Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      postawy

postawy

(25 wyników)
    • Potrzebuję tego urządzenia dla siebie aby poprawić swoją postawę. Od wszystkich słyszę, że jestem przygarbiona. Na all jest tego multum i nie wiem co wybrać. Z leczniczymi magnesami, z sygnałem dźwiękowym? Ktoś używał na sobie na dziecku? MOże polecicie coś.
    • Cytat z pisma Państwowej Inspekcji Pracy: "W odpowiedzi na Pani zawiadomienie z dn... dot. budowy domu jednorodzinnego przy ul..... informujemy, iż w wyniku przeprowadzonej kontroli ujawniono, iż osoby zatrudnione przy budowie posiadają stosowne umowy o pracę (.....) itd. Dziękujemy za obywatelską postawę". Przyszłoby Wam do głowy pisać pismo do PIP z wnioskiem o sprawdzenie, czy na jakiejś tam budowie robotnicy nie pracują na czarno przypadkiem ? Czy jest to "obywatelska postawa" czy d...
    • Ha, chciałybyście! Ale trochę o czym innym. Jak zapatrujecie się na słowa tego księdza? Zwłaszcza wierzące, bo ateistki zapewne się nie zgadzają :) wyborcza.pl/1,76842,12761673,Duchowny_ewangelicki__Dzieci_z_probowki_to_takze_boskie.html
    • Coś w stylu: - dyżur międzyświąteczny: posyłam dziecko do przedszkola, nie dlatego, że jest potrzeba, że dziecko chce, ale właśnie bo "się należy" - rodzice nie dopilnowują obecności dziecka w szkole, ale jak są atrakcje np. w postaci prezentów czy paczek - to a i owszem, bo "się należy" - korzystanie z instytucji charytatywnych z argumentacją bo "się należy" (ten przykład akurat słyszałam osobiście od osoby korzystającej)
    • I dlatego śmieszy mnie niezmiernie doskonały wydźwięk dosonałych wypowiedzi doskonałych kobiet, które wypowiadając się na tym forum, nie wiedząc nawet, że najczęściej ich wypowiedź prezentuje jedynie obraz ich poglądów, a nie rzeczywistych postaw. Kiedy dochodzi do realnych sytuacji, w których pojawiają się prawdziwe emocje, postawa często mija się z poglądami i postępuje się kompletnie inaczej aniżeli deklaracje na to wskazywały. Czy wy tego dziewczyny nie widzicie? Że wasze sł...
    • Kojarzycie tę historię o dwóch paniach z Piekar Śląskich, które uratowały dziewczynkę z rąk pedofila? Moja koleżanka była dzisiaj świadkiem takiej sceny - ulicą idzie mężczyzna i wprost wlecze za sobą usmarkanego, zapłakanego kilkulatka. - Ja nie chcę!! Zostaw mnie!! - wrzeszczy dziecko i zapiera się ze wszystkich sił nogami. Jakaś kobieta oburzona pyta: - Gdzie pan prowadzi to dziecko! A facet odpowiada: - Do przedszkola! :) Oczywiście reakcja pani na ulicy godna pochwały, ale ilekroć...
    • Wczoraj mieliśmy chrzciny naszej córeczki. Całą imprezę organizowali moi rodzice (bardzo szczęśliwi, ze mają wnusię). Mocno się zaangażowali, bo wynajeli restaurację, impreza też trwała od piątku w domu ...Zaprosiliśmy też wiele osób z rodziny i każdy miał potwierdzi obecnośc. Niestety po wyjściu z kościoła okazało się, ze siostra mojej mamy i jej dzieci po prostu sobie nie przyszli (ponoc wielce obrażenio-nie chce mi się pisac dlaczego). Był to dla nas cios...pal licho z kasą za restaurację,...
    • Mojej dobrej starej znajomej urodził się synek. Jak była w ciąży spytała czy nie mam po moim dziecku ubranek. Mówię ze mam ale tylko takie do roku, reszte wydałam dla kuzynki synka której jestem z mężem chrzestną. Mąż wiedział, że chce oddać, sam mówił że zwolni się miejsce i fajnie że przydadzą się. Teraz jak wziełam sie za pranie i prasowanie mąż mówi ale Ty chcesz wszystko oddać? Nie zostawisz nic?W oczach szok... Nasze dziecko ma prawie 6 lat, owszem chcielibysmy miec kiedys jeszcze jed...
    • Po dzisiejszym wyjsciu na plac zabaw stwierdzilam, choc nigdy tak nie uwazalam wczesniej, ze jestem mama kwoką.Zawsze w sumie jestem blisko dziecka, nie pozwalam na branie obcych zabawek bez pytania, pilnuje by sie nie przepychal itd..Dzis w ogole sklonily mnie do rozwazan 2 sytuacje;-): 1.Siedzielismy w piaskownicy,nasz rowerek okolo 20 metrow od nas.Podeszla do niego mama z chlopcem i mowi:"pojezdzij sobie:,"mocniej krec pedalami".Oczywiscie bez pytania mimo iz musiala wiedzi...
