Forum Sport Piłka nożna
ZMIEŃ
      polska

polska

(550 wyników)
    • Wiadomo, Polska nie inwestuje zbytnie w szkolenie młodzieży. Nie ma też petrodolarów by finansować kluby jak gazprom. Jednak jest jedna rzecz z której należy wziąć przykład. OTÓŻ PUTIN WYRZUCIŁ CAŁY ROSYJSKI ZWIĄZEK PIŁKI NOŻNEJ NA ZBITY P... Jak to jest, że w Polskę straszono jakimś tam zawieszeniem w prawach, karami. Tymczasem Putin wywalił zarząd razem z prezesem. I nic, bez echa, bez kar. Efekty widać, to nowe władze zatrudniły obecnego trenera Guusa Hiddinka. W Polsce było ...
    • Poziom polskiej piłki jest denny i to widać po wczorajszych meczach pucharowych,cofneliśmy sie w tył nawet za byłe republiki radzieckie ! Wnioski : 1-myśl trenerska została zastopowana na poziomie lat 70/80 czyli gry w finałach MŚ 2-zawodnicy patrzą na bogate ligi i wyciagają ręce po duże pieniadze nieadekwatne do ich umiejetności/który zrobił karierę na zachodzie po 2000 r ?/ale prawdziwa karierę na miarę europejską ! 3-właściciele klubów "lokują" nadwyżki własnej kasy w klubo...
    • Wielu działaczy pzpn-u uważa ,że tylko polski trener, ze znajomością polskich realiów może prowadzić kadrę. Czy aby nie jest to tylko jakaś rozpaczliwa obrona i próba wmówienia sobie, że polscy trenerzy nie odstają pod zagranicznych? Piechniczek chce nawet zostawić Janasa. Głos zabierają byli trenerzy, którzy wciąż mają iluzję, że nie odstajemy od zachodu. Ale fakty mówią same za siebie. Pozwoliłem sobie przypomnieć trenerów, którzy w polskiej piłce coś osiągnęli w ciągu ostatnich...
    • Na kanale tv Primer Impacto pokazywali walke na ulicy pomiedzy polskimi i niemieckimi kibicami. Jeden z Polakow ostro przywali z buta jednemu Niemcowi, az szkoda bylo patrzec. Ale ogolnie wygladalo na remis, jako ze obie strony po kilku minutach sie wycofaly.
    • WSTYD I HAŃBA!!! WCZORAJ LEGIA LEDWO WYGRAŁA Z "PIEKARZAMI" Z ISLANDII DZISIAJ ZAGŁĘBIE ODPADŁO PO BEZNADZIEJNYM MECZU W RUNDZIE WSTĘPNEJ P.UEFA- DEBIL NA ŁAWCE TRENERSKIEJ, NIEUDACZNICY NA BOISKU!! TAKTYKA KLEJDINSTA - TO PO PROSTU DNO!!!!!!
    • przypomina mi tragiczną sytuację z 1993, gdy nieodpowiedzialność pewnych palantów od wietrzenia wszędzie spisków odebrała Legii Warszawa mistrzostwo Polski. Dwie czołowe wtedy drużyny (Legia,ŁKS) odniosły wysokie zwycięstwa nad ówczesnymi słabeuszami (Wisła,Olimpia Poznań). Oczywiście w łbach ówczesnych speców od sensancji nie mieściło się że będąca w środku tabeli Wisła i zdegradowana już Olimpia nie miały większej motywacji do walki, a Legia i ŁKS dosłownie gryzły murawę by zdobyć mis...
    • a czy Wolski moze (chce) grac w naszej kadrze ??
    • Trener Skorża powiedział w wywiadzie: Wszyscy starają się jak najbardziej dotrzeć do swoich pracowników, zawodników, wykorzystując, co tu ukrywać, metody socjotechniczne. W warstwie mentalnej sportowców są ogromne pokłady do wykorzystania. Leo Beenhakker jest mistrzem wyzwalania tych rezerw. Przecież z tymi samymi zawodnikami pracowaliśmy z Pawłem Janasem przez jakiś czas, ale nie zrobiliśmy z nimi tyle, co Leo. W polskiej piłce nie było takiej myśli, takiej tradycji, aby tak bardzo ...
    • TVP,TVN,czy Polsat, gdzie by nie było, będzie dobrze. Tylko aby jakaś kodowana stacje tego nie odkupiła, bo wtedy to już będzie lipa!
    • Ten facet powinien mieć zabrane polskie obywatelstwo.W wywiadzie w dzienniku Tv przed pięcioma minutami mowił znów po angielsku.Co za Polak?????? Wypierdalaj Oli bo mnie słabisz.Najpierw egzamin z języka a potem obywatelstwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Cieć!
