Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      parter

parter

(37 wyników)
    • Widzę że obecnie panuje tendencja w gotowych projektach domów by sypialnie rodziców i główną łazienkę lokować na piętrze/poddaszu, a na parterze miejsce sypialni zajmuje gabinet (nie wiem dla kogo???) i zamiast łazienki jest malutkie pomieszczenie z kibelkiem. Osobiście u żadnego ze swoich znajomych którzy posiadają dom (mam na mysli domy niedawno budowane) nie spotkałem takiego rozwiązania. Dla mnie praktyczniejsze jest rozwiązanie gdzie i sypialnia i główna łazienka są na part...
    • Witam Chciałabym ubezpieczyć mieszkanie (włamanie, zalanie pożar itd), które jest na parterze. Okno balkonowe zabezpieczone jest roletą zewnętrzną. Posiadam drzwi antywłamaniowe (z bolcami, zamkiem Gerda itp.). Która firma jest w stanie zoferować mi ubezpieczenie powyżej 25 000 zł????? Pozdrawiam Bella P.S. Mieszkam w Lublinie
    • Przymierzam się do ocieplenia podłogi w jednym z pokoi na parterze- jest to stre budownictwo, pode mną wysoka, nieogrzewana piwnica - w chwili obecnej mam panele i cienką płytę - w zimie zimno jest straaaasznie. Poradzcie, jak to ociplić???? Myślę o cienkim styropianie???? Co wy na to???
    • Zastanawiamy się nad wymianą głownie chodzi o to żeby chłod nie przenikał zeby były szczelne.Może podwójne drzwi (na zewnątrz i w wewnątrz mieszkania) załatwilyby sprawę ?Co sądzicie o takich podwójnych drzwiach byloby cieplej ? Czy może lepiej jedne drzwi?Jakie macie z tym doświadczenie?
    • Mieszkanie na parterze. Peryferia Gdyni, okna wychodzące na taras-Patio (własne), osiedle zamknięte ale niestrzeżone. Okna tylko od zamkniętej wewnętrznej strony osiedla. Zabezpieczenia: rolety zewnętrzne, po 4 grzybki w oknach - 8 w balkonowym oknie, szyby P4 + klamki w oknach na zamek. Planuję alarm z podłączeniem do ochrony Wyjaśnienie :) Kobitka lat 27 :) mega strachobździl, mąż zmienił pracę (od momentu zakupu mieszkania) i będę w nim teraz bywać sama ;/ Czego się boję? W...
    • Przygnębiające - chyba muszę założyć kraty (ha - drugie włamanie w ciągu 2 lat, a wszyscy w okolicy mają kraty! Na szczęście dzięki mojej mądrości straty min,imalne)Może ktoś mi coś podpowie z własnego doświadczenia na ten temat - chcę tanich, pewnych, estetycznych, otwieranych?- szczególnie na loggi.Ale jeśli zamykają się na zamek, to zamek powinien jakiś atest posiadać, bo inaczej to po co takie kraty?
    • pietrze zimą np na 4 w tym samym bloku.Przepuśćmy że okna są te same ,wielkość mieszkania ta sama.A jak jest wtedy z temperaturą im wyżej tym wyższa?
    • Architekt przesłał nam wstępny projekt domu - proszę o opinię. Jest to parterowy dom z użytkowym poddaszem na małej działce, wschodnia ściana przylega do domu sąsiada. Proszę o uwagi co poprawić, na co zwrócić uwagę. Parter Poddasze
    • Witam. Ludzie prosze pomóżcie mi. Mam dylemat, jaki typ mieszkania wybrac- parter czy wysokie piętro. Prosze powiedzcie czy lepiej jest mieszkac na pieterze czy na wyższym partrze. Jakie są plusy a jakie są minusy. To będzie mój pierwszy zakup mieszkania więc nie znam sie na tym w ogóle. Czekam na odp i z góry dziekuje!!! Pozdrawiam
    • żeby nie były aż tak zimne.Chodzi mi glównie co dajecie pod panele,deski?W tej chwili mam płyty zielone a może w tej chwili jest cos na rynku lepszego,cieplejszego?
    • Witam, wiem, ze cięzko jest rzucać cyframi, jeśli nie zna sie wszystkich szczegółów, ale.... Moze ktoś z Was powie mi, ile moze wynieść wybudowanie w stanie surowym domu parterowego, o powierzchni użytkowej 256m kw. kąt nachylenia dachu to 25st. Zadnych okien dachowych, lukarn itp. Tyle, że duzy wychodzi dziad jeden. Niestety jednak piękny jest i funkcjonalny. Mam 5 osobową rodzinę wiec nic wiele mniejszego i tak nie wchodzi w grę. W domu są 4 sypianie, salon, jadalnia, kuchnia, ga...
