Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      premiery

premiery

(31 wyników)
    • Wielka afera, bo okazało się, że także sukienki dla żony premiera kupowane były z pieniędzy partii. Co o tym sądzicie?
    • w kwestii reformy 6-latków - premier zadeklarował właśnie w TV, że podzielą dzieci 6-letnie na 2 półrocza jak chodzi o obowiązek szkolny w wieku 6 lat. czyli w roku 2014 pójda do szkoły obowiązkowo dzieci z 1 półrocza, a dzieci urodzone w lipcu-grudniu bedą miały obowiązek szkolny dopiero rok później. do tego chcą ustalić na poziomie ustawowym limit w klasach 1-3 na max 25 osób i zobowiązać szkoły do tworzenia klas w zalezności od wieku. NARESZCIE jakieś rozsądne propozycje na ro...
    • [i][b]Bardzo zabawna sprawa z tym premierem "rządu technicznego". Nieistniejący premier, nieistniejącego rządu, nieistniejącej większości[/b] wygłaszał expose w lokalu, jeśli się nie mylę pisoidalnego stowarzyszenia dziennikarzy, w asyście oczywiście najbardziej niezależnego Skowronka w mediach. Samo wystąpienie było mieszanką pomysłów PiS, z napuszonym pustosłowiem i obelgami wobec Tuska oraz rządu, często przerywanym słowem "natychmiast". Gliński nie wie, co to jest rządzenie. W rządzie dem...
    • Wytknijcie mi moja naiwność, ja znów zaczynam wierzyć kolejnemu politykowi. Co obiecuje Pani Premier, dla każdego cos milego wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16734011,Co_obiecala_Kopacz__Oto_21_najwazniejszych_punktow.html#BoxSlotIMT
    • tydzień przed wyborami wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Szesciolatki-w-szkole-za-rok-premier-przesuwa-termin,wid,13852522,wiadomosc.html?ticaid=1d1f5
    • Pan premier obiecał własnie wsparcie dla osób takich jak ja , jestem matką która zmuszona byla zrezygnowac z pracy na rzecz opieki nad niepełnosprawnym dzieckiem ,przebywam na groszowym świadczenu. Czy ktoś z was rozliczał PO z danych 4 lata temu obietnic , bo ja nie mam na to czasu ?
    • PAP 11.04.2013 , aktualizacja: 11.04.2013 03:50 Nie będzie w tym roku zapowiadanych przez premiera oraz minister edukacji narodowej dopłat z budżetu do przedszkoli, twierdzi "Rzeczpospolita". Dzięki nim już od września rodzice mieli płacić mniej za przedszkola, a gminy miały gwarantować w nich miejsca. Według gazety rząd podjął decyzję 5 marca. MEN musi od nowa napisać projekt tzw. ustawy przedszkolnej. [b]Ani resort, ani Kancelaria Premiera nie poinformowały o tym społeczeństwa, a nawet...
    • No i gdzie te "nie ugniemy się pod szantażem", "wiemy co dobre dla ludzi", "mamy zobowiązania wobec.."??? Tusk co człowiek, który dla sondaży zrobi wszystko. To sondaże rządzą, kreują politykę.
    • Premier chce jechać, prezydent chce jechać, liczba miejsc ograniczona;-). Gdy słyszę o dostawianiu krzeseł,nie wiem czy mam się oburzać, czy raczej roześmiać...Cały ten spór jest jak dla mnie dość kuriozalny...
    • ... przybocznego prezydenta, ale to nie jest dobre rozwiązanie dla Polski" - powiedział przed chwilą J. Kaczyński. Hallo! Czy mozna miec AŻ TAK krótką pamięć?? A czym niby był jego brat, kiedy on był premierem? Dla mnie to tekst kampanii, lepszy od wszystkich kaszalotów i "polityków lewicy" razem wziętych
    • Panie były Premierze w ostatnim numerze Wprost zapowiadał Pan dymisję, jeśli PiS zdobędzie mniej niz 228 miejsc w Sejmie. No to czekamy DZIADU!!!!!!!!!!
    • Odnosze warażenie, że Premier Tusk jest pechowy lub ściąga na nas pecha. Od początku jak jest premierem ciągle wychodzą na jaw afery już nie będe wymieniać bo wszyscy znają. Następnie tragedie: największa to Smoleńsk, przez PO niezrealizowano projektu przeciwpowodziowego Gęsickiej efektem tego jest tragedia tysięcy ludzi którzy zostali bez dachu nad głową, teraz będą musieli głodować bo za miesiąc wszyscy o nich zapomną (to pamiętamy z 1997r.) Aż boje się myśleć co przyniesie "d...
    • Rusza ustami. ████▓▓▓╬╬╬╬╬╬╬▓█▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬▓█ ███▓█▓███████▓▓███▓╬╬╬╬╬╬▓██...
    • dziwne to wszystko, listy pisał tu i tam, z pracy odszedł, z żoną nie mieszkał od dwóch miesięcy, czynszu nie płacili, kredytu nie płacili... moim zdanie to był chory człowiek www.polskatimes.pl/stronaglowna/454706,samopodpalenie-przed-kprm-kulisy-dramatu-po-smierci-zglos,id,t.html?cookie=1 Macie jakieś zdanie na ten temat? p.s. oficerowie, którzy go uratowali dzisiaj zostali odznaczeni, tylko, czy on chciał,żeby go uratować...
    • Widzialybyscie Aleksandra Kwasniewskiego w tej roli? Chcialybyscie?
    • Kiedyś, w szkole byłam niezła w "interpretacji" poezji. Tej interpretacji własnej, dla siebie, jak i tej dla nauczyciela czyli "co autor miał na myśli". I parę opinii na temat tego wiersza też mam, ale najpierw chętnie poczytam wasze (najpierw, żeby nie sugerować moimi pomysłami :)) Gałczyński Konstanty Ildefons Dzięcioł i dziewczyna Dzięcioł w drzewo stukał, dziewczę płakało; dzięcioł w drzewo stukał, dziewczę płakało; dzięcioł w drzewo, proszę, proszę, a dziewczynie łzy jak...
    • czy trzeba komentowac? :-( wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3470004.html no i jeszcze to.. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3469371.html
    • O byłym premierze, rzecz jasna; o tym, o ktorym huczy na wszystkih portalach, w gazetach i wszędzie w ogole :/ Abstrahując od faktu, co powoduje K.M. - czy to kryzys, andropauza, czy co, faktem jest, że zachowuje się cholernie typowo. 50 na karku, poznanie tej wreszcie prawdziwej miłości, dziwnym trafem zazwyczaj młodszej od żony o lat 20. Banał. Historia, jakich na kopy. I jedno w tym wszytskim mną wstrząsa. Po jaki uj skopanej mentalnie żonie, najprawdopodobniej prezywająej ...
    • Kopaczka zatrudnia pelnomocniczki w ministerstwach. Ma do nich zaufanie i tworzy nowe miejsca pracy. To chyba bardzo dobre podejscie, tez tak myslicie?
    • poszukajmy im i my... 1. rząd nie musi pić wody perrier...nasza krajowa jest tak samo dobra.. 2. rząd nie musi na posiedzeniach mieć codziennie świeżych bukietów z ciętych kwiatów, można zrobić kompozycję z kwiatów doniczkowych.. macie jakieś pomysły??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się