Forum Dom Ogród i rośliny domowe
ZMIEŃ
      pokroje

pokroje

(6 wyników)
    • Chce posadzic w ogrodzie dwa zimozielone iglaczki, ktore dorastaja maksymalnie do 1-1,5 metra wysokosci i maja stozkowaty pokroj lub w ogole "wasko" rosna (nie rozrastaja sie zbyt mocno na boki). Mozecie mi cos poradzic (jesli znacie, podajcie prosze rowniez nazwe lacinska)? Moze jakies ciekawe stronki internetowe na ten temat?
    • Witam, mam w ogrodzie kilka kęp goździka brodatego. Dostałam go na jesieni w zeszłym roku jako kępkę zielonych liści, ładnie przezimował i rozrósł się. Nie wiem czy to roślina dwuletnia czy wieloletnia (w internecie są różne informacje na ten temat. Teraz kończy kwitnienie i nie wygląda za ładnie. Co mam z nim dalej robić? Ściąć nisko przy ziemi (odrośnie?) czy po prostu usunąć i dać w te miejsca co innego?
    • obiela(9)

Mam ten krzew juz trzeci rok.Kwitnie przepieknie,ale nigdzie nie moge znalezc informacji,jak ciac i czy w ogole ciac,wiec na wszelki wypadek nie dotykam.Moze macie jakies doswiadczenia?
    • Proszę o poradę ponieważ w szkółkach gdzie zaopatruję się w rośliny nie mają pewnych informacji. Poszukuję berberysa o czerwonych liściach i wzniesionym pokroju. Znalazłem odmiany Helmond Pillar i Red Pillar, bardziej odpowiada mi ten drugi ale niestety nic nie wiem na temat ich owoców. Czy te odmiany owocują a jeżeli nie to może polecicie mi jakąś odmianę, która nie rozrasta się za bardzo na boki a zarazem owocuje. Pozdrawiam Tomek
    • Chciałabym posadzić/zasiać (chociaż wolałabym w formie sadzonek)trawę wzdł€ż ogrodzenia, tak, żeby stała się naturalnym "zywopłotem". Powinna wyrastać na jakieś 1-1,5 metra, lubić w miarę kwaśną glebę, bo tuż obok rosną nawożone tuje. Czy możecie mi podpowiedzieć jakich odmian traw ozdobnych mam szukać (i gdzie). Widziałam kiedyś za granicą taki ogród, gdzie było kilka "trawowych" zakątków - trochę jak w buszu, rózne gatunki, wysokie, grube. NIe chcę jednocześnie żeby zbyt m...
    • Jakie drzewa i krzewy posadzić na tarasie od strony południowo-wschodniej? W którym miesiącu i w czym je wsadzić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się