Dodaj do ulubionych

Rudy kłamca zeznaje

07.07.12, 09:46
Premier o zamiarze udziału Lecha Kaczyńskiego w uroczystościach katyńskich dowiedział się "z jego publicznej wypowiedzi".

"Kancelaria Prezydenta nie miała w planie informować Kancelarii Premiera o wydarzeniach z udziałem prezydenta. Współpraca była bardzo trudna. Ja nie orientowałem się o przygotowaniach ze strony Kancelarii Prezydenta (...)" - w taki sposób premier tłumaczył, dlaczego doszło do rozdzielenia wizyt premiera i prezydenta w Katyniu w kwietniu 2010 roku.

wiadomosci.onet.pl/katastrofa-smolenska,5182460,temat.html
Obserwuj wątek
    • zuzkazuzka111 "Do dnia katastrofy nie miałem żadnego sygnału" 07.07.12, 09:55
      tak kłamie Tusk

Jak podkreśla tvn24.pl, prokuratorzy z warszawskiej Pragi ustalili jednak, że najbliżsi współpracownicy premiera znali plany prezydenta już w styczniu. Świadczą o tym dokumenty wysyłane z Kancelarii Prezydenta do MSZ, których treść opisano w uzasadnieniu umorzenia śledztwa.

wiadomosci.onet.pl/katastrofa-smolenska,5182460,temat.html
      Precz z tą ruską marionetką.
    • zuzkazuzka111 Każde słowo premiera dane rodzinom zostało złamane 09.07.12, 16:05
      Po 10 kwietnia "w wielu ludziach obudziła się jakaś bestia. Zaczęto bezcześcić pamięć umarłych" - mówi w rozmowie z "Uważam Rze" Dorota Skrzypek. Wdowa po Sławomirze Skrzypku, prezesie NBP, który zginął w katastrofie smoleńskiej zaznaczyła, że "jest w tym coś szatańskiego, bo nie da się przecież inaczej wytłumaczyć uczynienia z 96 ofiar takiej tragedii przedmiotu pogardy, szyderstw, kpin."

wpolityce.pl/wydarzenia/31980-dorota-skrzypek-wdowa-po-sp-slawomirze-skrzypku-przerywa-milczenie-kazde-slowo-premiera-dane-rodzinom-zostalo-zlamane
      wiadomosci.onet.pl/katastrofa-smolenska,5183706,temat.html
      • absurdello Każdej z 96 ofiar ? 11.07.12, 14:23
        > bo nie da się przecież inaczej wytłumaczyć uczynienia z 96 ofiar takiej tragedii przedmiotu
        > pogardy, szyderstw, kpin."

Nie słyszałem żartów pośmiertnych np. z ś.p. Janusza Zakrzeńskiego i jeszcze paru ofiar (powiedziałbym nawet większości) tej katastrofy, więc mam wrażenie, że p. Skrzypek fałszuje ... rzeczywistość :((
        • zuzkazuzka111 Choćby jednej... 11.07.12, 17:08
          Bo nie szydzi się ze zmarłych i ich rodzin.

• zuzkazuzka111 kłamstwo jako metoda sprawowania władzy 11.07.12, 07:56
      Jeżeli premier ma zaniki pamięci należy go zdiagnozować.

wpolityce.pl/dzienniki/dziennik-tomasza-domalewskiego/31939-premier-niczego-juz-nie-pamieta-naszym-obowiazkiem-jest-odswiezanie-jego-pamieci
      • aw2139 Re: kłamstwo jako metoda sprawowania władzy 11.07.12, 09:52
        Niektórzy myślą, że mają monopol na władzę i wydaje im się, że wiedzą wszystko najlepiej. Żal patrzeć jak z Polaków debili robią.
        • zuzkazuzka111 Re: kłamstwo jako metoda sprawowania władzy 11.07.12, 10:25
          > Niektórzy myślą, że mają monopol na władzę i wydaje im się, że wiedzą wszystko
          > najlepiej. Żal patrzeć jak z Polaków debili robią.