    • Apeluje do polskich pilkarzy, do tych, ktorzy maja resztki sumienia w sobie aby mecz z Kostaryka zupelnie polozyc. Niech bedzie 0:11, niech bedzie nawet 0:21, strzelajcie sobie sami bramki, wyglupiajcie sie. Nie chodzi tu o przejscie do historii w charakterze najwiekszych swirusow, ale chodzi o to by wreszcie swite Listkiewicza skompromitowac, by wreszcie ten betonowy PZPN zaorac. Teraz, kiedy "podbudowani" porazka 0:1 z Niemcami, znow hardo podnosza glowy, kolejny raz "nic sie ni...
    • A ILE OSÓB GLĄDA POLSKĄ PIŁKĘ W CANAL+?? KRÓTKO.... PAMIĘTAM JAK 20-15 LAT TEMU SIADAŁEM PRZED TELEWIZOREM.. KIBICUJĄC... DZIŚ...!!!!!!! ????? PANOWIE... ZABIJACIE PIŁKĘ... PIŁKARZE NIE GRAJĄ DLA SIEBIE..... 1.5mln LUDZI OGŁĄDAŁO .. W TVN??? A TERAZ??? Smieszne ... "kibic gazetowy".... to ja pozdrawiam...
    • IO 1972 - MISTRZ OLIMPIJSKI MŚ 1974 , MŚ 1982 - III MIEJSCE
    • piłkarzami To do was apeluję cioty pieprzone. Miernioty bez ambicji i honoru. Twierdzicie, że z Niemcami pokazaliście ambicje i zostawiliście serce na boisku. Gó.. prawda dupki bez umiejstności, ambicji i wstydu. Meczem USA-Włochy powinno sie was katować 4 dziennie przez 365 dni w roku, moze zrozumielibyście cioty co to znaczy grać bez kompleksów, bez strachu i z ambicją wielką jak pałac kultury. Wy wychodząc na mecz z Niemcami sraliście po gaciach by dowieźć remis bo dla was byłby to ...
    • Doping kibicow potrzebny jest TYLKO jak druzyna przegrywa a nie jak wygrywa 10:0 Pan Boruc ma 100% racji - polaczki znowu okazali sie PRYMITYWNYMI WIESNIAKAMI sk.syny
    • Widać wyraźnie, że u nas jeszcze ciągle pokutuje myślenie za wszelką cenę o wyniku. Gra o remis, zaczynanie akcji z pięcioma zawodnikami z tyłu. Asekuranctwo, że boli głowa. A popatrzcie na inne drużyny, ile bramek padło! Do cholery przecież to są juniorzy, a nawyki gry do tyłu mają jak 34-letni weterani II ligi. Zgroza.
    • Obstaiwamy: Mój typ: SZWECJA 2:2 POLSKA
    • i to na życzenie PZPN. Dla tych którzy się cieszą że engel odszedł, mam najnowszą informację. Znów zaczną budować reprezentację od nowa i trzeba szczęśćia, wyjątkowego szczęscia/ale jak to się mówi: głupi ma szczęscie/ żeby polska zagrała w ME. JEŻELI PRAKTYKA ZWALANIANIA TRENERÓW JEST POPULARNA NA ZACHODZIE TO TYLKO DLATEGO ŻE NA ZACHODZIE JEST CELEM: WYJŚCIE Z GRUPY , AWANS DO FINAŁU, FINAŁ. ENGEL CEL ZREALIZOWAŁ: AWANSOWAŁ DO MŚ...I JAK NIEKTÓRZY MÓWIĄ TO BYŁO JEGO NIESZCZĘŚCI...
    • Witam wszystkich, jestem ciekawy co sadzicie, zeby pewne decyzje zostaly podjete "na gorze" (FIFA, UEFA)? Mysle tak dlatego, poniewaz uwazam, ze ani w zarzadzaniu panstwem (choc jest to zupelnie inna kwestia), ani w polskiej pilce noznej - sami nie damy rady. Pomyslalem sobie, ze w/w federacje powinny pomoc nam w nastepujacy sposob: 1. Wykluczenie z wszystkich wiekszych imprez pilkarskich (MS, ME, LM i PU) do czasu poprawienia: - umiejetnosci pilkarskich (technika/taktyka) -...
    • gdy Polska przegrywa, trenerzy, Listek i jeszcze mnostwo innych ludzi usprawiedliwia sie, mowiac, ze nie mamy dobrych pilkarzy, bo w Polsce nie ma dobrych boisk, bez ktorych ani rusz tak bylo i teraz Janas (albo Listek, nie pamietam) rzucil, ze czego sie spodziewamy, skoro mamy duzo gorsze boiska niz Niemcy tak tylko sie zastanawiam, czy w Polsce boiska sa gorsze niz w Ekwadorze, WKS, czy w Ghanie? szczerze w to watpie mysle nawet, ze Polska ma duzo lepsze warunki niz te kraje zna...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się