-
[i]Spotkania odbywały się w Kancelarii Premiera i nie były dokumentowane.
Międzyresortowy zespół do spraw koordynacji działań podejmowanych w związku z tragicznym wypadkiem lotniczym pod Smoleńskiem – tak brzmiała jego oficjalna nazwa – został utworzony następnego dnia po katastrofie. W jej skład wchodzili najważniejsi urzędnicy państwowi, czyli premier jako przewodniczący, wicepremier Waldemar Pawlak, ministrowie: obrony Bogdan Klich, sprawiedliwości Krzysztof Kwiatkowski, sp...
-
i dlaczego klamal do tej pory ???
Jaroslaw Kaczynski juz wczesniej sugerowal ze jego przyjazd do Smolenska byl celowo opozniany.
Strona rzadowa stanowczo temu zaprzeczala.
Teraz premier Tusk stwierdza ze jego delegacja miala "prikaz" zeby byc przed Kaczynskim.
To ja sie pytam czy polski premier byl porwany wbrew swojej woli, bo inaczej jesli byl swiadomy tego co robia Rosjanie to powinien zaprotestowac i sie nie zgodzic na taka prowokacje.
To juz nie pierwszy raz rzad mija ...
-
hambura.salon24.pl/291295,smolensk-list-do-premiera-tuska
I co Ty na to Donaldu Tusku?
-
Ciekawy wywiad pod mylącym tytułem.
Np :
[i]- [b]Nie ma dziś podstaw, żeby wykluczyć którąkolwiek z wersji badanych przez prokuraturę. Dla zweryfikowania wersji zamachu mamy może 5% potrzebnego materiału dowodowego i to też nie do końca rzetelnego, myślę np. o dokumentach sekcyjnych. Poza tym polska prokuratura nie ma praktycznie żadnych innych materiałów, na podstawie których można byłoby wykluczyć którąś z hipotez. [/b]
Mam świadomość, że nasz rząd nie stanął na wysokości zadania. Mówi...
-
Biedny premier Tusk i prawo dziobania.
Bardzo się wzruszyłem wczoraj, gdy nasz premier oPOwiadał jak to bardzo, bardzo chciał dojechać do Smoleńska razem z Jarkiem.
Bardzo, bardzo prosił kierowcę Rosjanina, aby ten zwolnił i POczekał na kolumnę Kaczyńskiego. Ale ten kierowca obywatel kraju o wiele większego niż Polska Powiedział: "A paszoł ty w p.zdu.
A w związku z tym, że Rosja jest" wielka a Polska mała jest trzeba było się zamknąć i wykonywać POlecenia kierowcy.Premier nic na to nie móg...
-
....cyt."Premier nie mógł nas bardziej urazić i obrazić - tak piątkową wypowiedź Donalda Tuska komentuje dla RMF FM Małgorzata Wassermann, córka zmarłego w katastrofie smoleńskiej Zbigniewa Wassermanna. [b]Tusk zasugerował, że rodziny ofiar katastrofy smoleńskiej chcą się z nim spotkać ws. roszczeń finansowych.[/b]
- [b]Nigdy nie prosiliśmy go o pieniądze i o te pieniądze go prosić nie będziemy[/b]. Jeżeli dojdziemy do przekonania, że będziemy chcieli walczyć o odszkodowania, to będziemy w...
-
To skandal, ze maja byc renty dla rodzin po wypadku pod Smolenskiem.
Przecdiez mogli sie ubezbieczyc na wypadek smierci! Skoro sie nie
ubezpieczyli, to widzocznie nie potrzebowali. Nie zginela w tym
samolocie biedna czesc spoleczenstwa, raczej znacznie bogatsza niz
przecietna.
wyborcza.biz/biznes/1,100896,7797841,Co_z_rentami_od_premiera_dla_rodzin_ofiar_ze_Smolenska_.html
-
wyborcza.pl/1,75248,8803259,Krewne_ofiar_katastrofy_wyszly_ze_spotkania_z_premierem.html
Pani Kochanowska, na pani miejscy siedziałbym cicho.
Swego czasu nieżujący już p. Kochanowski - Pani mąż , skasował moje pytanie które mu zadałem na jego blogu w Salon24, zamiast na nie odpowiedzieć. Dotyczyło salaterki Rosenthala, którą swego czasu wręczył lekarzowi w państwowym szpitalu, za opieke nad jego matką.
A przecież po to ten blog powstał by odpowiadał na pytania a nie popisywał się umieję...
-
Nikt nie zarejestrował ani nie spisał porozumienia Donalda Tuska z Władimirem Putinem ws. badania katastrofy prezydenckiego tupolewa - donosi RMF FM. Porozumienie to miało być zawarte 10 kwietnia 2010 r.
Putin był świetnie przygotowany, na miejsce katastrofy przyjechał ze specjalistą, premier Polski pojechał jak na wycieczkę krajoznawczą.
