-
Witam.Jestem w poszukiwaniu solidnej firmy,produkującej drewniane
okna.Zastanawiam się nad ADPOL z Torunia,GORAN z Lublina i KRC
Olecko.Jest bardza mało wątków na ten temat, więc liczę na Was, czy
znacie firmy godne polecenia, a które odradzacie(oprócz Urzędowski).
Drewniane okna, to nie mały wydatek, więc nie chciałabym póżniej
narzekać.Bardzo dziękuję za wszystkie opinii.Pozdrawiam.
-
Jakiś czas temu pytałam o okna ogólnie. A teraz chciałabym się dowiedzieć coś na temat tych dwóch konkretnych marek. Proszę o wypowiedzi.
Pozdrawiam
-
szukam okna balkonowego do kamienicy - szt 2
szerokość całkowita: ok 1150 mm
wysokość całkowita : ok 2650 mm
2komorowe: górna część wysokość 650 mm
dolna : 2000 mm
proszę o pomoc
-
Proszę o rzetelne opinie na temat samych okien, ich jakości, standardów obsługi przez firmy sprzedające i montujące te okna, w ogóle wszystko. Jest teraz promocja - można wylosować wyjazd na Formułę 1 do Barcelony i się zastanawiam
-
szczerze odradzam wszystkim firme Dako
okna niby jak okna, duzego porownania nie mam ale servis gwarancyjny to jakas masakra.
Uszkodzili mi jedne skrzydlo balkonowe oraz podczas montowania ramy okiennej ta rama pękła. Zglosilem tę usterkę do nich rok temu, do dzis nie udalo im sie przyjechac z wymiana okien. Kiedys raz byl "serwisant" i peknieta rame chcial "skleic" preparatem do usuwania rys. PORAZKA na calej linii.
Kiepski kontakt. Zawsze jakis problem maja, a to im sie samochod serwisow...
-
jakie okna są najlepsze- jakie firmy polecacie- Fakro, Velux a może jeszcze inne? ostatnio słyszałem o Rooflite... chciałbym wiedzieć które okna są lepsze... tzn trwalsze, gwarancja, użytkowanie itd. z góry dziękuje za pomoc!!
-
Może ktoś zamawiał okna z firmy Vetrex? Jakie są wasze opinie w styczniu 2013? Pytam bo w internecie wątków pozytywnych jest ok.70% a negatywnych ze 30%. Różnie to bywa z opiniami a mnie tu dealer strasznie namawia, a wydatek zaliczkowy spory.
-
zastanawiam się mad wentylacją mechaniczną do domu oraz oknami 3-y
szybowymi- może chociaz tak troche zblize sie do domu pasywnego?
plus oczywiscie ocieplenie domu...jakie firmy maja takie okna? ktos
moze juz je użytkuje?
-
Poszukuję opinii na temat okien z firmy Sapor z Wielkopolski. Jeśli ktoś coś wie, proszę pisać.
-
Planujemy zakup okien aluminiowych, czy ktoś ma jakieś doświadczenia na tym polu?
Jak z przepuszczalnością chłodu zimą, ciepła latem?
Czy faktycznie są niezniszczalne?
-
Szukam okien z PCW i znalazłem dobrą ofertę firmy Oknovid. Do końca roku
sprzedają okna na profilu Schuco (Cava) ponad 8cm grubości, do tego pakiet
trzy szybowy w cenie dwuszybowego. Szyba u=0.7 z argonem, która jest dość
głęboko osadzona w samym profilu. Oglądałem go wczoraj w kolorze orzech -
naprawdę podobał mi się. Zapewniali, że mają jedną sprawdzoną ekipę monterską,
nie ludzi z łapanki. Ogólnie wrażenia pozytywne.
Jakie macie doświadczenia z oknami tego producenta.
-
witam
decyduje sie na okna PCV i jedną z firm jest AMPOL. Ktoś coś wie na ich temat. Guglałem ale tak z mizernym skutkiem. Firma ostatnio bardzo sie reklamuje a na stronie info o upadłościach w polskiej branży okiennej ot takie ciekawostki.
No dobra ktoś coś wie może polecić bądź wprost przeciwnie?
-
Witam,
Zastanawiam się czy jest sens zakładania okna 3 szybowego siedmio komorowego w sytuacji gdy będą również rolety zewnętrzne?
kierownik budowy doradza mi zwykłe okna 2 szybowe w systemie 5 komorowym z aluplastu i również rolety.
Proszę o pomoc bo nie wiem kogo słuchać
-
witam, jakie okna będą lepsze? aluplast 4000 STD okucie Roto NT szyba 4/16ar/4tf
czy oknoplast koncept lub platinium taka sama szyba
i jak do nich odnosi sie schuco?
-
Okna firmy Amberline zna Ktoś ? jaki mają serwis i montaż ? Będę wdzięczny za wszelkie opinie .
-
Witajcie!
Na rynku mamy Fakro, Velux, Drutex, Oknoplast, 4Look, Roten itp., itd.,... Wszystkie pięknie chwalone, reklamowane w tv, branżowych magazynach a ja bidny człowiek nie wiem co wybrać :(
Generalnie do nowobudującego się domu będę potrzebował okno do kuchni, jadalni i dwie duże witryny (jedna z drzwiami) do salonu, na poddaszu dachowe do 3 sypialni, 1 do łazienki, 1 do pralni i 3 x balkonowe drzwi (z czego 2x pojedyncze, 1xpodwójne).
Możecie coś doradzić? Ku jakiej firmy się s...
-
Z drewna klejonego wykonuje sie cale ramy konstrukcyjne...z plastiku nie
-
Witam! Mam w projekcie domu piętrowego kilka okien narożnych,
zarówno na parterze, ja i na piętrze. Z kilku źródeł słyszałam, że
to nie jest wcale prosta sprawa jeśli chodzi o kotwiczenie,
zbrojenie itp. a poza tym konstrukcyjnie może być nie teges, by
utrzymać piętro. Czy ktoś ma z takimi oknami jakieś doświadczenia,
będę wdzięczna za uwagi. Dodam, że okna są szer. 160cm na jednej
ścianie i 80cm za rogiem,pod kątem 90stopni.
j.k.
-
Szukam opini o oknach Framex spod Szczecina .Mają niskie ceny , ale czy to dobre okna ?
-
Co powieci o oknach firmy m&s ?