Do tego na oknach non stop mam wilgoć. Oczywiście na plecach mebli pojawił mi sie pleśniak, a ubrania w szafie wilgotnieją i śmięrdzą stęchlizną. Tragedia. Pozdrawiam Aga
  • witam serdecznie:) mam takie nietypowe pytanie, czy ktos z Was pozbyl sie kaloryfera w kuchni?? tzn. chce zabudowac sobie okno i chetnie wyrzucilabym kaloryfer:) a wydaje mi sie, ze jest cieplo w kuchni i nie jest on taki niezbedny.... macie jakies doswiadczenia?? dziekuje za odpowiedzi:)
  • Czy ktoś się może orientuje, czy jest już dostęp na wały od strony Pałacu. Tak aby pójść na spacer?
  • Osy...(6)

Drodzy sąsiedzi zwłaszcza z Sadowej 8 czy pojawiły się u was w mieszkaniu osy? do mnie wlatują nagminnie oknem od kuchni dziś już zabiłam trzy.Zastanawiam się czy nie ma gdzieś gniazda os?
  • drodzy przyszli sąsiedzi. To co czytam na forum o budujących sie mieszkaniach coraz częściej przyprawia mnie o ból głowy. Proszę napiszcie czy po kilku latach użytkowania coś złego dzieje się w mieszkaniach tzn. czy popękały ściany, wypaczyły się okna, "zadomowił się" grzyb. Kupiłam mieszkanie w 9 jeszcze własnego M nie oglądałam (będę tam 27/01) ale osoby które już postawiły nogę w swoim lokalu piszą że okna są gorszej jakości niż wspisane w umowie. Mam nadzieje że grzejniki są o...
  • podpisałem umowę przedwstepna ale nie w formie aktu notarilnego, jak myślicie czy to dobra decyzja? no i czy nie obawiacie się dużych uciążliwości związanych z powstaniem obwodnicy? pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów z budynku nr 18 i wszystkim życze udanego roku!
  • wilgoć(6)

witam, jak Państwo (pytanie do mieszkańców buynków 13 i 14)poradzili sobie z wilgocią w nowooddanych lokalach? czy jest ona naprawdę dokuczliwa? jakie są sposoby jak najszybszego wysuszenia, jakie urządzenia (jaki ewentualny koszt?). Czy od razu od odbioru kluczy działaliście z remontami, czy nalezy się wstrzymać do momentu wygnania wilogoci?Dziekuję z góry za odpowiedzi.pozdrawiam.
  • Witam, Zaginęła szara pręgowana kotka. Ma 3 lata jest po sterylizacji. Na brzuszku powinny być widoczne ślady. Kotka łzawi z prawego oka. Jeśli ktoś widział lub ma informację gdzie może być bardzo proszę o wiadomość. Kotka jest wychodząca, więc jak u kogoś przebywa i tak lada moment będzie skakała na klamkę by wyjść. Pozdrawiam.
  • Witam wszystkich sąsiadów. Z racji, że nie mogę patrzec na zaparowane okna i lejaca sie wodę postanowiłam poszukać nawiewników www.aereco.com.pl (francuskie sprowadzane do nas nawiewniki) sensowny higroskopijny nawiewnik do naszych okien kosztuje 200 zł brutto z montażem. W wersju wyciszonej 300 zł z montazem. Nie ma mozliwosci rabatu przy wiekszym zamówieniu. Uzywałam takiego nawiewnika w starym mieszkaniu i byłam zadowolona. Nastepna firma to www.brevis.com.pl to sa polskie n...
  • Wnioskuję częściowe wyłączenie lamp,a szczególnie te które zaglądają nam do okien - co bynajmniej pozwoli obniżyć Koszty Naszej Wspólnoty Myślę,że panujący Zarząd weźmie to pod uwagę.
  • W wielu wątkach powraca temat wilgoci. W budynkach zastosowano wentylację grawitacyjną. Bez uchylonych/rozszczelnionych okien nie będzie wymuszonego obiegu powietrza. "Praw fizyki Pan nie zmienisz..." Wykonując codzienne czynności (gotowanie, pranie, kąpanie) wytwarza się takie ilości pary, że przy zamkniętych szczelnie oknach para będzie się skraplać na oknach, potem ścianach, aż lokator wyhoduje sobie w kątach grzyba. Mieszkam od sierpnia 06, wietrzę regularnie mieszkanie, nie d...
  • boisko(4)

Mamy dwoje dzieci i bardzo nas ucieszyło,że na osiedlu jest spora liczba placów zabaw.Jednak z perspektywy czasu to nasz starszy syn co raz częściej zamienia plac zabaw na boisko,a tego na osiedlu nie ma.Może przy nowo budowanych blokach warto zbudować właśnie boisko kosztem placu zabaw,bo tych jest i tak sporo. Chciałbym wiedzieć czy komuś oprócz nas też na tym zależy.Piszcie co o tym myślicie. Pozdrawiam
  • Witam, Potrzebne są mi namiary na producenta rolet wewnętrznych,materiałowych w kasetkach,z prowadnicami w przystepnej cenie-czy ktoś z mieszkańców może polecić kogoś dobrego a nie drogiego?Na naszym osiedlu w większości okien wiszą rolety-mam nadzieję,że ktoś z właścicieli okien z roletami podzieli się wiedzą na temat wykonawcy ;-) Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się