Forum Kuchnia Przepisy
ZMIEŃ
      owoc

owoc

(18 wyników)
    • Moim zdaniem sałataka ma dobre składniki, i napewno będzie dobrze smakować. Wlaśnie będe ją robić.
    • Ciasto wykonane wg tego przepisu jest bardzo dobre. Zmienilam jedynie smalec na smietane (2 lyzki), do ciasta dodalam 6 (zamiast 5) kopiastych lyzek cukru pudru i do drugiej warstwy (tej w ktorej jest kakao) dodalam lyzke (kopiasta) cukru pudru. Polecam goraco!
    • Przepraszam, mam z tym odwieczny problem, gdzie można kupić te wszystkie ziarenka oddzielnie? w sklepach ze zdrową żywnością są tylko połączone.
    • wszystko kumam, nie wiem tylko jak zawinąć sushi nigiri w cienki pasek nori? czy się go lekko moczy i zawija czy sam "bierze" wilgoć od nigiri sushi ?
    • proste i pyszne! mniam! polecam zwlaszcza na letnie popoludnia dla gości;)
    • Ad. konfitura z cebuli: 6 cebul i... 3 szklanki cukru i 3 szklanki octu??? Chyba chodzi o łyżki, z podanych proporcji konfitura nie wyjdzie. Ad. marynowane pomidory: ile to będzie 1 wody? :-S Ludzie, trochę staranności.
    • -udusic ( albo rozmrozic) grzyby na malej patelni -ubic na piane 5 jajek z dodatkiem mleka (2-3 duze lyzki), szypta soli i pieprzu - rozgrzac na duzej patelni oliwe z oliwek -jak bedzie porzadnie goraca wlac jajka ( powinno zasyczec) -dodac grzyby i lopatka zrobic "fale" -zmniejszyc ogien i przykryc patelnie pokrywka - gdy jajka na wierzchu beda sciete, przwrocic na pol i podawac PYCHA
    • przeczytałam, wypróbowałam, wyszły super. Ale żaden groch niepotrzebny starczy zrobić kilka dziurek w cieście, żeby nie urosło. Smacznego
    • Warto dodac ze: rambutan jest spokrewniony z bardziej popularnym lichi i podobnie smakuje. Hurma jednak bardziej zana jest jako kaki, persimon albo sharon. "Hurma" jednak czesciej odnosi sie do daklyli. Persimon jest tak samo nieznosnie slodki i stad zaporzyczenie nazwy. Poza tym kaktusy sa roslinami okrytozalazkowymi, wiec nidz dziwnego, ze produkuja owoce. (Wszystkie kaktusy maja owoce, tylko nie wszystkie jadalne). Jak dla mnie pitaja jest mdla i najlepiej smakuje gotowana,...
    • Witam. Kupiłam żurawine,zrobilam ja wg otrzymanego przepisu, tz. na 1kg owoców dodalam 0,5L spirytusu, 0,5L wody i 1 szklanke cukru. Nalewka stoi okolo 5 dni i niepuscila zadnego koloru. Wrzucilam cale owoce, moze powinnam je pogniesc????
    • Na pierwszym zdjęciu są borówki amerykańskie. To inny owoc...
    • Witam Potrzebuję Waszej pomocy - mam koleżankę, która karmi piersią, a ponieważ jej mały niestety uczulony jest na prawie wszystko, więc ona prawie niczego nie może jeść. Tzn. nie może przede wszystkim: mleka i produktów mlecznych, owoców, większości warzyw, czekolady (kakao), z mięs może tylko białe. Chciałabym zebrać dla niej przynajmniej kilka przepisów, tak żeby nie musiała w kółko żywić się samą gotowaną marchewką, gotowanym kurczakiem i wodą. Jeśli znacie jakieś przepisy,...
    • do oryginalnej Pavlovy dodaje się owoce kiwi
    • Przy robieniu nalewek nigdy nie powinno zalewać się owoców spirytusem ,owoce najpierw powinny puścić sok po zasypaniu ich cukrem.
    • Ciasto super!!:) Zrobiłam z ananasami i cała rodzinka sie zajadała:) Mam pytanie:czy można na wierzch zamiast jabłek dać mus jabłkowy? Pozdrawiam
    • To, że na zewnątrz najlepiej w ogrodzie to wiem. Ale coś bardziej wyrafinowanego, nie chcę grilla. Mam takie wyobrażenie, upalny wieczor, gwiazdziste niebo i zapach lata - niczym z wloskiego filmu. Chłodny arbuz, slona margerita albo mojito. Bede wdzieczna za przepisy na cos chlodnego i fajnego.
    • Granat(5)

Jak wydobyc ziarenka granatu? Ja rozkrajam go na pol i uderzam w wypukla czesc trzonkiem noza, a ziarenka same wypadaja do miseczki.
    • bardzo smaczne ... lepiej niz w restauracji

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się