Forum Kobieta Feminizm
ZMIEŃ
      postawy

postawy

(5 wyników)
    • Witajcie :) Mam do Was wielka prośbę, poszukuję chętnych do badania pilotażowego kobiet w wieku 20-45 lat o poglądach feministycznych, zainteresowanych problematyką równouprawnienia i dyskryminacji płciowej. Badanie psychologiczne dotyczy postaw kobiet wobec innych kobiet w społeczeństwie. Wasz odzew byłby mi niezmiernie pomocny :) Ankieta nie jest długa, za to ciekawa :) Wystarczy kliknąć link i wypełnić, podaje adres: www.ankietka.pl/ankieta/pokaz/id/5065/postawy-kobiet-wobec-inn...
    • Oglądałam dziś fragment programu publicystycznego z udziałem posła Kalisza i Ziobry. Dyskusja dotyczyła prawa i jego zaostrzenia, bądź złagodzenia. Poseł Ziobro postulował podniesienie dolnej granicy kary, ponieważ większość sędziów wydaje wyroki w dolnej granicy. Dodał też, że np. 40% gwałcicieli dostaje wyroki w zawieszeniu. Na co poseł Kalisz zaoponował, że w ten sposób na siłę robi się a ludzi przestępców. Czegoś tu nie rozumiem. Ugrupowaniu, którego rząd ustala minister do spraw...
    • kiosk.onet.pl/d3e
    • Brytyjski sąd w Nottingham, więc raczej lokalny, odrzucił pewien wniosek adopcyjny. Jedynym zastrzeżeniem sądu były przekonania pary, starającej się o adopcję. Przekonania te to mianowicie doktrynalna homofobia związana z wyznaniem ubiegających się o prawo do adopcji. Sąd przyjął wykładnie, że prawo do równego traktowania jest nadrzędne wobec przekonań religijnych. A warto pamiętać, że Wlk. Brytania jest - formalnie - krajem wyznaniowym. Podobnie jak (np.) Holandia i Szwecja.
    • proba rzetelnej odpowiedzi na ten odwieczny spor www.viceland.com/issues/v12n1/htdocs/gays.php

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się