Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      okulista

okulista

(6 wyników)
    • czy ktos z was zna dobrego okuliste z warszawy? ktory skieruje na odpowiednie badania( borac pod uwage probleny z tarczyca) moze byc prywatnie wszystko jedno. prosze o jakis namiar bo mi oczy strasznie, dokuczaja czerwone jak u krolika. Prosze o odpowiedz
    • Witam choruje na hashi już długo ale z oczami mam problemy od niedawna. Czy ktoś z WAS używał sprayu do oczu TearsAgain? Czy ktoś miał problem z męatmi w ciele szklistym itp? do tego mam często przekrwione oczy- wzrok mam idealny- jeśli chodzi o ostrośc widzenia. Pozdrawiam może ktoś może mi pomóc. KASIA ps. okuliści nie wiążą oczu z tarczycą! wcale!
    • Witam Was serdecznie . Przeszukałam forum ale nic nie znalazłam więc pozwalam sobie zacząć temat opadającej powieki . Mam niedoczynność tarczycy , leczoną od 4 miesięcy . Kilka tygodni temu zauważyłam zmianę w lewej powiece . Na początek zbagatelizowałam , myśląc że jestem zwyczajnie zmęczona i po jakimś czasie to przejdzie . Niestety problem pozostał , nasila się wieczorami . Czy Wy też macie taki problem ? Czy ma to związek z niedoczynnością ? Do jakiego specjalisty ewentualnie się zgłosi...
    • Hej wiem że kiedyś było już, ale mam pytanko czy ktoś ma jeszcze tak jak ja mam dziwne plamki paproszki i takie zaćmienia w lewym oku i to już zdarza sie drugi raz ok2 miesiące temu byłam u okulisty wysłał mnie do internisty na wszystkie badania, są ok także te reumatyczne itp choruje na hshimoto... jestem 6 m po ciąży wszystko mi się sypie... co zrobić... moja lekarka raczej nie widzi problemu... usg tarczycy ostatnio nie wykazało żadnych zmian zapalnych w tarczycy pomóżcie... co...
    • Witam. Dzięki Wam zrobiłam badania-hormony i przeciwciała [bo endo stwierdził, że skoro TSH dobre, to nie mam co wydziwiać i nie obchodziło go moje samopoczucie]. Wyniki z 13 lipca: TSH 0,612 uIU/mL [0,490-4,670] fT3 2,9 pg/ml [2,3-4,2] fT4 0,9 ng/dl [0,71-1,81] TPO 721 IU/ml [wartości prawidłowe: mniejsze od 50 ujemny 50-75 wątpliwy większy od 75 dodatni] ATG 29,0 IU/ml [wartości prawidłowe: mniejsze od 100 ujemny 100-150 wątpliwy większy od 150 dodatni] co w przeliczeniu n...
    • Witam! Dziewczyny mam pytanie. Byłem wczoraj u okulisty wkurzyłem sie troche bo znow mi poleciała wada o 0,5D i teraz mam 2,75D. Jeszcze zanim miałem zdjagnozowane hashi to brałem beta karoten na wzmocnienie wzroku. Teraz od roku przestałem bo słyszałem ze przy hashi jest cos nie tak z gospodarka witamina A. Moze wyjasnic mi co jetst nie tak z tym beta karotenem? Kiedys brałem go w dosc duzych ilosciach, taka dawke uderzeniowa (oczywiscie nie przesadzałem). pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się