okulista

(34 wyniki)
  • nadchodzi termin badań i zastanawiam się nad zmianą lekarza prowadzącego. Do tej pory chodziłam do pani doktor która jest może i dobrym specjalista , ale po każdej wizycie wychodzę zdołowana. Pani doktor cały czas przedstawia czarne wizje. Możecie mi polecić kogoś kompetentnego?
  • Witam, chciałam Was zapytać czy znacie w Łodzi dobrego i godnego polecenia okulistę dziecięcego? Najlepiej, żeby znał się na jaskrze wrodzonej i wykonywał takie badania jak tonometria, pachymetria i biometria. Dziękuję za odpowiedzi
  • szukam okulisty dla syna 9 lat. ma wade wzroku +6 i sporego zeza. prosze o rade-bede wdzieczna.
  • Chciałabym podpytać jakie "kombinacje" okulistów i "dobieraczy" soczewek wypracowaliście dla swoich dzieciaczków. Przyznam, że mam dylemat. Na początku jak pisałam byliśmy pacjentami państwa Prostów. Ponieważ Piotruś zgubił w wakacje soczewkę od Pani Prostowej a gabinet był przez miesiąc nieczynny więc szukaliśmy wsparcia w Katowicach. Tam tez dr Jaworski był na urlopie i polecił nam inną Panią doktor. Niestety soczewa od niej zginęła natychmiast. Wypadała dużo częściej niż od Prostowej. Kole...
  • Mam dziecko z kraniostenoza. Tarcze nerwow wzrokowych sa slabo przezierne, blado-rozowe. Potrzebujemy konsulacji okulistycznej. Czy ktos zna adres+nr tel do prywatnego gabinetu takiego okulisty z Warszawy? Najlepiej, gdyby pracowal tez w CZD w Miedzylesiu. W Radomiu,gdzie mieszkamy, jest tylko jedna pani, ktora zajmuje sie niemowlakami i boimy sie z mezem, ze niestety moze nie byc kompetentna. A tu chodzi o wzrok dziecka /Natalka moze przestac widziec, jezeli lekarz za pozno zauwazy ni...
  • witam. czy możecie mi polecić jakiegoś dobrego okulistę dziecięcego w częstochowie lub okolicach? który leczy a nie zbada tylko komupterowo, wypisze receptę i do domu. może powinnam jechać gdzieś na śląsk? Słyszałam o klinice w Katowicach na ul. Ceglanej. O Pani doktor Wyględowskiej, która przyjmuje też w czestochowei oraz o dr Reza Fakhari. Dziecko ma prawdopodobnie dużą wadę astygmatyzmu nadwzrocznego. Będą wdzięczna za każdą podpowiedź.
  • Proszę o polecenie mi dobrego okulisty dziecięcego. Muszę wybrać się tam z 4-latką, bo nie widziała wszystkich znaczków na bilansie i pewnie będzie musiała nosić okularki.
  • Szukam dobrego okulisty dla mojego synka, ktory zajal by sie nim po operacji wszczepienia implantow soczewek. Najlepiej ktoś, kto sam wykonuje operacje u malutkich dzieci. Jasli znacie kogos godnego polecenia, prosze dajcie znac.
  • Witam serdecznie! Poszukuję godnego polecenia okulistę dziecięcego w Warszawie. Byliśmy u Pani w rejonie. Po badaniach przepisała okularki +0,75 i +1,0 , które dziecko ma nosić przez pół dnia, np. jak nie biega, nie jest na placu zabaw. Czy takie noszenie przez pół dnia ma sens? W internecie przeczytałam coś takiego: "Nadwzroczność. Jeżeli nie przekracza 2–3 dioptrii, dziecko z niej wyrośnie (to nadwzroczność fizjologiczna). Jeśli wada jest większa, okulista przepisze szkła ...
  • Poszlismy prywatnie, po nieudanej wizycie w przychodni. Jakos malego udalo sie zbadac, chociaz wył i krecil sie niesamowicie. Wada wzroku ok -7 (pisze ok, bo tak sie krecil, ze moze troszke żle zbadane, wczesniej mial -9 ,wiec mysle ,ze te -9 zostalo, wazne, ze sie nie pogorszyło), straszne blizny na siatkowce, ale siatkowka przyklejona. Badała nas pani ordynator z kliniki wzroku w akademii medycznej w Gdansku. Swierdzila ze powinno sie zoperowac zeza, bo sam nie zniknie, a to pol...
  • Witam Czy ktoś moze polecic mi sprawdzonego okuliste w Warszawie. Moje córeczki 2 lata, 4 lata wady wzroku( nadwzroczność). Jestem załamana bo z tego co zdążyłam zerknąć na tym forum to wzrok kształtuje się do 7 roku zycia.Czy ktos może polecic kogos dobrego.
