Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      ostre

ostre

(15 wyników)
    • Nic nie proponuje na razie tylko podaje watek do dyskusji. Oczewiscie podaje to dla normalnych uzutkownikow, a nie trolli Codziennie na tym forum beda prosby o pomocy w ostrych sytuacjach, zwlaszcza u dzieci. Wiadomo ze najlepej to konsultacja homeopaty w realu i trzeba to proponowac, jak ja zrobilem naprzyklad tutaj forum.gazeta.pl/forum/w,19760,117811291,117811291,5_cio_miesieczne_dziecko_poczatki_choroby.html Ale czasami bywa i tak ze naprawde nie ma mozliwosci u tej osoby, co pro...
    • Witam szukam wszytkiego o tym leku.Czy może ktoś jeszcze mnie doinformować ,czy belladona jest zarezerowowana tylko dla stanów ostrych?Czy wykorzystuje się ją także w leczeniu przewlekłym,czy moze być lekiem konstytucyjnym?Czy ktoś ze znawców hoemopatii wie może o tym leku coś szcególnego poza informacjami dostepnymi na forum?Byłabym bardzo wdzieczna.
    • Dopadło mnie to dzisiaj w godzinach przedpołudniowych. Jest tak ostre, ze dopiero teraz po zazyciu kilku dawek Cantharis z Dagomedu (tylko to mieli w aptece z homeopatycznych) moge chwile siaść przy komputerze i napisac. Tak to cały czas na kibelku:((((( Nie miałam zapalenia pecherza juz pare ładnych lat, sadziłam że mam te dolegliwość w jakims sensie za sobą. Teraz znów sie odezwała. Wzięłam Urospt i Furagin. Co moge homeopatycznego? Trudno mi mówić o specyfice mojej dolegliwo...
    • Karmię piersią więc nie mogę brać zwykłych leków ani antybiotyków, zresztą wcale nie chcę :-) ale nie mogę już dać sobie rady domowymi sposobami. Dokucza mi ostry, kłujący ból gardła i to tylko z jednej strony. Nasila się wieczorami. Trwa to już kilka dni. Dwa tygodnie wcześniej przechodziłam standardowe przeziębienie - katar, kaszel, ból gardła, lekka gorączka itp. Jakoś prawie przeszło. Dokładnie tydzień temu, w zeszły czwartek oglądał mnie lekarz, osłuchowo bez zmian, lekko zaczerwie...
    • Witam. Ciekawi mnie, co na ten temat sądzicie. Polecany na tym forum lekarz zaleca wysokie potencje np. c1000 przyjmować kilka razy dziennie a nawet co godzinę. Dobiera jeden lek - więc klasyczne podejście niby, ale częstotliwość...? pozdrawiam
    • Proszę o pomoc, bo już nie daję rady.Dziewczynka 3-letnia od kilku dni "rozkręcała "się, ale miałam nadzieję że jakoś damy radę.Początkowo był ból gardła-Mercurius,Oscillo pomogło w znacznym stopniu,ale dołączył się wodnisty katar, który sobie spływał, nie podrażniał, na powietrzu było lepiej, mała wszystko jadła, oczyszczała sie i było OK.Miałam nadzieję na szybki finisz tego co się przyplątało.W nocy spała z otwartą buzią,rano zawsze było pogorszenie , ale w ciągu dnia zaczęły s...
    • Nasza pani dr, pediatra, leczy tak: lek konsty. w potencji C1000 2 granulki na szklankę wody, rozpuszczamy, przelewamy do buteleczki, przechowujemy w lodówce przed użyciem wstrząsamy 5/6 razy, łyżeczkę przelewamy do szklanki wody mieszamy w szklance i 1 łyż. podajemy dziecku częstotliwość podawania zależy od intensywności choroby Zasadniczo nie miałam zastrzeżeń, ale teraz mój 1,5 roczny synek ma zapalenie płuc. Drugie już w swoim życiu. Poprzednie leczeliśmy antyb., bo nie dostal...
