Forum Turystyka Polska Góry
ZMIEŃ
      orla

orla

(39 wyników)
    • Witam, Szukam chętnych na krótki wypad w Tatry - przejście Orlej Perci. Termin jak w temacie. Szczegóły do ustalenia. Czy jest ktoś chętny ?
    • Witam Szukam osób w wieku 20-30lat, które chcą aktywnie wypoczywać. Chciałbym w tym roku zdobyć Orlą Perć czerwiec-lipiec. Oczywiście nie jestem, żadnym profesjonalistą, byłby to PIERWSZY wypad na ten szlak. Mam ok. 30 lat, jestem z okolicy Olkusza kocham góry, a także cenie sobie wytrawne towarzystwo. Szukam osób, które mają czas i możliwości spędzenia go na łonie natury. Preferowałbym osoby z Okolic Krakowa czy Katowic, chętnych Zapraszam na meila zainteresowanych. Jeśli ktoś może m...
    • Witam.zastanawiam się nad pewną trasą i może mi poradzicie.myślę wybrać się ze Schroniska Murowaniec do Schroniska w Dolinie Pięciu Stawów Polskich i zastanaiam się która trasa fajniejsza-przez Kozią Przełęcz,Zawrat a może Świnicę?czas nieważny bo myślę nocować w jednym jak i w drugim schronisku.z góry dzięki.pozdrawiam
    • Czy jest ktoś z Warszawy, kto chciałby wybrać się w Tatry aby przejść Orlą Perć ? Szukam kogoś, z kim mógłbym pojechać. Wśród znajomych nie mam nikogo odważnego :) Pozdrawiam Daniel K.
    • APELUJE DO TPN O ZAMKNIECIE SZLAKU NA ORLA PERC W SEZONIE ZIMOWYM. ILE JESZCZE OFIAR ? LUDZIE ZYCIE I GORY SA PIEKNE, ALE NIE ZA TAKA CENE. MUNDEK
    • Chciałam was zapytać,który szlak uważacie za trudniejszy.Ciekawa jestem waszych opinii.Serio.
    • witam! od jakigos czasu jestem bardzo napalony na Orlą, ogladałem juz setki zdjęc ze szlaku w necie. noi wreszcie niedawno pojechalem do zakopanego i zaliczylem odcinek: kuznice-murowaniec-zawrat-kozia przełęcz-murowaniec-kuznice. jak myslicie, fragment zawrat-kozia przelecz bardzo odstaje trudnościom od dalszej drogi na Kozi przez kozie czuby? słyszalem ze wlasnie tam jest najgorzej i najwieksz ekspozycja. chce jeszcze tego lata zdobyc koziego i zastanawiam sie jaki szlak wybrac, czy ...
    • Na stronie TPN można znaleźć informację: UWAGA!!! - NA ORLEJ PERCI OD DNIA 3 LIPCA 2007 BĘDZIE OBOWIĄZYWAł JEDEN KIERUEK RUCHU. ODCINEK OD PRZEŁĘCZY ZAWRAT DO KOZIEGO WIERCHU BĘDZIE MOŻNA POKONYWAĆ TYLKO W KIERUNKU WSCHODNIM (ZAWRAT - KOZI WIERCH). Pozdrawiam
    • Orlą Perć przeszłam mając 19 lat. Nie miałam wtedy ani specjalnych butów, ani super dokładnej mapy, ani super przygotowania do zdobywania wysokich gór (choc po górach sporo chodziłam). Nie uważam się za osobę lekkomyślną i nierozważną. Ale wydaje mi sie, że gdybym dopiero teraz decydowala się na zdobycie orlej perci, lektura forum pewnie by mnie od tego skutecznie odwiodła. Za dużo tutaj straszenia, uzależniania zdobycia szczytu od super wyposażenia itp. itd. Jeżeli ktoś ma w ...
    • turystyka.gazeta.pl/Turystyka/1,81910,5814429.html Nieźle napisany artykuł. Bez demonizowania, straszenia. Też uważam, że Orla jest dla ludzi. Spokojnie, bez brawury, może najpierw etapami ale dla każdego, kto chciałby przeżyć fajną przygodę w Tatrach. Zabrakło mi tylko informacji, że przy budowaniu szlaku wysadzili trochę kamieni w powietrze aby poprowadzć ścieżkę. Ciekawe czy teraz, gdyby budowano szlak też by rozwalali granit dynamitem?
    • Żleb Kulczyńskiego?
    • Cześć, W najbliższy długi weekend wybieramy się w Tatry. Tym razem mamy w planach część Orlej Perci od Zawratu przez Kozi Wierch i zejście w Dolinę Pięciu Stawów. Obawiam się jednak, że w tym partiach gór leży jeszcze "nieco" śniegu. Czy ktoś z Was był ostatnio w tym rejonie? Czy jest sens się "pachać" czy lepiej wybrać jakąś inną traskę? Jak z oblodzeniem ? Z góry dzięki za wszelkie info:-)
    • Byl ktos ostatnio na Swinicy, Orlej Perci i Rysach? Czy leza takie male platy sniegu czy tez wszystko jest pod sniegiem????????
    • Ktore odinki Orlej Perci sa najtrudniejsze i w jakich warunkach ?
    • Gdy w sejmie rozważano mozliwość zredukowania poborów prezesa i członków RPP rozległy się głosy obrońców (RPP). Mówili oni, iż nie godzi się by człowiek (Balcerowicz), który kieruje NBP''em zarabiał mniej niż obecnie. Olbrzymia ilość głosów podkreślała ileż to zarabiają odpowiednicy Balcerowicza w innych krajach Europy i z porównań wychodziło im, że powinien zarabiać nawet więcej niż obecnie. A kiedy to ci wybitni specjaliści ujęli się chociażby za nauczycielami bądź le...
    • Bodajże w sobotę w Teleexpresie ukazał się krótki materiał o dyskusji na temat usunięcia łańcuchów z OP. Osoba, która przygotowała materiał powiedziała, że (cytuję z pamięci) "Orla Perć to najtrudniejszy z tatrzańskich szlaków. Zaczyna się na ZAWARCIE, a kończy na ORLEJ PERCI". Dobre?
    • wybieram sie na kilka dni w Karkonosze,chyba przyjdzie mi nocowac w ORLE,czy ktos z Was zna to schronisko, moglby kilka slow napisac...dzieki serdeczne
    • Pomóżcie schudnąć. ważę 70kg chciałabym 55kg. na chodzenie na ćwiczenia nie mam czasu, bo sama wychowuję dziecko. Mam taką budowę, że zawsze miałam okrąglejsze biodra ale teraz doszedł brzuszek i razem top już za dużo tego wszystkiego. Czekam na pomysły. Mój największy ból to to, że zjesc mam czas dopiero po pracy, około 18, 19 i wtedy głodna jak wilk pochłaniam wszystko.
    • witam cieplutko :-) wybieram sie w tym roku na Orlą Perc i chetnie zapoznam sie z uwagami osób ktore mialy okazje isc juz tym szlakiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się