Może mają. Wiedzą jak fałszować wybory, by nie stracić władzy. Tylko tym można wytłumaczyć pogardę do narodu, który tę władzę wybiera.
          • aw2139 Re: kłamstwo jako metoda sprawowania władzy 11.07.12, 10:40
            Gardzą nami, bo myślą, że są ponad prawem. Byłem negatywnie nastawiony do tego co się działo na Ukrainie z byłą Panią Premier (do tej pory zastanawiam się czy było coś na rzeczy, czy to tylko rozgrywki polityczne), ale jak patrzę na to co się dzieje w Polsce, szkoda, że tutaj nie rozlicza się w taki sam sposób.
            • calun_torunski kłamstwo jako metoda sprawowania władzy w IV RP 11.07.12, 10:54
              > Gardzą nami, bo myślą, że są ponad prawem.

na szczescie to juz miniona historia

> Byłem negatywnie nastawiony do tego
              > co się działo na Ukrainie z byłą Panią Premier (do tej pory zastanawiam się czy
              > było coś na rzeczy, czy to tylko rozgrywki polityczne), ale jak patrzę na to c
              > o się dzieje w Polsce, szkoda, że tutaj nie rozlicza się w taki sam sposób.

jakie to szczescie dla kaczystow, ze Tusk nie pozamykal ich w kryminalach jak na to zaslugiwali !!!
              • aw2139 Re: kłamstwo jako metoda sprawowania władzy w IV 12.07.12, 10:59
                A co powiesz na ten temat?
                wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Pawel-Gras-broni-Donalda-Tuska-premier-nigdy-nie-klamie,wid,14753047,wiadomosc.html
            • zuzkazuzka111 Re: kłamstwo jako metoda sprawowania władzy 11.07.12, 11:39
              Dopiero po latach widać co było powodem "wolnościowych" przemian w Polsce.
              Podobnie zapewne było i na Ukrainie. Nie wiem, czy Tymoszenko zasłużyła na swój los. Być może.
              Jednak to co się od tych kilku lat dzieje w Polsce powinno budzić sprzeciw wszystkich Polaków.
              Powinniśmy zapomnieć o tych kilku tysiącach członków partii politycznych i rozliczyć wszystkich złodziei życia Polaków.
              Bo politycy kradną nam życie. Nam, naszym rodzicom i dzieciom.
              Dzięki rządom takim jak Tuska staliśmy się niewolnikami we własnym kraju.

Masz rację, że szkoda, że prokuratura nie jest niezależna, że sądy nie są niezawisłe, a państwo polskie niepodległe.
              Wyjątkowo mnie to boli, jak pewnie wiele innych osób, które miały prawdziwą nadzieję na zmiany po 1989 roku.

• calun_torunski tuszczy rezym zniewolil Rosjan !!!! 11.07.12, 11:43
                > Dzięki rządom takim jak Tuska staliśmy się niewolnikami we własnym kraju.

ruskazuzka niewolnikiem przez premiera obcego jej kraju !!!

buahahahahahahahahha
              • a74-7 Re: kłamstwo jako metoda sprawowania władzy 11.07.12, 12:40
                zuzka , troche off topicowo :ktos sygnalizowal na FK konferencje prasowa Macierewicza na dzis o 10 tej .
                Mas media jakos milcza w temacie .
                Nie masz jakiejs linki please ?
                • zuzkazuzka111 Re: kłamstwo jako metoda sprawowania władzy 11.07.12, 13:02
                  a74-7 napisał:

> zuzka , troche off topicowo :ktos sygnalizowal na FK konferencje prasowa Macier
                  > ewicza na dzis o 10 tej .
                  > Mas media jakos milcza w temacie .
                  > Nie masz jakiejs linki please ?