    • Proszę doradźcie jakiś specyfik, bo znowu dopadła mnie "stara i zaprzyjaźniona" infekcja gardła, którą mam regularnie co 1,5-2 miesiące i której mam już serdecznie dość. Czasem wystarczy klimatyzowane pomieszczenie czy wypicie zimnego napoju i infekcja gotowa. Objawy zawsze takie jak poniżej: Gardło i migdałki żywo czerwone, ostry ból gardła i nosogardła, bardzo wysuszona śluzówka, zwłaszcza w nosogardle i tam to przeszkadza najbardziej, bo ciężko czymś nawilżyć. Picie i jedzenie...
    • Mogę powiedzieć, że objawy wystąpiły nagle. Częste parcie na mocz, szczypie i piecze cały czas (cewka), ale przy siusianiu jest to wręcz nie do wytrzymania. Piecze, szczypie, rwie, boli... i siusiam na czerwono..., PROSZĘ POMÓŻCIE! Do tego nie jestem w Polsce, tylko w Szkocji (od tygodnia) i mam nadzieje, że coś kupię z homeo w tutejszej aptece.
    • Witajcie. Prosze o pomoc bo nie wiem jaki pojedynczy mam wybrac.W zeszlą niedziele moja cora zjadla 3 jajka(jest alergiczka)I we wtorek pojaiwla sie reakcja taka jak zawsze-mega kaszel.Okropny kaszel-podalam histaminy i udalo mi sie go nieco zahamowac.Ale w czwartek Mała sie podziebiła.Pojawil sie katarek o kaszel znow sie nasilił.Udalo mi sie go zmoczyć bo byl bardzo suchy-krtaniowy.Podawalam Malie Dagomedu ale widze ze to za malo. Kaszel; jest: - mokry,napadowy,częsty bardzo.Mam wra...
    • Witajcie, Postaram sie opisać dokładnie co mi jest. Zaczęło się jakiś tydzień temu od bólu gardła, brałam osscillo. W dzieńczułam się dobrze nic mnie nie bolała, w nocy sucho w gardle i straszny ból gardła, nos zatkany i nic nie można z niego wydmuchać, a czuję jakby po gardle coś mi spływało - wzięłam belladonnę. Poprzedniej nocy było całkiem dobrze w dzień też. Wczoraj wieczorem znowu ból gardła i głowy. Gardło : za sucho, ale czuję jak mi coś spływa, jest żywo czerwone z widocznym...
    • forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=13360321&a=13612240 Sorry, bo ja Ci pomóc nie umiem... :( Napisz nam jeszcze, czy jest gorączka, poty, czy ta wysypka jest gorąca, czy jakoś Ci się dziecina nie wygina, zapachy jakieś czy są dziwne, czy próbuje się drapać, czy udaje mu się usnąć na troszkę, czy lepiej jest mu do zimnego albo ciepłego, kiedy lepiej, jeśli w ogóle jest lepiej (w nocy rano itp), wszystko, co Ci przychodzi do głowy i nie martw się, że za dużo:) Pogotowie ped...
    • witam dziwczynka 1,5 roczna zlapala ostrą inwefkcję kataralną czy moge jej podać cinabaris i osciloccociunum starsza 5 letnia bierze taki zestaw i działa dziękuje
    • Witam :) Interesuje mnie kwestia... hmm... nie wiem czy nazwa bedzie dobra: "leczenia rownoleglego" (?) Czytalam tutaj, ze czasem lekarze homeopaci maja rowniez inna specjalizacje i sami, jesli uznaja to za konieczne, przepisuja antybiotyki. W zwiazku z tym mam pytanie: czy podczas brania antybiotyku lekarstwa homeopatyczne nalezy odstawic, czy tez mozna je przyjmowac rownolegle z antybiotykiem?
    • Nasza homeopatka jest na wyjeździe.Poratujcie :)). Synek ma megakatar-z zieloną gęstą wydzieliną.W nocy obudził się z płaczem i skargą na bolące prawe ucho.Do tej pory dostawał Engystol.Podałam lycopodium 200 z wody-jego konstytucję i ból ustąpił.Rano lekarka w poradni (sama lecząca homeo)kazała podawać hepar sulphuris 30 z wody jako,że w uchu dopatrzyła się ropnia oprócz czerwonych ścianek i naprężonej błony. Laryngolog zapisał atecortin i coś robionego na bazie efedryny na osuszenie t...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się