-
Już powoli tracę siły, mamy z mężem coraz mniej czasu aby wybrać i kupić projekt a ja mam coraz większy mętlik w głowie...
Dzisiaj znalazłam jeszcze jeden interesujący projekt.
z500.pl/projekt/Z196,Komfortowy-dom-parterowy-z-garazem-dwustanowiskowym-i-dachem-kopertowym.html#project-comments
Zastanawiam się nad potrzebą posiadania gabinetu/pokoju komputerowego. Potrzebuję 3 sypialnie ponieważ chcielibyśmy mieć 2 dzieci więc po jednej sypialni i 3 dla nas, w tym projekcie jest jeszcze ga...
-
Witam,
chcemy kupić projekt domu i zastanawiamy się nad dwoma z203 oraz z209, prosiłabym o opinię, co sądzicie o tych projektach - mile widziane minusy (których z pewnością nie zauważyłam:) ). A może Wy chcecie budować któryś z tych projektów?
-
Witam serdecznie. To mój pierwszy post na tym forum :).
Jestem na etapie szukania projektu. Kiedyś budowaliśmy już dom, ale niestety życie tak się poukładało, że go nie skończyliśmy. Był to porjekt Gavardo z Archigraphu. Później byliśmy z mężem w tym domu, który za nas ktoś inny wybudował i w sumie.... nie podobało nam się wiele rozwiązań. Ponownie zaczynamy budowę, ale przed wyborem projektu robimy rozeznanie :)
Już kilka projektów nam wpadlo w oko. Najpierw Amaltea z Dobrych Domów
www....
-
Proszę o ocenę projektu, szukam niedużego domku, niedrogiego w budowie.
www.studioatrium.pl/projekty-domow/domy-parterowe/S-GL-765-Amber,820.html
-
jak to ominąć?
Z jednej strony działka ma niepełne 20m, potem lekko poszerza się.
Drugi koniec działki jest narożn, ma wycięty narożnik i nie wiem ile ma naprawdę szerokości...
Czy to sprawdzi co do cm geodeta w mapce do celów projektowych??
-
Prosze o opinie.
Sugerując się radami z forum planuję następujące zmiany w projekcie Karmelita Mała, po wczorajszym spotkaniu z panem, który mi ten projekt ma zaadaptować. Notabene projekt nie został jeszcze kupiony ;)
www.extradom.pl/projekt-domu-karmelita-mala-wok1022
[u]Zmiany:[/u]
- część garazowa poszerzona o 1,2 m i planuję jeden dach z częścią mieszkalną (jedna kalenica)
- architekt mi doradził, żeby wyrównać tylną część garażu z bryła budynku a przednią zostawić bez zmien. u...
-
... czyli takiego:
-spiżarnia
- kotłownia z tyłu domu (możliwość zamontowania pieca CO+ gazowego)
-gabinet na parterze
-trzy sypialne na piętrze
-ok 140-150m2
-wyjście na taras z tyłu domu
-dach dwuspadowy
Pierwsze typy są takie:
www.extradom.pl/projekt-domu-CEZAR-ID-4463.html?typ=parterowe_z_poddaszem&powierzchnia=&garaz=&strona=3
projekty.dom.pl/lk-489.htm
Oczywiście jakieś przeróbki wchodzą w rachubę, ale może macie jakiś podobny
projekt, który możecie polecić?
A może wa...
-
Długo szukałam w necie i niestety nie znalazłam innego oryginalnego, małego domu na działkę nad jeziorem. Zależy mi na małym domku, który może być całoroczny, ale głównie spędzamy tam weekendy letnie. Chciałabym, aby koszty budowy były jak najniższe, m.in. dlatego wybrałam dom parterowy a równocześnie, żeby nie był to typowy prostokąt ;) I niestety nachylenie dachu wg warunków zabudowy to min. 35st. i to bardzo ograniczyło mi wybór. Proszę o wszelkie opinie i rady:
www.z500.pl/projekt/z7...
-
www.archeton.pl/projekt-domu-modrzykkarbo_1109_opisogolny
proszę o ocenę projektu, bo sama już głupieję, przeszukałam neta, ale info o tym projekcie są śladowe:(
ma być dla rodziny 2+2( wiem, że mały, ale finanse grają tu istotną rolę, a także prosta bryła, dach dwuspadowy i to, że system własnołapny u nas górą:)), ale, co dla mnie ważne, ma kotłownię na paliwo stałe, gazu się boję do ogrzewania domu( i to nie podlega dyskusji)
nie ma spiżarki, ale dla mnie to nie problem,
garażu te...
-
Czy Ktos z Was robil projekt zmienny?
Chodzi mi o to,ze pozwolenie na budowe domu mam,jednakze z powodow roznych nie dam rady go wybudowac.Poniewaz nie chce aby przepadlo mi to pozwolenie,musze zrobic projekt zmienny.I tu mnie zastanawia jak to wyglada technicznie tj.jaki jest koszt adaptacji nowego projektu.
