okna

(147 wyników)
  • Witam, inwestycja na ul. Stawki 8 w Warszawie.Dużym atutem tej inwestycji były okna - od sufitu do podłogi. Już nie są - zwłaszcza dla osób, które mają mieszkania w wieży ( klatka 8) Wczoraj pojechałam zobaczyć nowowstawione okna. W odróżnieniu od innych części inwestycji, gdzie zamontowano już okna z jedną taflą szkła i z ładną ochronną balustradą z pół przezroczystego szkła, w wieży wstawiono brzydkie okna z dwoma taflami i uchylne tylko do połowy (rama okienna przedzielona na pół pozio...
  • Coraz więcej na rynku pojawia się mieszkań z dużymi oknami od sufitu do podłogi (najczęsciej salony np Willa Awangarda, EKO PARK, Marina). W niektórych inwestycjach są to nawet okna na całą powierzchnię ścian zewnętrznych i to we wszystkich pokojach np. Oranżeria II. W specyfikacji technicznej do mieszkan brakuje informacji na temat audytu energetycznego i potencjalnych kosztów eksploatacji takcih mieszkań. Proszę mieszkańców takich lokali o spostrzeżenia o sposobie użytkowania....
  • Witam, Mam do wyboru mieszkanie od wschodu, z widoku na ruchliwa (2 pasy, autobusy) ulice acz w pewnym oddaleniu, ale za to dosc rozlegly widok z 5 pietra (niezbyt piekny, bo po drugiej stronie ulicy blokowisko) albo od zachodu na podworko-studnie (2 pietro). Powiedzcie z doswiadczenia - co jest bardziej uciazliwe - halas od ulicy czy okna sasiadow i brak prywatnosci?
  • Witajcie, chcę poznać Wasze doświadczenia: czy ktoś z Was protestował przeciwko budowie za płotem, nie będąc jeszcze właścicielem mieszkania (brak aktu notarialnego)? Moja sytuacja jest beznadziejna: dom szeregowy na skraju osiedla, a tuż za płotem vis-a-vis budowa 9-ciopiętrowego molocha. Odległości w świetle przepisów podobno spełnione (30 metrów), ale wokół mnie same 4-piętrowe budynki, ja mam mieszkać w niziutkim, piętrowym szeregowcu, a na wprost mnie wywalają nagle giga...
  • W ogłoszeniach można przeczytać, że okna są na stronę północną, wschodnią, itp. Mi to za bardzo nic nie mówi, jak to się przekłada na stopień nasłonecznienia w pokoju w ciągu dnia?
  • rozważam zakup mieszkania. wszystko jest ok, oprócz okien, które są stricte na północ. czy ktoś ma podobny układ?
  • Na co chcielibyście mieć widok z okna? Mi ostatnio developer obiecywał piękny wiu na las który okazał się w końcu zwykłym skwerkiem otoczonym przez błoto i blaszane ogrodzenia :/
  • VitaParc - ciekawy projekt architektoniczny. Z zewnątrz patrząc na budynki robią wrażenie. Duże przeszklone od podłogi do sufitu okna w kolorze lazurowanej sosnny, balkony na konstrukcji stalowej wykładane drewnianą podłogą. Z punktu architektury i wyglądu zewnętrznego bedzie się to osiedle wyróżniało!!! Z punktu wnętrz i praktycznego wykorzystania: 1) Kolor okien sosna lazurowana czyli po prostu żółty - czy ramy po wewnętrznej stronie muszą byc tego koloru, nie mogą byc po pro...
  • Wiem, że to może nie najlepsze forum na takie pytanie, ale chciałbym zebrać informacje od jak największej liczby użytkowników i znających się na rzeczy. Bardzo proszę o pomoc!!! Bardzo chciałbym mieć taki zlew, ale słyszałem, że to nie jest dobry pomysł bo: - Okno będzie zaparowywało (bo nie będzie pod nim grzejnika) - Okno będzie stale zachlapane (tu chyba nie trzeba tłumaczyć ;-)) - Są probemy z czyszczeniem okna (bo przeszkadza kran i odległość od krawędzi zlewu do okna) M...
  • Na skutek wielu protestów przyszłych mieszkańców VitaParc projektanci zastanawiają się nad nowym kolorem okien, z czego bardzo się cieszę. Przypominam, że w projekcie były ramy koloru żółego od strony zewnętrznej i wewnętrznej, co na pewno nikomu nie ułatwiłoby zaprojektowania harmonijnego wnętrza. Niestety, propozycja, którą pokazano mi ostatnio w Viterze, nie odbiega wiele od oryginału! Na szczęście jeszcze nie podjęto ostatecznej decyzji, ale obawiam się, że upodobania koloryst...
