Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      okulista

okulista

(10 wyników)
    • Czy podczas zwykłego badania okulista jest w stanie wykryć odklejenie siatkówki?
    • Pozdrawiam
    • Próbowałam się zapisać dziś do okulisty. Nie da się. NIe ma zapisów. Będą , w przyszłości, na przyszły rok.
    • Jakieś półtora roku temu pojawiła mi sie malutka kropka w prawym oku a po około pół rozciągnęła się do kształtu nitki. Półtora roku po tym pojawiła mi sie następna kropka ale w lewym oku. Jest to męczące troche szczególnie podczas patrzenia na monitor komputerowy lub w czasie czytania. W oczach mam więcej takich kropeczek ale widać je najlepiej w słoneczny dzień lub na białym tle. Kiedy patrze np. w dal lub czytam to jedno oko skupia sie na tym mencie jak na czymś co znajduje sie bliżej...
    • oł je(7)

Znowu nic nie widzę. Chciałam iśc do okulisty. Poszłam. W przychodni nic nie pomogli, bo tam są tylko okulistki I kontaktu-jedyne co to pisza skierowanie na ostry dyzur. Na ten ostry szpitalny bym sie więc kopsła-ale szkoda kasy na taxi bo raz poszłam to mnie zbyli mowiac ze i tak mi nic juz nie pomoze. Prywatnie więc chciałam się udać do dr co się zna ciupek. Ale mnie nie przyjąl bo czasu nie mial dla lojalnej, placącej za wizyty pacjentki-a przyjmuje raz na 1 miesiac. Bo sie nie...
    • Witam, mam pytanie - czy laryngolog podczas "państwowej" wizyty ma prawo wystawić skierowanie do inego specjalisty (w tym wypadku chodzi o okulistę), jeśli uzna, że taka wizyta jest potrzebna? Czy takie skireowanie może wystawić jedynie lekarz 1-go kontaktu? pozdrawian
    • Mam problem. Od jakiegoś czasu widzę jakąś czarną, malutką plamkę. Najwyraźniej ją widzę w dzień lub patrząc na jasnch kolory. Bardzo przeszkadza mi to podczas czytania. Plamka porusza się wraz z moim okiem, tak jakby "płyneła". Do okulisty idę w następnym tygodniu, ale bardzo się martwię, więc jeśli ktoś może napisać mi, co się dzieje z moim okiem, to byłabym bardzo wdzięczna.
    • Czy ktoś z Was poradził [wyleczył] sobie z mętami ciała szklistego? W jaki sposób, gdzie itp. Będę wdzięczny za Wasze odpowiedzi.
    • 1. Endokrynolog - leczę się u niego od dłuższego czasu, u niego mam wyniki biopsji, badań, usg. Teraz dowiedziałam się, ze lekarze odeszli z przychodni, pozostał jeden. Od początku roku próbuję się dostać na wizytę kontrolną i usg, najpierw nie było miejsc a teraz wogóle się nie dostanę (najbliższy termin u jedynego lekarza za trzy miesiące i też nie wiadomo) 2. Okulista (jaskra)- ciśnienie znacznie wyższe, powinnam być leczona ale skierowanie, które dostałam skradziono mi razem ...
    • Witam 1. Chciałbym się zapytać czy ilość wizyt u lekarzy specjalistów (okulista konkretnie) w ramach ubezpieczenia NFZ jest jakoś ograniczona?? W ciągu miesiąca korzystałem z wizyt u 2 różnych lekarzy, teraz chciałbym się zapisać jeszcze do 3, nie zostanę w związku z tym obciążony jakimiś kosztami? 2. Czy mogę zażyczyć sobie u okulisty "profilaktycznie" konkretnego badania (pomiar ciśnienia oka i usg oka) czy to lekarz decyduje jakie badanie wykonać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się