Licze,ze niewielki,bo w sumie szambo jest zaprojektowane,wjazd tez,nowy dom bedzie stal w tym samym miejscu co poprzedni to moze uda sie zaoszczedzic?
Pozdrawiam
-
Wybrałam dom w rododendronach 5 N, ze względu na rygorystyczny plan zagospodarowania w gminie nie mogłam wybrać nic bardziej oryginalnego, dlatego postawiłam choć na nowoczesne wzornictwo, skoro miała być obowiążkowo bryła psiej budy.
archon.pl/projekty-domow/wydruk/dom-w-rododendronach-5n/m4c480f357cb5b
Dom jest dość praktyczny, przestrzeń nie jest zabierana na jakieś korytarze, zakamarki itp. Ekonomicznie zrobiony rozkład.
Będę mieszkała w tym domu z dwiema córkami, które są jeszcze mal...
-
www.studioatrium.pl/projekty-domow/wszystkie-projekty/S-GL-442-Tip-Top,484.html
Kochane Kobiety! Pomóżcie nam rozsądnie nanieść zmiany w projekcie. Długo szukaliśmy aż w końcu zdecydowaliśmy się na ten dom. Tylko brakuje nam spiżarki i trochę przymała kotłownia bo chcemy ogrzewać węglem. Jest nas 2+2. Co Wam sie nie widzi w tym projekcie co byście zmieniły. Bardzo Was proszę o pomoc, bo mój mąż mówi"jaki wybierzesz taki będzie mi spodoba się to co tobie" I tym sposobem dołączyłam do BAB BU...
-
Witam
na 99% jestesmy zdecydowani na taki dom:
archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-budlejach/m4ad2fee3f266e,1
zmian bedzie niewiele, jedynie wejscie bedzie wyrownane ze sciana - powiekszy to troche przedpokoj i poprawi ksztalt kuchni. Pokoj nad garazem bedzie goscinno-gabinetowy (bedzie od polnocy). Jesli pozwoli na to konstrukcja dachu, to wejscie do duzej garderoby chcaialbym miec od sypialni, nie z gabinetu.
Plusem tego domu sa male skosy (scianka kolankowa na wys ponad 170cm), sz...
-
Witam,
proszę o pomoc w znalezieniu projektu domu parterowego, bez garażu max 100mkw
(chętnie mniej jeśli to wszystko co chce się zmieści) Zależy mi na kuchni ze
spiżarnią, duży pokój z kominkiem (może wystarczy tylko ogrzewanie kominkiem)i
tarasem od strony południowej lub zachodniej
2 sypialnie , chętnie jedna z garderobą, między nimi łazienka prywatna. Małe
WC dla ewentualnych osób odwiedzających i tak na szybko na co dzień.
Po śmierci mojego Taty Mama myśli oddać dom mojemu bratu ...
-
Chyba wybrałam projekt na 99%. Jest to z10.
www.z500.pl/projekt/z10/rzuty.html
Wersja podstawowa ale ze stropem Teriva, z klatką schodową gdzie będzie
garderoba a kiedyś drewniane schody no i wejście do kuchni z sieni kosztem
kawałka spiżarki. Co "Baby" myślicie???
-
Chcialabym Was prosic o opinie na temat archon.pl/gotowe-
projekty-domow/dom-w-chmielu/m478f14cf66ecc
Wejscie od polnocy
-
mam pytanie - czy można dokonać zmiany w gotowym projekcie
polegającej na zmianie garażu na pokój (czy inne pomieszczenie)?
-
nowakolekcja.soprojekt.pl/N4/index.html
Proszę oceńcie, projektów domów dwurodzinnych z osobnym wejściem
jest rozpaczliwie mało, a ten choć duży wydaje się takiemu laikowi
jak ja posiadający wszystko co potrzeba.Ma jak dla mnie
wystarczającą ilość pomieszczeń gospod.(pralnia,
spiżarnia,kotłownia, pom gospodarcze). Jedna rzecz,która według mnie
jest co najmniej dziwna to pralnia na górze z wyjściem na balkon, co
byłoby na pewno do zmiany.
-
Wiem, wiem....
Tyle się radziłam odnośnie Karmelity, ale poddałam się.
Wybór ostatecznie padł na Party z MG Projekt :)
www.mgprojekt.com.pl/party
Początkowo nie podobał mi się, ale ostatecznie małżonek postawił na swoim ;)
-
Może ktoś chciałby odkupić projekt domu Filemon:
www.extradom.pl/projekt-domu-FILEMON-ID-3725.html?typ=wszystkie&powierzchnia=dowolna&garaz=wszystkie&strona=
za dużo niższą cenę niż w biurze? Zmieniła nam się sytuacja i kupiliśmy
mieszkanie w bloku. Został nam nowiutki projekt i nie mamy pomysłu co z nim
zrobić. Może ktoś chciałby odkupić? Na pewno byśmy się dogadali...