    • Kochani forumowicze! jestem w trakcie wykanczania domu jednorodzinnego, chcemy w całym domu tzn w każdym pomieszczenie bez wyjątku założyć wodne ogrzewanie podłogowe, czyli w sypialniach też. rodzi nam sie tylko pare pytań -czy ktoś już takie rozwiazanie u siebie z was ma i może sie wypowiedzieć na ten temat ??? -czy to nie powoduje tworzenie się ciekow wodnych??? czy wynikaja z tego jakieś inne problemy ???np. ogrzewanie jakby nie było podgrzewa np na parterze podłoga ale czy su...
    • Przy okazji wprowadzania sie do nowego mieszkania wynikł problem z "dziwnym zapachem" unoszacym sie w pomieszczeniach. Po malowaniu, sprzataniu - zapach nei znikł; trwa w niezmienionej formie. Długie badania organoleptyczna ( : ) ) doprowadziły mnie do wniosku, iż przyczyną "zapachu" moze być parkiet ułozony w pokoju. Parkeit ten jest juz mozno leciwy, a pochyliwszy sie nad nim rzeczywiscie daje sie wyczuć mieszanine zapachu ni to kleju, ni to stęchlizny , ni to wilgoci. Cz...
    • Witam. Mam pewien problem. Odziedziczyłem mieszkanie po dziadkach i jestem właśnie w trakcie remontu. Od samego początku planowałem wykorzystanie kuchenki indukcyjnej i dociągnięcie instalacji trójfazowej. Wszystko przebiegało sprawnie. Otrzymałem zgodę na instalację trójfazową ze spółdzielni RWE także nie stwierdziło problemów. Dzisiaj miałem spotkanie z elektrykiem ze spółdzielni aby zacząć całą operację i wyszedł kolejny problem. O dociągnięciu przewodu trójfazowego z parteru wiedzia...
    • Witam, mam pytanie - czy duzo komplikacji niesie za soba budowa na pochylej dzialce??? Mam na oku dzialke, ciezko mi ocenic kat nachylenia ale na oko to nie powinno byc wiecej niz 40 stopni (cala dzialka jest w takim, jednakowym nachyleniu). Chcialbym miec dom podpiwniczony (czy to dodatkowo cos zmienia?). Ponadto chcialbym ewentualnie wyrownac pozostala czesc dzialki, aby ogrod byl rowny - czy to sa duze koszty (nawiezenie ziemi, rownanie, utwardzanie, etc)??? Jestem na pocza...
    • Witam Sytuacja zastana Piwnica pod domkiem jednorodzinnym - okolo 60 m2 - wysokosc 2.20 - 2.10 m - nie odnawiane 30 lat generalnie syf malaria. - podłoga goly beton, sciany "czarne z brudu" do tego pozar był wiec ciemno jak w kopalni. + / - zalezy jak patrzec - elektryka polozona na zewnatrz scian Jak docieplic taka piwnice co z sufitem ??? poloze G-K to odejdzie mi na profile z 5 cm Podłoga nastepne pare cm - wylewki plytki itd - zostanie mi tylko ~2 m nad glowa Ja...
    • Czy można przerobić gotowy projekt tak, żeby dodać kominek? Nie znam się na tym kompletnie, a spodobał mi się bardzo jeden z projektów: www.a-kwadrat.pl/cms/index.php?p=shop&show=showdetail&fid=PROJ-00919&categ=32&parent=0&navop=0&area=1
    • Mamy mozliwosc przebudowy klasycznego kwadraciaka z lat 70-tych lub sprzedania wyzej wymienionego i wybudowania nowego domu (co oczywiscie wiaze sie z wieloma wyrzeczeniami, czasem i kredytami). Nie wiem na ile daloby sie zmienic bryle tego kwadratu aby zaczal wygladac fajnie i przytulnie i z jakimi kosztami to by sie wiazalo. Dom jest podpiwniczony, parter, pietro i ma dosc wysoki strych (moim zdaniem niekoniecznie potrzebny). Dodam, ze dom jest po generalnym remoncie z powodu szkod go...
    • witam, mieszkam w bloku na parterze, a bezposrednio pod mieszkaniem posiadam piwnice, ktora chcialbym zaadaptowac na pokoj (przebicie stropu, schody, itd). na pismo do spoldzielni mieszkaniowej z prosba o zezwolenie na przebudowe otrzymalem negatywna odpowiedz spoldzielni. powod: brak mozliwosci techniczych, m.in.oswietlenia naturalnego, zapewnienia wentylacji. czy ktos mial podobna sytuacje? w ktorym kierunku dalej pojsc, zeby skutecznie odwolac sie od tej decyzji? do kogo sie zwr...
    • Czy 5cm styropianu to nie za mało? Tak mamy w projekcie, ale czytałam tu na forum, ze ludzie dają grubsze warstwy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się