  • Czy ktokolwiek z Was wie, jak w prawie budowlanym zdefiniowane jest okno? I czy w ogóle istnieje taka definicja? Jest to dla mnie istotne, ponieważ mój developer DOM DEVELOPMENT uszczęśliwił mnie trzema oknami, które się nie otwierają. Wcale. Nie mają zawiasów, klamek. NIC. Oczywiście w umowie nie ma żadnej dodatkowej informacji o tym, czy okno ma się otwierać, uchylać, itd. Stąd moje pytanie. Dopóki tego nie ustalę nie mogę zacząć żadnej dyskusji z tą kłamliwą i nieuczciwą firmą. ...
  • Witajcie, Wiem już po lekturze wielu wątków na tym Forum, że porysowane okna w nowych mieszkaniach to "norma". Pytanie moje brzmi: czy jest na to jakaś norma budowlana, która precyzuje jakie rysy są dopuszczalne? Moje są faktycznie niewielkie, ale od słonecznej strony widać je z dość dużej odległości. Deweloper zaczyna coś kombinować, m.in. powoływać się na polską normę (pomijam głupawe teksty o "ekspertyzach i certyfikatach producenta" i próbach wmawiania, że to normalka). Chcia...
  • już nie wiem co mam robić. Kilka miesięcy temu kupiliśmy mieszkanie na Jelonkach.I wszystko jest super i cacy, oprócz tego, że od kiedy zrobiło się cieplej to CO WIECZÓR od godziny mniej więcej 21.30 do 23, 24 czasami siedzą na ławce tuż pod moimi oknami dresiarze, przeważnie około 6-7 sztuk i drą się jakby ich ze skóry obdzierali. Przeklinają aż uszy puchną. Mąż systematycznie wzywa Straż miejską, ale im zajmuje dojazd ze dwie godziny, a tym czasem my nie możemy się wyspać do pracy...
  • ktoś coś wie? Wygląda to wszystko (nawet na forum) jakby nie dość, że popyt zamarł (brak postów o inwestycjach), to jeszcze ludzie przestali się tym wszystkim interesować (jedynie pierdoły udupionych naganiaczy, poziom postów zerowy, nawet wtedy gdy to są czyste podpuchy lub prowokacje. Brakuje im tylko ortografów do kompletu. Tłuczcie dalej te pierdoły, i tak tego nikt nie czyta :-) ). Developerzy i spekuła się, kurka, zdziwi tą "odwetową wiosną"... a kij im...
  • Tysiące TIRów przez nowe osiedla chce zafundować GDDKiA Warszawie. Przyłączmy do protestu przeciwko tranzytowym trasom ekspresowym przez stolicę, który odbędzie się 16.03 godz. 15 pod Ministerstwem Infrastruktury. Zagrożone są przede wszystkim dzielnice: Bemowo, Bielany, Chomiczówka, Wawer, Ursynów, gdzie powstaje mnóstwo nowych inwestycji. Nie pozwólmy, żeby urzędnicy podejmowali decyzje nie licząc się z mieszkańcami!
  • Mam upatrzone mieszkanie w przyzwoitej cenie. Lokalizacja , jakośc itp odpowiadają mi. Jednak jest jeden feler mieszkania - okna wychodzą na boisko od koszykówki. Obawiam się, że hałas od gry w kosza może być uciązliwy, szczególnie w lato kiedy okna potwierane. Powidzcie, zwlaszcza ci, co mieszkaja przy boiskach, jak to jest? Trzymać się z daleka od takich ofert, tak na wszelki wypadek ?
  • dlaczego większość mieszkań na rynku pierwotnym ma ciemne aneksy kuchenne na końcu pokoju zamiast mieć widne oddzielne kuchnie z oknem? Dlaczego developerzy budują takie dziadowskie mieszkania?
  • Witam, Mam pytanie do osób już mieszkających na parterach w nowych strzeżonych inwestycjach jak np. Eolian Park lub inne. Jak wam się mieszka, czy to jest bezpieczne, co z ruchem pod oknami/ogrodem? Pozdrawiam Daniel
  • witam, obserwuję od ponad roku warszawski rynek nieruchomości z zamiarem zakupu mieszkania (u dewelopera) o następujących parametrach: ok.60-65m2, 3pok., oddzielna widna kuchnia, okna w dwóch kierunkach. po roku poszukiwań stwierdzam, że takich mieszkań w warszawie się nie buduje a rozkłady mieszkań w inwestycjach obecnie w sprzedaży to jakaś kpina. standardem jest np. ~70m2, 2pok. (oddzielone ścianką, po 1 oknie w każdym pokoju) aneks kuchenny bez okna (a najlepiej tuż przy wejściu do mie...
  • Witam serdecznie. Drodzy mieszkańcy oraz przyszli mieszkańcy Zielonego Zacisza!!! Chcę kupić mieszkanie w budynku przy ul. Św. Wincentego (Etap A)z oknami od strony ulicy. Sprawdzając "Dzielnicę" udałem się do biura geodezyjnego dział architektury aby uzyskać informacje o planowanych rozbudowach ulic. I co sie okazało !!! W planach jest przebudowa ul. Św. Wincentego na dwupasmową trasę łączącą rondo Żaba z Trasą Toruńską - przebiegającą pod oknami Zielonego Zacisza. Co prawd...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się