orla

(32 wyniki)
  • Zgodnie z przewidywaniami część już zdewastowana.
  • Zobaczcie: Bielsk Podlaski (54261) - prywatyzacja O 15-11-06 10:22 • Łapy (26017) - ha14 O 15-11-06 10:15 • Klubokawiarnia Kopytko (52706) - nekroskop.88 O 15-11-06 10:23 • Raczki - kochany grajdolek (1912) - mirast O 15-11-06 09:51 • Orla (244) - pawlozsiul O 15-11-06 10:14 • Tea Time (54657) - ralston O 15-11-06 09:56 • Hajnówka (9172) - prywatyzacja O 14-11-06 20:26 • Suwałki (19274) - prywatyza...
  • Tutaj materiał Radka Dąbrowskiego z Radio Racja www.wrzuta.pl/audio/7krvx6vjhx/
  • Z braku kina w Bielsku zapraszam do Orli - w sobotę w synagodze będziecie mogli zobaczyć dwa filmy: "Skrzyżowanie Orla" - film zrealizowany w ramach programu „1001 Działań na rzecz Dialogu” z okazji Międzynarodowego Roku Dialogu Kultur 2008. Film opowiada o historii Orli i koegzystencji mieszkańców na przestrzeni wieków. RUSKA POLKA - obrazu raczej reklamować nie trzeba. Film wzbudził już w Orli więcej kontrowersji niż "1612" i "Shoah" razem wzięte. W sobotę bę...
  • "Wojewódzki Sąd Administracyjny w Białymstoku uznał, że białostocka spółka miała prawo być stroną w postępowaniu środowiskowym i na przykład składać wnioski i uwagi ws. budowy fabryki IKEA w gminie Orla, bo ma w jej pobliżu grunty." Decyzja środowiskowa była potrzebna, by inwestor mógł uzyskać pozwolenie na budowę fabryki. Co dalej? Pożyjemy zobaczymy. www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101011/REG01/340820050
  • wpadam normalnie na roboczo, robię obmiary sporządzam listę potrzebnych materiałów do zamówionych usług; - nagle jakieś flesze i dziwne skrzypienie na poddaszu w/w budynku . I tak to moi drodzy trafiłem na nieoficjalny III Zlot Forum Orla "Bud-2007" 1. Grill / mięsko , boczek pycha / 2. Krupniok po orlańsku / koszerny/ 3. Zestaw sałatek, / moja ulubiona z vine gres " 4. Pomidorki z gruntu / Hiszpania / miłe, serdeczne, iście rodzinne rozmowy; czułem ten oddech partizanckich zdro...
  • Tak to postanowił uczcić jakiś świr whitpowerowski: www.radio.bialystok.pl/wiadomosci/region/id/64862 Poczytajcie sobie hasła na budynku. Macie jakieś linki do stron tych świrów? Poczytałbym, jak się po*eby chwalą tym "sukcesem". Wyszukiwarki są politycznie poprawne - nie zwracają rekordów tego faszystowskiego g*wna.
  • Upalne lato nie będzie już w Bielsku tak dokuczliwe, jak dotychczas. Niedługo od strony południowej: - więcej cienia za sprawą Ikei, - orzeźwiająca bryza za sprawą wiatraczków. www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090310/REGION06/607614913
  • Gdyby ktoś miał ciutę czasu, w kolejną sobotę (22 września) nastąpi otwarcie wystawy poświęconej historii orlańskich Żydów. Wstęp bezpłatny.
  • Orla nie ma już wójta, ale ma zarząd komisaryczny!!! ------------------------------- "Jeden tam tylko jest porządny człowiek: prokurator, ale i on, prawdę mówiąc, świnia." M.W.Gogol
  • W gminie Orla LiD uzyskał najlepszy wynik w Polsce 58,89%. Z kolei w gminie wiejskiej Brańsk PiS uzyskał 77,09% czyli trzeci wynik w Polsce. Jeden powiat a tak diametralnie rózne wyniki.
  • wybory2005.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/W9/200300.htm Co wy na to?
  • www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090215/REGION99/65413808
  • IPN w swoich materialach ujawnia przeszlosc posla na Sejm Eugeniusza Czykwina ur.Orla.Co najciekawsze byl kapusiem IV Wydzialu SB czyli rozpracowywal srodowiska religijne ...byc moze nagrywal w Waszej cerkwi.
  • nie wytrzymam :)) policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1,91152,8270562,Najglupszy_gangster_roku___co_zrobil_.html
  • Na trasie Kuraszewo - Lady - Leniewo, przed wsią w momencie lądowania na niekompletne bocianie gniazdo, słup telegraficzny. Nie wiem co skłoniło go do przybycia ale nie zazdroszczę !
  • Polityka, "Na własne oczy" - "Szosa nr 19" Tekst Marcin Kołodziejczyk, zdjęcia Grzegorz Press Materiał na piątkę z plusem. Podziwmy się trochę (poradujmy?, posmućmy?) w jakim powiecie żyjemy. Popatrzmy, jak nasze paradoksy widać z zewnątrz. I poczytajmy o znajomych miejscach i ludziach. Polecam najnowszy numer! www.polityka.pl/polityka/index.jsp?place=Text01&news_id=166099&news_cat_id=18&layout=1&page=text
  • republika.pl/serwispodlasia/index_pliki/w_skrocie.html
  • Gdzie i kiedy odbędą się w 2009 r Noce Kupały ? Kilka lat temu były w Białowieży, Narwi, Dubiczach Cerk., Leniewie... Może w tym roku też tam są, a może doszły kolejne miejscowości ? Dziękuję.
  • .. za koho nas Brattia Lemky majut: www.lemkounion.republika.pl/rozmieszczenie.html Ja wże do jich napysaw i skazaw, szto Ty do jich napyszesz z wyjaśnieniamy, bo ja zarobjany i ne maju jak..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się