Forum Kuchnia Napoje
ZMIEŃ
      owoc

owoc

(10 wyników)
    • Co wiecie o soku z owoców granatu? Gdzie można go kupić w rozsądnej cenie?
    • Proszę pomóżcie! Prowadzę warzywniak i coddziennie zostaje mi mnóstwo owoców II gat. ( dobrych ale nie nadających się do sprzedaży) takich jak: winogrona, jabłka, gruszki, pomarańcze, grapefruity, banany itd Bardzo chciałabym zrobić dobre winko ale nie mam pojęcia jak:( Jakich owoców mogę urzyć, lepsze jest z mieszanych czy np tylko z winogron? Co dodać oprócz owoców? Z góry dzięki za pomoc!
    • Nabyłam karadom, chciałabym zrobić kawe ropuszczalna z taze przyprawa. wczoraj zrobiłam kawe rozpuszczalna jak zwykle, wyłuskałam ziarenka, wrzuciłam do kawey i niestety zero efektu:( nie posiadam ekspresu do kawy:(
    • To jest moje "śniadanie" przed wyjściem z domu, potem o 10-11 jem owoce w dowolnej ilości. A potem 14-15 obiad, a potem jak kto chce - kolacja lub nie. Do szklanki przegotowanej, letniej wody dodać łyżeczkę miodu i świeżo wyciśnięty sok z cytryny. Polecam, bo daje energię i zdrowie, a owoce do południa oczyszczają organizm. Ważne dla dbających o linię!
    • Bardzo proszę o przepis na nalewkę z gruszek ale nie taką na oko :-) pozdrawiam Monika
    • Eksperymentujemy trochę w domku z własnoręczną produkcją alkoholi. I mam w związku z tym pytanie. Nastawiłem sobie owoce z cukrem zalane alkoholem wg jakiegoś tam przepisu. No i co teraz. Stoi to sobie już koło 2 tygodni. Ale co dalej? Czy to tak może sobie stać miesiącami aż do wypicia? Czy też muszę to teraz przelać przez gazę? A małżonka ma pomysł, żeby w ogóle całość potraktować malakserem i zrobić z tego jakiś gęsty krem. Poradźcie, początki zawsze są trudne :-) Z góry wielk...
    • Poszukuję przepisu na nalewki z Aronii, mirabelek, może ktos się z nami podzieli?
    • Szkoly sa rozne.Ja zaczelam od wyszorowania,wypestkowania i pokrojenia pigwy.Kazda warstwe zasypalam cukrem.Dodalam laseczke cynamonu i codziennie wstrzasam sloikiem.I probuje :)Ta zasypana pigwa stoi juz 5 dzien.Czy ktos moze mi napisac co mam dalej z tym robic? Doslodzic jeszcze miodem? jak tak to kiedy?Dolac samego spirytusu czy wymieszanego z wodka?No i kiedy ? Nie chce zepsuc mojej pierwszej nalewki....
    • Zdarzyło mi się pić nalewkę na owocach pigwy, było doznanie smakowo- alkoholwe, zaprawdę niepowtarzalne. Postanowiłem samemu coś takiego wygenerować. Mam dostęp do krzaków pigwy porośniętych żółtymi, w tej chwili, owocami (ale twarde są w dotyku). No i powstaje pytanie: kiedy to będzie dojrzałe? Kiedy zwykle zbiera się owoce? Byłbym wdzięczny za poradę.
    • Niedawno w TV mówili o tym, że soki jabłkowe mętne to źródło antyutleniaczy... Tylko co to sa te soki mętne, czym się różnią od normalnych?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się