-
i do działania prowadzonej przez Millera komisji?
[i]Jest śledztwo w sprawie niedopełnienia obowiązków przez byłego ministra spraw wewnętrznych i administracji Jerzego Millera. Chodzi o niewłaściwy nadzór nad BOR w okresie od 18 marca do 11 kwietnia 2010 roku - informuje "Nasz Dziennik". [/i]
wiadomosci.wp.pl/kat,9972,title,Nasz-Dziennik-Zarzuty-dla-bylego-ministra-Jerzego-Millera,wid,14585673,wiadomosc.html?ticaid=1ea7f
-
co prawda vice
ale zawsze
-- Wicepremier Pawlak: [i]Sprowadzić wrak. Wyjaśnić katastrofę. Rozwiać wątpliwości[/i]
[i]Czas sprowadzić wrak tupolewa do Polski i wyjaśnić katastrofę smoleńską[/i] -
mówi [b]Waldemar Pawlak.[/b]
-
fakty.interia.pl/raport/lech-kaczynski-nie-zyje/news/m-wassermann-nie-chcemy-pieniedzy-premier-nas-obrazil,1552575,6911
Wstyd!
-
W USA urząd Prezydenta jest dwuosobowy. Gdy jeden z Prezydentów występuje
publicznie lub podróżuje za granice, drugi jest niewidoczny.
-
Dziękuję Premierowi Rosji za to , że przyleciał do Smoleńska by
pożegnać naszego Prezydenta i że zrobił to z honorami jakie należą
się głowie państwa .
-
polityczną... z Rosją... z powodu rozbieżności w raporcie...
Oczywiste więc jest, że od początku zostało ustalone kto będzie winny.
Piloci lecący na oślep we mgle...
Więc skoro zostało ustalone, umówione, to nie może być inaczej.
I na tym polega rosyjska otwartość w prowadzeniu śledztwa w sprawie katastrofy w Smoleńsku...
Polska może się otworzyć na propozycje Rosji i je z uśmiechem i podziękowaniem przyjąć.
-
Wyczytałam gdzieś,że kapitan Pietruczuk był 2-gim pilotem samolotu ,który leciał w środę z premierem Tuskiem.Czy to prawda? Jeżeli tak,to tzn ,ze znał to lotnisko i ten głęboki wąwóz.
-
[i]Premier o zamiarze udziału Lecha Kaczyńskiego w uroczystościach katyńskich dowiedział się "z jego publicznej wypowiedzi".[/i]
"Kancelaria Prezydenta nie miała w planie informować Kancelarii Premiera o wydarzeniach z udziałem prezydenta. Współpraca była bardzo trudna. Ja nie orientowałem się o przygotowaniach ze strony Kancelarii Prezydenta (...)" - w taki sposób premier tłumaczył, dlaczego doszło do rozdzielenia wizyt premiera i prezydenta w Katyniu w kwietniu 2010 roku.
wiadomosci....
-
Trochę krępuję się to pisać bo tutaj jest tyle osób lepiej
zorientowanych, ale w tym momencioe jeszcze nic nie pojawiło się na
ten temat.
Tusk nic nie powiedział, reżimowi dziennikarze zadawali prawie
wyłącznie służalcze pytania, z odpowiedzi nic nie wynikało.
Do wyborów prezydenckich przyczyny chyba nie zostaną ujawnione,
potem głównym zwierzchnikiem będzie prezydent (PO).
Wydano jakieś rozporządzenie, zgodnie z którym premier (PO oraz szef
rządu do którego należał samolot), ma...
-
Biedny Joachim Brudziński, podwładny pis-prezesa, oj biedny...biedny i sam Kaczyński Niedoszły...a wszystko przez tę niepotrzebną dociekliwość dziennikarza...
W ostatnich dniach obaj zarzekali się że w czasie rządów premiera Kaczyńskiego wszystkie wizyty były przygotowane perfekcyjnie. Byłoby tak i 10 kwietnia 2010 gdyby premierem znów był Jarosław Kaczyński. Wczoraj wieczorem w tvn24 Brudziński zdecydowanie jeszcze raz to potwierdził. Biedny...nie wiedział co za chwilę usłyszy...
Otóż...
-
ROZDZIAŁ 5. BADANIE
ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA ORGANIZACJĘ I PROWADZENIE BADANIA
WYPADKI I POWAŻNE INCYDENTY STATKÓW
POWIETRZNYCH NA TERYTORIUM PAŃSTWA CZŁONKOWSKIEGO
Państwo miejsca zdarzenia
5.1 Państwo miejsca zdarzenia, podejmuje badanie okoliczności wypadku
i ponosi odpowiedzialność za pro-wadzenie takiego badania. [b]Może
ono jednak przekazać, w całości lub w części, prowadzenie badania
innemu pań-stwu na podstawie dwustronnej umowy.[/b] [podkreślenie
headh-unter]