    • Dzisiaj wracając z mężem i córką z zakupów zobaczyliśmy dzicko w okne na I szym pietrze, w tle słychać było płacz drugiego dziecka. Pytm tego w oknie gdzie mama a ono mówi, ze nie ma nikogo. Weszłm na piętro , drzwi otwarte w mieszkaniu dwoje dzieci to z okan 5-cio letnie i drugie ok roczku i nikogo dorosłego. Starsza pwiedziałą, że mama i tata w pracy i że już długo są same, żadnego telefonu. Wypytałamn sąsiadów nikt nic nie wie, jacyś młodzi wynajmują i tyle. Mąż zadzwonił po po...
    • Nie wiem czy było, ja dzisiaj trafiłam, i się zszokowałam. forum.gazeta.pl/forum/w,615,98620330,,pamietacie_sprawe_Beaty_z_Lodzi_mamy_3_corek.html?v=2 Sama na siebie bat ukręciła.
    • A propos watku o nieszczesnym makaronie i gosciach:). No wlasnie- jakie macie podejscie do tematu urzadzania imprez typu urodziny imieniny? Full wypas, sporo jadla i napitkow, gorna polka, nieliczenie sie zbytnio z kosztami(ale w granicach rozsadku) czy raczej skromnie- salatka, jedno danie cieple? Ja swego czasu niebezpiecznie zblizylam sie do granicy zastaw sie a postaw sie, po czym poszlam po rozum do głowy, przystopowalam i znacznie ograniczylam ilosc potraw.A i tak długo...
    • kobiki. mam problem i prosze was o opinie. Moj mąz wie, że nie lubie jak on ogląda zdjęcia nagich bab. Wie, że jest mi przykro z tego powodu uderza to w moje ego, nie lubie jak sie podnieca innymi babami. Kilka razy byly z tego tytulu awantury. Przeprosil obiecał, że nie bedzie ogladał. I co i guzik! W przeciągu 2 tygodni 3 razy slad widoczny na kompie. Tym razem niejaka M. Socha na topie. Wrrr... Mnie to sie w głowie nie miesci normalnie, uwazam ze mamy zycie seksualne udane...
    • Ja pomijam wypraszanie dzieci z ławki w kościele na mszy dla dzieci. Ja pomijam okupowanie ławek na placyku zabaw i narzekania na to że dzieci głośne i pogadać im nie dają. Ja pomijam już absolutnie sytuację, kiedy moje dziecko stało dłuższy czas trzymając drzwi wejściowe na klatce, żeby dwie staruszki przeszły bez problemów, po czym usłyszało: no przesuńże się, stoisz w samym wejściu, matka cię nie nauczyła kultury? (dziecko miało wtedy pięć lat). Ale hitem absolutnym jest - powsz...
    • Moja siostra miesiąc temu wyszła za mąż, ślub i weselisko miała bardzo huczne na 280 osób. Sytuacja finansowa siostry i jej męża w żaden sposób nie pozwalała im na tak poważny wydatek idący w dziesiątki tysięcy, nie mają mieszkania, ani super płatnej pracy. wszyscy apelowali do nich o rozsądek, tłumaczyli, że ślub można mieć skromniejszy i wesele też, ale nie! moja siostra zaprosiła połowę swojej firmy i chciała się pokazać jako wielka dama w sukni ślubnej za pięć tysięcy, itp. teraz m...
    • Tak sobie czytam. I oglądam dookoła siebie. I tak mi się nasuwa, że całkiem często (nie zawsze, bez generalizowania!) kobieta która urodzi dziecko staje się tylko matką. Mąż zostaje przestawiony na pozycję zarabiacz/pomagacz przydzieckowy. I ok., ale nie wyłącznie! Seksu nie ma, bo dziecko śpi z rodzicami (np. dwuletnie). Wyjść wspólnych nie ma, bo dziecko za malutkie żeby z kimś zostawić. Jak bidak wraca z roboty, to słucha tylko o ząbkach/zupkach/kupkach. I raptem niemal z dnia ...
    • mojego męza brat jak bral 4 lata temu slub to jego rodzice wszystko zafundowali. Auto, jedzonko, wodke , kamerzystę, fotografa. Plus prezent dla nowozeńców 1000zł. My natomiast bralismy slub rok temu. I tu bylo inaczej, moi rodzice zaplacili za wszystkich gosci z rodziny i moich i meza. Ja z mezem sami za swoich znajomych. Maz tylko kupil wódkę.Ja wynajelam auto. Od tesciów nie dostalismy absolutnie nic, nawet kwiatów, a tesciowa ominela mnie szerokim łukiem pod kosciolem i złoży...
    • Hej Mamy! Po świętach tak mnie naszła taka refleksja, czy są "standardy" jak kogoś ugościć na święta, lub w ogóle ile jedzenia ( i jakie jedzenie) powinno się przygotowac jak się kogoś zaprasza do siebie w gości? Otóż byliśmy z mężem i z dziećmi u znajomych na Drugi dzień świąt, bo nasza rodzina mieszka dlaeko i u nich byliśmy tylko na Śniadaniu Wielkanocnym. W poniedziałek poszliśmy do znajomych na święta, ale też imieniny (Dominika). Wśród znajomych robimy imprezy imieninowe i urodz...
    • forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=566&w=29031227
    • Kochane mamy, potrzebuję do mich badań jeszce kilku ankiet. Jesli któraś z was zechciałaby mi pomóc i wypełnić kwestionariusz byłabym bardzo bardzo wdzieczna. Problem tylko polega na tym że musze je mieć na jutro. Gdyby co proszę kontakt na jenk@poczta.onet.pl a ja wyślę kwestionariusz. Pozdrowionka/anka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się