premiery

(52 wyniki)
  • O budowaniu partnerskich stosunków z Rosją, aktywnej polityce historycznej i obronie polskich interesów gospodarczych - mówi w wywiadzie dla PAP prezes PiS Jarosław Kaczyński. Deklaruje, że jeśli PiS dojdzie do władzy, Erika Steinbach zostanie uznana za persona non grata. A jako premier będzie pan chodził pod Pałac Prezydencki w miesięcznice katastrofy smoleńskiej? Czy nie uważa pan, że niektórzy mogą źle odebrać to, że urzędujący premier składa wieńce pod Pałacem Prezydenckim? J.K.: Ma...
  • Na początku maja polski premier Donald Tusk odwiedził Chorwację, gdzie miał możliwość degustacji tamtejszych truskawek. Szefowi rządu tak posmakowały, że posunął się do stwierdzenia, że są lepsze niż polskie :) finanse.wp.pl/kat,104128,title,Truskawkowa-gafa-premiera,wid,13417789,wiadomosc.html
  • Mimo dążeń do budowy "wielkiej Australii", której populacja ma według przewidywań wzrosnąć z obecnych 22 milionów do 35 milionów w 2050 roku — głównie poprzez imigrację — zarówno rząd Austarlii jak i premier tego kraju podejmują zdecydowane kroki mające w zdecydowany sposób służyć zwiększeniu bezpieczeństwa mieszkańców tego kraju. Muzułmanie, pragnący żyć według prawa szariatu, mają opuścić Australię. Australijski rząd, analizując w środę problemy bezpieczeństwa, wska...
  • - Jest pytanie: po co zaproszono tu pana Putina? Żeby załatwić kilka spraw? Czy to się musiało stać 1 września?! Nie ma racjonalnej odpowiedzi na to pytanie! - grzmiał dziś Jarosław Kaczyński. - Zaproszenie premiera Rosji to dowód, że polska polityka jest na najniższym poziomie. To pytanie o profesjonalizm premiera - dodał. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,6992540,_Po_co_zaprosili_tu_Putina__Po_co__Nie_ma_odpowiedzi.html Dlaczego popierdółek ostatnio mówi jak Rydzyk tj. w trzec...
  • Hejka wszystkim:) Dzisiaj rusza najlepsza liga piłki noznej na planecie Ziemia:) Angielska Premier League. Przed nami pojedynki legendy - Manchester Utd v Liverpool, derby Londynu Arsenal v Chelsea. Zobaczymy, czy miliony Abramowicza znowu przyniosa sukces The Blues. Piłka w Angli fruwa w iście kosmicznym tempie. W ciągu paru sekund obaltuje całe boisko. Lot piłki przybiera iście piccasowskie formy i zaprzecza prawu grawitacji. Piłkarze biegają całe 90 minut jak sprinterzy, walcz...
  • Ponad 60 proc. rodaków nie ma nic przeciwko temu, by premierem czy np. prezydentem miasta został homoseksualista otwarcie mówiący o swoich preferencjach seksualnych - wynika z badania przeprowadzonego dla "Newsweeka" przez firmę Gemius. Guido Westerwelle, szef MSZ Niemiec otwarcie przyznaje się do swojej... Tylko niecała jedna trzecia respondentów uważa, że ważne funkcje w administracji publicznej powinny być zarezerwowane dla heteroseksualistów. - Polacy powoli uczą się odróżnia...
  • Były premier nie ukrywa, że chciałby znowu zasiąść w fotelu prezesa rady ministrów i wierzy wygraną PiS w wyborach parlamentarnych. - Szykuje się do bycia premierem, jeśli można użyć takiego stwierdzenia. Jak każda poważna partia, wybory chciałbym wygrać sam. Nie wyobrażam sobie koalicji z SLD. Ja wierzę, że wygramy, że będziemy mieli większość. My chcemy zmieniać Polskę, nie chcemy władzy dla władzy - powiedział. wiadomosci.onet.pl/raporty/katastrofa-smolenska/dlaczego-mam-wykluczyc-zamach...