No niestety nie mam, szukałam teraz trochę i nic nie znalazłam. Gdzie to było sygnalizowane?
                  • a74-7 Re: kłamstwo jako metoda sprawowania władzy 11.07.12, 13:06
                    wczoraj na forum kraj ktos dal linka do art, w jakiejs gazecie dzial polityka , nie moglam dzis znalezc, niestety nie pamietam nicku .Poszukam dokladniej wieczorem . Dzieki anyway
                    • zuzkazuzka111 Re: kłamstwo jako metoda sprawowania władzy 11.07.12, 13:13
                      wiadomosci.wp.pl/kat,119674,title,W-srode-udowodnie-wspolodpowiedzialnosc-Tuska,wid,14745379,wiadomosc.html
                      coś takiego znalazłam, ale tu nie ma mowy o konferencji a o posiedzeniu zespołu.
                      Może coś będzie mówił wieczorem?
    • a74-7 Re: Rudy kłamca zeznaje 11.07.12, 19:35
      TVP1 , cos ma byc w temacie za chwile
      Wielkie dzieki zuzka
      • aw2139 Re: Rudy kłamca zeznaje 12.07.12, 09:49
        Czy padły jakieś konkrety?
        • calun_torunski wszytskie konkrety padly - zostaly same insynuacje 12.07.12, 10:09
          sprzecznosci logiczne i kompletne bzdury
          • aw2139 Re: wszytskie konkrety padly - zostaly same insyn 12.07.12, 10:11
            Z chęcią się zapoznam, masz link?
            • calun_torunski wszystkie konkrety padly - zostaly same insyn 12.07.12, 13:16
              nie bede rozpowszechnial glupot Macierewicza
      • zuzkazuzka111 Re: Rudy kłamca zeznaje 12.07.12, 11:23
        wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Antonii-Macierewicz-Tusk-Klich-Miller-Sikorski-i-Arabski-popelnili-przestepstwo,wid,14751437,wiadomosc.html
        Antoni Macierewicz złożył do prokuratora generalnego Andrzeja Seremeta zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa. "Zawiadamiam o świadomym i celowym popełnieniu szeregu przestępstw przez działających wspólnie Prezesa Rady Ministrów Donalda Tuska, b. Ministra Obrony Narodowej Bogdana Klicha, b. Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji Jerzego Millera, Ministra Spraw Zagranicznych Radosława Sikorskiego, Szefa Kancelarii Prezesa Rady Ministrów Tomasza Arabskiego na szkodę Rzeczypospolitej Polski oraz jej konstytucyjnych organów, a w wyniku których, w dniu 10 kwietnia 2010 roku śmierć poniosło 96 osób, w tym Prezydent RP prof. Lech Kaczyński, dowódcy wszystkich rodzajów Sił Zbrojnych RP, przedstawiciele najważniejszych organów państwowych" - czytamy w zawiadomieniu.
        • calun_torunski ten klamca jest lysy - nie rudy ... 12.07.12, 13:15
          i nie zeznaje tylko sklada bzdurne donosy
          • a74-7 Re: ten klamca jest lysy - nie rudy ... 12.07.12, 19:10
            jak dotad klamca jest rudy , a wylysieje w trybie natychmiastowym jak zacznie zeznawac ,
            • calun_torunski ten klamca jest lysy - nie rudy ... 12.07.12, 21:37
              > jak dotad klamca jest rudy , a wylysieje w trybie natychmiastowym jak zaczni
              > e zeznawac ,

to juz wiadomo w jaki sposob wylysial ten klamca, ktory juz jest lysy
              • a74-7 Re: ten klamca jest lysy - nie rudy ... 12.07.12, 21:47
                calun_torunski napisał:

> > jak dotad klamca jest rudy , a wylysieje w trybie natychmiastowym jak zac
                > zni
                > > e zeznawac ,
                >
                > to juz wiadomo w jaki sposob wylysial ten klamca, ktory juz jest lysy
                plec pleciugo byle dlugo jak mowi polskie przyslowie
                • calun_torunski ten klamca jest lysy - nie rudy ... 13.07.12, 07:43
                  > plec pleciugo byle dlugo jak mowi polskie przyslowie

do siebie gadasz czy do Antoniego ????
                  • a74-7 Re: ten klamca jest lysy - nie rudy ... 13.07.12, 09:35
                    to bylo wyraznie do ciebie skierowane .
                    widze ze przyjales tit-for-tat strategy,
                    Carry on regardlessly
                    bez odbioru
                    • calun_torunski ten klamca jest lysy - nie rudy ... 14.07.12, 21:17
                      idz wymasuj Antosia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka