premiery

(35 wyników)
  • Moje zdanie z tym cyrkiem w eurolandzie jest odmienne niz Pana premiera a mam na to przykład naszych stoczni.Znowu przy stole w Uni powstana bardzo rygorystyczne przepisy w sprawie EURO a pozniej sie okaze ze tylko nieliczni beda to przestrzegac.Wyjdzie jak z likwidacja przemyslu okretowego w Polsce ?Naturalnie wladze polskie jako bardzo gorliwe zlikwidowały ten przemysł a Niemcy,Hiszpanie ,Francuzi,Holendrzy do dnia dzisiejszego dotuja swoje stocznie bo chronia miejsca pracy i wyglada ze P...
  • Ludzie, co się dzieje? Michalski przy okazji szatanów napisał w Dz, że premier - żoliborski inteligent mógłby się pohamować w czasie swoich objazdowych występów. A Ziemkiewicz też napisał niepochlebnie o koalicji. Nawet jeśli z Wyborczą w tle, hm... blog.rp.pl/ziemkiewicz/2007/07/02/podatek-katastrofalny/
  • PAP: Jarosław Kaczyński występując w "Sygnałach Dnia" zauważył, że w Polsce znaczna część prasy należy do niemieckich wydawców. Szef rządu zaznaczył, że trzeba się zastanowić, czy nie należałoby zahamować tego zjawiska. Czekam na pełen poparcia komentarz Cezarego Michalskiego w Dzienniku. Analizę Zaremby, ukazującą słuszność tej tezy no i reportaż M. Karnowskiewgo jak Żelazny Kanclerz IV RP walczy z niemieckimi wpływami... :))) za mało wazelinki, chłopaki
  • Pan Premier: " Zła prasa (w Polsce – D.P.) z uwzględnieniem wszystkich wyjątków, jest po prosu wynikiem złych stosunków mojego rządu z oligarchią. Zdecydowana większość mediów jest w istocie pod kontrolą oligarchii. („Reklamy, ogłoszenia, promocje są w ich rękach”)." Daniel Passent: "...a w Polsce tak się składa, że gazety „lub czasopisma” wobec rządu krytyczne („Gazeta”, „Polityka”) nie są własnością oligarchów, natomiast media ...
  • Dziennik": orędzie premiera przygotowała prywatna firma ATM znana m.in. z produkcji serialu "Świat według Kiepskich".
  • Moim zdaniem ten "premier" jest po prostu pajacem w rękach Kaczyńskich.
  • Czy dziennikarze w tym kraju nic już nie mają lepszego do roboty, niż robienie relacji typu "Tour de France - live" z próby bicia przez pewnego niskiego Pana rekordu Fidela Castro w publicznym nadętym bredzeniu od rzeczy. Może by lepiej i ciekawiej było omówić ze szczegółami po polsku (w eurosporcie jest tylko wersja angielska) dzisiejszy etap TF, niż zanudzać nas tym, że Giertych podsypia, Ziobro marzy na jawie, a Dorn drapie się w okolicach lewej łopatki, gdy Prezes opowiada o koniecz...
  • Jak wszystko w polityce, kwestia ceny zaproponowanej. Z poważaniem
  • Dziennikarzowi Dziennika Zarembie w co drugim zdaniu wypowiadać kwestii "... no ale za SLD było tak samo..", albo "...zgadzam się, ale za SLD było identycznie...", to ludzie faktycznie uwierzą Dziennikarzowi Dziennika Zarembie że za SLD było tak samo jak teraz, a w dodatku nie było Giertycha na ministerialnym stolcu. Czyli że w sumie było lepiej. A chyba nie o to Panu chodzi panie Premierze. Nieprawdaż?
  • Dla mnie to recz bez względu na wszytsko nie do zaakceptowania. www.tvn24.pl/-1,1502750,,,1,wiadomosc.html Gdzie ja zyję ?
  • Jak tak mozna ? W wybiorczej nie bylo przeciez zadnej krytyki tego wybitnego gremium. Co prawda przytaczano opinie Frasyniuka czy Czecha ale to nie bylo zdanie wybitnych pismakow dyzurnych wybiorczej. Im sie podobalo ?
  • Media niewidzą jak politycy Po-PSL Dyskminują NIEPEŁNOSPRAWNYCH . BURDEL rozpoczeła p. KOPACZ podpisała leki REFUNDOWANE WIDEŁKAMI W INE PONOSI SAM PREMIER KTÓRY DOPUŚCIŁ DO OKRADANIA CHORYCH PRZEWLEKLE . POLSCE NAJDROSZE LEKI SĄ UNAS POSŁOWIE I PREZYDET .R.P. TOLERUJA OKRADANIE CIEŻKO CHORYCH I NASLADUJEMY BIAŁORUŚ I UKRAINE JAK DRECZĄ I GŁODZĄ NIEPEŁNOSPRAWNYCH PODPISANE TRAKTATY MAJĄ WŁASNYCH KIESZENIECH NARÓD NAJBIEDNIESZY NIECH GŁODUJE I KLEPIE BIEDE POLSCE SĄ WARUNI AFRYKANS...
  • gratuluje PiS szybkosci dzialania, gdyby codzilo o kolejne "muzeum" albo o.R. znalezliby powody aby ruszyc Dorna, albo ministra sprawiedliwosci ostatecznie specjaliste od "WODY"., ale teraz dlaczego? po co? przeciez polska to nie mohery, albo inni beneficjanci "polski solidarnej", hihihi, polski kabaret trwa
  • Donald Tusk skorzystał z okazji, by siedzieć cicho i nie zabierać głosu w sprawie Waldemara Pawlaka. Paweł Graś tylko cicho obwieszcza, że premier chce, by to jego zastępca wytłumaczył się ze wszystkiego - zauważają Paweł Reszka i Michał Majewski. "Nie jesteśmy zdziwieni. Tusk wie, że uderzając w Pawlaka, uderzy w samego siebie". Donald Tusk skorzystał z okazji, by siedzieć cicho i nie zabierać głosu w sprawie Waldemara Pawlaka. Wczoraj opisaliśmy towarzysko-biznesowy układ otaczający w...
  • Dzisiaj na pierwszej stronie wywiad z Kaczyńskim. Dziennikarz pyta o podejrzenia o sterowanie rzadem z tylnego siedzenia. Kaczyński odpowiada: - Ale nie ma sterowania z tylnego siedzenia. To są bajki (...). Dziennikarka zamiast zadać kolejne pytanie typu: Ale przecież to widać, to pan rozmawia w sprawie koalicji nie prmier, to pan podejmuje o dymisji nie premiera... przechodzi do kolejnego, zupełnie innego pytania. Nawet "Nasz Dziennik" jest bardziej dociekliwy.
  • Oto jak PiS nagradza najwiekszych wazeliniarzy, walczacych na froncie redakcyjnym w prasie i TV: bracia Karnowscy poprowadza talkshow w tym samym czasie antenowym co 'Co z ta Polska' T. Lisa. Licze na reportaż-dreszczowiec pt: 'Jeden dzien z życia tyrajcego dla nas podnad miar Premiera'... wirtualnemedia.pl/document,,2095884,Bracia_Karnowscy_w_nowym_show_TVP1.html
  • PO ma wnieść projekt ustawy medialnej.Doskonale rozumiem chęć wpływu na media publiczne gdy ma się większość w sejmie. Jednak pomysł wydawania koncesji przez urząd podległy premierowi jest jak z reklamówki pisu (Mordo ty moja) ..bardzo zły. Gdyby wszedł w życie to np za 4,8 lat gdyby fukcję premiera objął ponownie jarosłąw lub np giertych ... no właśnie. Poodnie było w czasach gdy za włądzy SLD i UW w krajowej radzie tolerowane były kroki hollidaya prawicy niejakiego Rydzyka. Efe...
  • dość już czarnej propagandy "GW", mamy świetny rząd (tak świetny, że każdy chce sie zapisać w historii i dlatego co chwila zmienia ministrów) i cudownego premiera. Niestety dziennikarze "GW" nie potrafią tego docenić. Dlatego dla "zdrowotności" proponuję kilka fragmentów z zapomnianego na tym forum tekstu, który przejdzie do historii IV RP. Autorem jest najlepszy i najzdolniejszy polski dziennikarz Michał Karnowski, którego tak tutaj niesłusznie na forum traktujecie. Artykuł nosi tytuł...
  • Co z Dekomunizacją???? czy jakieś media lub dziennikarze odważą się zapytać Pana Premiera- głownego rewolucjonisty moralnego dlaczego ma w swoich szeregach (rządu i koalicji) tak bardzo wybrzydzanych przez siebie postkomunistów? A są to m.in.: Andrzej Aumiller - minister budownictwa - dawniej PZPR Wojciech Jasiński- minister skarbu – członek PZPR w latach 1976 – 1981, co ciekawe, w czasie debaty sejmowej, indagowany na okoliczność przynależności do PZPR Jasiński nie ...
  • To nie żarty. W środę wracając z uczelni przechodziłam się z koleżankami po łódzkiej Piotrkowskiej - w jednej z większych księgarni zobaczyłam stos książek o "Harry'm...". Weszłam szybko do księgarni i zapytałam sprzedawcę, czy książki są już w ofercie sklepu, na co miły pan uśmiechnął się tylko i zapytał, czy ma mi ją podać? Oczywiście skorzystałam z tego, a podczas płacenia kartą zapytałam jeszcze raz, dlaczego książka, pomimo że nie było jeszcze oficjalnej premiery, w ich sklepie jes...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się