Forum eDziecko edziecko Małe dziecko
ZMIEŃ
      postawy

postawy

(7 wyników)
    • Witam! Mamusie przedszkolaków, może miałyście podobną sytuację? Córka już 3-ci rok chodzi do przedszkola, co rok mają badania profilaktyczne na wady postawy, była zdrowa i raptem teraz przy badaniach 5-latków wyszły 2 wady postawy: płaskostopie i obniżona prawa łopatka i prawy bark. Oczywiście musze się skonsultować z Ortopedą, trochę się zdołowałam ogólnie..... Badała ich instruktorka od gim. korekcyjnej, dodam że ta gimnastyka jest płatna co miesiąc, nie wiem czy to nie jest trochę "nac...
    • Ostatnio będąc u pediatry z moją prawie 5-letnią córeczką usłyszałam - że ma złą postawę, wystające łopatki i czy byłam z nią ostatnio u ortopedy. Dodał co prawda, że jest raczej szczupła (ok.114 cm i 18,8 kg) i dlatego łopatki ma takie wystające. A trochę się zmartwiłam. Może ktoś mógłby podać namiary do dobrego ortopedy, który mógłby się zająć postawą mojej córeczki.
    • Witam Jestem studentką. Piszę pracę o postawach społeczeństwa wobec niepełnosprawnych intelektualnie. Jeśli ktoś z Państwa ma doświadczenia w tym zakresie (i te pozytywne, jak i negatywne) to bardzo proszę o podzielenie się nimi, o zwierzenie. Dla mnie wszystkie wypowiedzi będą stanowiły cenny materiał do pracy, która (mam taką nadzieję) wniesie malutki wkład w poprawę losu osób niepełnosprawnych, a w szczególności niepełnosprawnych intelektualnie. Bardzo dziekuję.
    • Witam!!! Mój Tomcio od pewnego czasu ma przygarbione plecy,wręcz opadajace ramiona.Mam zamówioną wizytę u ortopedy ale ja martwię się na zapas. Może jest mama na forum z podobnym problemem. Na marginesie dodam,że moja starsza córka chodziła wyprostowana jak strzała. Bardzo proszę o opinię na ten temat. Pozdrawiam serdecznie.
    • Witam. Czy byłyście ze swoimi pociechami na bilansie sześciolatka? Czy ten bilans jest konieczny i jak wyglądało badanie? Anka
    • W ciągu trzech przepisowych miesięcy od urodzin - niestety zaplanowałam na koniec tego okresu, po czym rodzina się rozchorowała. Czy jest sens próbować się jeszcze rejestrować w przychodni, czy od razu iść do prywatnego? Nie zależy mi aż tak bardzo na wpisie w książeczce zdrowia, bardziej na tym, żeby ustalić, jak się rozwija, czy nie trzeba obuwia ortopedycznego, czy plecy proste, itd.
    • U nas p. dr zmierzyła,zważyła,popatrzyła zza biurka w oczy-czy nie ma zeza (żadnej kontroli wzroku),kazała powiedzieć 2 słowa-czy dziecko wymawia "r","sz" itd.(moje się nie odezwało,ale wiem,że wymawia wszystko,więc dałam spokój) i tyle-żadnej kontroli stóp,postawy. Jak to było u Was?Może trzeba zwrócić jeszcze na coś uwagę-to udam się do innego lekarza Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się