  • Syn zabitego przez talibów Piotra Stańczaka dostanie rządową zapomogę. Premier czeka tylko, aż rodzina dostanie rentę z ZUS - mówi DZIENNIKOWI rzecznik rządu Paweł Graś. Firma ubezpieczeniowa, w której inżynier miał polisę, też wypłaci odszkodowanie. Mimo że wciąż nie ma ciała Polaka. www.dziennik.pl/wydarzenia/article345603/Premier_przyzna_rente_za_smierc_inzyniera.html
  • Przegrałem, to zupełnie oczywiste. Nie ma innego kryterium niż arytmetyka. I dziś mam podstawy, aby kwestionować strategię wyborczą. Nigdy nie uchylałem się od odpowiedzialności za kampanie wyborcze czy jakiekolwiek polityczne działania partii. Ale tym razem się uchylam. Byłem w takim stanie, że – uczciwie mówiąc – to za mnie wymyślano tę kampanię. wiadomosci.onet.pl/kiosk/chce-byc-premierem,1,3703377,kiosk-wiadomosc.html
  • To kolejna fobia naszego starego-nowego premiera. Po homofobii i ksenofobii przyszła pora na aerofobię. Czyżby woląl być przelatywany niż przelatywać? www.se.com.pl/se/index.jsp?place=mainLead&news_cat_id=1585&news_id=112286&scroll_article_id=112286&layout=1&page=text&list_position=1
  • Na balu u Lecha Kaczyńskiego, jak zapowiadano, oprócz głów zaprzyjaźnionych państw, ma bawić się cały polski rząd. Czy również premier Donald Tusk? Jak ujawnił dzisiaj w rozmowie z Radiem ZET sekretarz stanu w kancelarii premiera, Rafał Grupiński, zaproszenie do premiera jeszcze nie dotarło www.dziennik.pl/polityka/article246495/Prezydent_nie_zaprosil_premiera_na_bal.html Tusku powinien sie obrazic:P
  • Wystąpienie telewizyjne premiera Leszka Millera - 01.05.2004 Dobry wieczór Państwu! W roli szefa rządu spotykam się dzisiaj z Państwem ostatni raz. Ale po raz pierwszy czynię to jako premier kraju będącego członkiem Unii Europejskiej. Wejście do europejskiej rodziny to nasze wspólne, historyczne zwycięstwo. Wszyscy mamy prawo czuć się wyjątkowo. Tak jak każdy z państwa, ja też jestem dumny - bo najważniejszy cel kierowanego przeze mnie rządu został w pełni osiągnięty. Ja i mó...
  • "Ubożenie Polaków postępuje od 2010 r. Nie ma w Unii Europejskiej drugiego państwa, w którym mimo ciągłego wzrostu produktu krajowego brutto płace realne zmniejszyłyby się tak bardzo. W 2011 r. spadły średnio o ponad 2 procent i ta tendencja utrzymywała się także w 2012 r." Ale ja tylko narzekam i na pewno jestem z PIS m.onet.pl/wiadomosci/prasa,1g3v5
  • Pan premier nie tylko sam gra w piłkę podczas ważnych głosowań, ale wyciąga kilku ważnych polityków - powiedział Radiu ZET Adam Bielan. Poseł PiS odniósł się w ten sposób, do materiałów do których dotarło "Teraz MY". Wynika z nich, że Donald Tusk i Grzegorz Schetyna zamiast brać udział w ważnych głosowaniach, co jest ich poselskim obowiązkiem, grali w piłkę. Paweł Graś tłumaczył "Teraz MY", że Tusk myślał, że głosowania są następnego dnia. - To jest żenujące tłumaczenie - stwier...
  • Przeczytane w Metrze: "Obniżana mównica dla premiera Premier będzie miał mównicę regulowaną do swojego wzrostu: A ja tak lubię, jak czasem widać mu ledwo czubek głowy;) Bardzo dobrze, widać w końcu profesjonalne podejście To zbędny wydatek, obecna mównica jest w porządku Wykonanie nowej mównicy dla premiera zelektryzowało pracownie architektoniczne w całej Polsce. Ludzie szefa rządu zażyczyli sobie bowiem, aby miała ona pulpit z regulowaną wysokością, a z przodu hartow...
  • Jutro Kazimierz Marcinkiewicz i jego partnerka Isabel będą opowiadać o uczuciu, jakie ich łączy. Wystąpią w "Dzień Dobry TVN". Dlaczego były premier, ostro krytykowany za upublicznianie prywatnego życia, chce po raz kolejny opowiedzieć o romansie? www.dziennik.pl/polityka/article349848/Marcinkiewicz_to_nadety_prowincjusz_.html Chlop do reszty zglupial.
  • Biuro Ochrony Rządu otrzymało sygnał o planowanym zamachu na Jarosława Kaczyńskiego i wzmocniło ochronę premiera - twierdzi tygodnik "Wprost" na swojej stronie internetowej. Informację ok. tydzień temu przekazał BOR Lech Grobelny, główny bohater głośnej przed laty afery Bezpiecznej Kasy Oszczędności. Biuro Ochrony Rządu zostało postawione w stan najwyższej gotowości. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3844667.html ale kto? saddam wisi, bin laden zaszyty w gorach, al zarkawi g...
  • 20 stycznia 1989 r. zmarł w Warszawie Józef Cyrankiewicz - najdłużej urzędujący premier PRL, sprawujący swoją funkcję 21 lat. Był współodpowiedzialny za stalinowski terror, a także krwawe represje wobec protestujących robotników w 1956 r. i w 1970 r. wiadomosci.onet.pl/1899819,11,item.html
  • o fochach odnośnie samolotu, kto z kim leci, dlaczego nie leci etc. Czy my do cholery jesteśmy jakąś "republiką bananową", czy 40 milionowym narodem w środku Europy? Czy to jest normalne, że dwóch ludzi ma w dupie naród i robi swoje chore gierki?
  • Prezes PiS wyraźnie rozkręcał się z każdą minutą swojego wystąpienia. - Zwyciężymy! Zwyciężmy! - skandował na koniec z całą salą. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7633285,Kaczynski___Chce_byc_premierem____Sala___Zwyciezymy__.html Zabrzmiało jakby wołał - oddajecie mi moje wiaderko, łopatkę i całą piaskownicę - to moje, tylko moje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się