ostre

(5 wyników)
  • Ostre C(7)

Witam wszystkich. Dokładnie 10 dni temu trafiłam do szpitala z podejrzeniem żółtaczki typu A, ( złe wyniki tzn ALT powyżej 2500 a AST powyżej 1500, albo odwrotnie), okazało się po tygodniu że to jednak ostre C, które zdarza się podobno rzadko. Teraz czekam aż to sie obniży do bezpiecznej normy i mnie wypiszą. Nie wiem jednak co dalej, każą mi czekać trzy miesiące i kontrolować krew, a co potem? Trochę jestem zagubiona, bo nigdy bym nie przypuszczała, że mogę być nosicielką wirusa HCV, nie m...
  • Krótka historia: Marzec 2010 - anty-hcv - wątpliwy Kwiecień - RNA HCV - pozytywny, kopii 760, genotyp nieokreślony Maj 2010 - RNA HCV - +/-, nieokreslony, wiremia na granicy wykrywalności Dziś - anty-hcv - ujemny Za póltora tygodnia ide do szpitala i badanie będzie w innym laboratorium. Ale tak mnie nurtuje co te wyniki mogą na chwile obecną oznaczać? Czy poziom laboratoriów w naszym kochanym kraju jest na tak żenującym poziomie? I jak tu wierzyć w jakiekolwiek wyniki w takim przypa...
  • W marcu tego roku przypadkowo stwierdzono u mnie przeciwciała anty hcv. badanie hcv-rna potwierdziło że mam wirusa. Jestem po biopsji, która wykazała zwłóknienie na poziomie 1 i stan zapalny 1. Czekam w chwili obencej w długiej kolejce na leczenie interferonem. Wszyskie wyniki mam idealne. Natomiast męczą mnie potworne bóle głowy. Bóle są tak uciążliwe, że nie działają, żadne proszki. Bardzo często ból głowy kończy się u mnie torsjami. Miałam robioną zarówno gastroskopię, jak i ko...
  • Witam, stwierdzono u mnie obecność przeciwciał a-HCV (10,4-taka wartość widnieje na wyniku, który otrzymałam),HBS ujemny, w tej chwili przyjmuje leki m.in. essentiale forte,w wypisie jaki otrzymałam ze szpitala napisano, iż rozpoznano ostre wzw t. C. W tej chwili ALAT =300. Wizytę u specjalisty wyznaczoną mam na wrzesień a moje pytanie brzmi- na jakiej podstawie pacjenci kwalifikowani są na leczenie interferonem, na czym ono polega? Byłabym wdzieczna za odpowiedź.
  • Witam poszłem do lekaza rodzinego gdyż bolał mnie żełądek on skierował mnie na badania jakies tam: alat wyszedł mi 490 a aspat 199 po 4 dniach trafiłem do szpitala przez własnie te wyniki tam odrazu zrobino mi badani anty hcv(dodatni)i alat 710 aspat 317 (przy przyjeciu do szpitala) po czterech dniach wypisałem sie ze wzgledów rodzinych miałem przy wypisie zrobiono mi znowu badanie alat/aspat Alat 511 aspat 207 i po 2 tygodniach zgłosić sie po badania Rna HCV i zrobic sobie wczesniej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się