  • Witam, Moja 2 letnia córka ma zeza. Nosi okulary (od około roku). Do tej pory była pod opieką dr. Seroczyńskiej (pierwsza lekarka która zrobiła jej badanie wzroku - a byliśmy u 3 i każdy miał inny pomysł na leczenie, m.in. botulinę ale nawet nie wspomniał o badaniu wzroku). Niestety dr. Seroczyńska z powodu problemów zdrowotnych nie przyjmuje (chodziliśmy do Babka Medica), w Klinice nie mają pomysłu co dalej. Dr. Seroczyńska kwalifikowała małą do operacji. Szukam sensownego lek...
  • Chcialabym sie przywitac. Zagladam tu pierwszy raz a sprowadzila mnie na forum zdiagnozowana nadzwrocznosc u mojej prawie 5-letniej coreczki. Mowiac szczerze dalej jestem w szoku, bo nic nie wskazywalo na problemy. Corka rysuje, rozwiazuje zagadki, probuje czytac - zarowno ksiazeczki jak i napisy na drzwiach, witrynach itp. Jakis czas temu miala maly wypadek, poslizgnela sie i uderzyla lukiem brwiowym w rame lozka. Pojechalismy do szpitala, na szczescie okazalo sie, ze wszystko ok, ale przy b...
  • Właśnie dopiero co wróciałam z synkiem od okulisty. Wizyta rutynowa ale z małym problemem, od kilku dni synek mruży oczy wiec pognałam do lekarki ekspresem. Sprawdziła dno oka, zobaczyła jak patrzy z daleka i bliska i tyle. Wsio ok. Powiedziała, ze nie można sprawdzić jak on widzi? Tak się zastanawiam, widuje okularki na nosach małych dzieci jak oni je dobierają? Może jednak sa jakies badania, a najpewniej lepszy sprzęt? Może coś wiecie na ten temat, z góry dzięki za info.
  • witam serdecznie, jestem mamą 7 tygodniowej Magdy, u której już jakiś czas temu zauważyłam na lewej źrenicy jasny punkcik, bardzo malutki, ma średnicę może pół mm, albo i mniej. Powiedziałam o tym pediatrze przy okazji ostatniej wizyty (gdy Magda skończyła 1 miesiąc). Lekarce nie udało się tego zobaczyć, ale dała mi kontakt do dobrego okulisty i poleciła umówić się na wizytę kontrolną. Lekarz chyba rzeczywiście popularny, bo na wizytę trzeba czekać ponad miesiąc. Ponieważ jednak ...
  • W lutym 2 lata temu(dokładnie nie wiem którego) składałam wniosek o zaopatrzenie w środki ortopedyczne i tak sie teraz zastanawiam przed nasza wizyta w nast. tyg. w Katowicach w celu dobrania soczewki czy już mogłabym isć do okulisty prosić o ten wniosek czy lepiej poczekać do marca?No i jaki kod trzeba wpisać w tym zaopatrzeniu zeby było dobrze.Z góry dziekuje za podpowiedzi.
  • Mój 5-letni syn ma dużą nadwzrocznośc (+6) na oba oczka i jest już po dwóch operacjach na zeza. Do tej pory leczyłam go w Krakowie u dr. Wójcik, ale chciałam jeszcze z kimś sie skonsultowac, bo doktor planuje 3 operacje. Jeżeli ktoś zna dobrego lekarza prosze o kontakt.
  • Bardzo proszę o pomoc!!! Chodzi o moją 10 letnią bratanice.W piątek spuchło jej oczko i bratowa pojechała z nią do okulisty.Podczas badania okazało się ,że ma widzi tylko w 20% W lutym była jeszcze na badaniach okulistycznych bo nosi okularki i było dobrze.To koszmar w ponad 2 miesiące stracić tak bardzo wzrok!! Proszę was o kontakt do dobrego okulisty!! Musimy szybko działać a nie mamy rozeznania gdzie są najlepsi specjaliści .Dodam ,że jesteśmy z Gdyni ale pojechać możemy ws...
  • I w sumie nic nowego, bo Szymek zrobił nam numer i tuz przed kropelkami zwymiotował na korytarz(nie wiem dlaczego bo do konca dnia było ok), widząc to, pani doktor zrezygnowala z atropiny, dala tyko jakies krople 15 minutowe, dla zbadania dna oka, poniewaz wczoraj sie uderzył pod oczkiem- ale na szczesnie nic sie nie stało. Nastepna wizyta we wrzesniu. Nam sie wydaje to bardzo długo. Wiec postanowilam poszukac jakies lekarza prywatnie. Moze znacie z trojmiasta? a poza tym mamy nos...
  • Witam drogie mamy, i tatusiowie jeśli jesteście:) Mam pytanie takie, mam atropinę roztwór 0,25%. Bardzo bałam się pierwszego zakroplenia i dlatego najpierw wkropliłam sobie bo jakieś obawy miałam że małemu krzywdę zrobię. No i teraz mam, po 12h nadal rozszerzoną tęczówkę. Czy możecie mi napisać ile będzie ta atropina działać? Jak mi zakraplano u okulisty to efekt szybciej mijał, po kilku godzinach. Ale Stasiowi też zakropliłam. Powinnam się martwić? Proszę napiszcie! Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się