Forum Dom Developerzy: Warszawa
ZMIEŃ
      projekt

projekt

(61 wyników)
    • www.parkiet.com/artykul/10,1283274.html nowe rekomendacje tuż tuż więc chyba jeszcze dewelopery i bankierzy nie padli
    • Prosze o podawanie najlepszych Waszym zdaniem firm deweloperskich oraz najlepszych Waszym zdaniem projektow (szczegolnie tych powstajacych!). Moje propozycje: Firma: JWC Projekty: wszystkie.
    • jako, że wykonuję projekty wnętrz i kryzys w mojej branży także jest widoczny mam pytanie do osób które decydują się jednak na zakup mieszkania i nie czekają na zmiany rynkowe... Jakie pozytywne i negatywne doświadczenia macie z projektantnami ? Jak waszym zdaniem powinna wyglądać współpraca? Czy nie lepszym rozwiązaniem dla obu stron jest stała cena za jedno mieszkanie bez względu na ilość metrów. Przykładowo 3000 zł...... W tej cenie zawierałby się projekt ergonomii, elektryki i ...
    • Z dedykacją dla tego skretyniałego trola, który zakłada fałszywe wątki. Współczuję Tobie i Twoim rodzicom. Szczerze. 1.Polnord zrealizuje 15 projektów mieszkaniowych i 4 komercyjne do 2014 r. Warszawa, 27.10.2009 (ISB) - Środki pozyskane z emisji obligacji pozwolą Polnordowi na realizację 15 projektów mieszkaniowych w największych polskich miastach oraz 3 projektów biurowych i projektu handlowego, podała spółka w komunikacie. Spółka oczekuje poprawy sytuacji na rynku nieruchomości ...
    • Czy ktoś o nich coś słyszał? Budują segmenty w Łomiankach, ale nigdzie nie mogę znaźć żadnych informacji na ich temat. Czy ktoś miał jakieś doświadczenia z tym developerem?
    • pb.pl/2/a/2010/05/26/KNF_chce_zaostrzenia_zasad_kredytowych "Po kredyt hipoteczny tylko z własnymi oszczędnościami. Dokładnie z 20-proc. wkładem własnym - to jedno z założeń nowej rekomendacji S szykowanej przez KNF, do której dotarło radio PIN." Zapewne projekt trafi na "szybką" ścieżkę prac i KNF przyjmie ją (po uprzednim złagodzeniu) niezwłocznie w 2018r. O ile się pośpieszą to może uchronią kolejne pokolenie przed przekredytowaniem. I jak zawsze KNF nie da się "ograć" banksterom, któ...
    • Witam, Czy ktoś może polecić w rozsądnej cenie osobę, która zaprojektuje mi układ ścianek działowych, punktów wobno-kanalizacyjnych, elektrycznych itp w nowym mieszkaniu (jeszcze w budowie) z Warszawy? Mam jakąś wizję, jednak trzeba ją dopracować i przelać na papier, wizualizację.
    • Witam Szukam kontaktu do osób które kupiły lub negocjują z developerem segment w inwestycji Między Kwiatami w Nowej Wsi Z góry dziękuję za odzew
    • Link: www.rp.pl/artykul/8,657812_Podaz_jest_bardziej_dopasowana_do_popytu.html Ciekawe rzeczy, co?
    • Może ktoś się na tym zna, bo już nie wiem. Kupiłam w tym roku mieszkanie na rynku pierwotnym. Oddanie jest w przyszłym roku w marcu. W umowie jest zapis, że cena mieszkania ulegnie zmianie, jeśli wzrośnie podatek VAT - płaciłam 7%. Czy to ozancza, że jeśli ten projket przejdzie, bo będę musiała dopłacić developerowi?
    • bip.kprm.gov.pl/rm/porzadek/obrad/rm/ juz we wtorek, 18-stycznia: bip.kprm.gov.pl/g2/2011_01/3909_fileot.pdf
    • zaprojektuję super wnętrze, ambitne podejście i precyzyjna praca kontakt: majawawa@gazeta.pl
    • Za dziennikiem Polska Kategoria: podwyższony standard, apartamenty 10/10 Złota 44 (Śródmieście) Deweloper Orco 10/10 Osiedle Ventana (Walendów)Deweloper Westmark Kategoria: mieszkania popularne 10/10 Osiedle Lewandów(Białołęka) Deweloper Agroman 10/10 Osiedle Olbrachta (Wola) Deweloper Budimex Lewandów/Białołeka najciekawszym miejscem do zamieszkania w 2007??? to jakaś bzdura. więcej tu: www.polskatimes.pl/29,16128.htm
    • Czy ktoś z Was orientuje się, jakie są szanse uchwalenia zmiany zasad opodatkowania przy sprzedaży nieruchomości? Chodzi mi o 19% podatek od różnicy między ceną zakupu a ceną sprzedaży, który był planowany od przyszłego roku. Wejdzie w życie czy nie? Kupować mieszkanie (trochę na siłę) jeszcze w tym roku, aby uniknąć podatku? Wiem, że zaczyna się wzmożony ruch w obrocie nieruchomościami - większe zainteresowanie rynkiem wtórnym oraz kupowanie nawet dziur w ziemi, w których za 2 l...
    • biznes.onet.pl/najwieksi-deweloperzy-planuja-tysiace-nowych-miesz,18496,3042726,1,prasa-detal 13 października 2009 Deweloperzy startują z nowymi inwestycjami na rynku nieruchomości. Dominują mieszkania małe, ale za to tanie – informuje "Dziennik Gazeta Prawna". [b]Firmy deweloperskie szykują tysiące nowych mieszkań[/b]. Dlaczego mieliby budować, skoro sytuacja na rynku mieszkaniowym jest wciąż niestabilna? Zdaniem ekspertów, [b]dużych firm po prostu nie stać na przest...
    • Witajcie już niedługo nastepne posiedzenie Komisji Infrastruktury w/s zmian w RnS link do projektu: orka.sejm.gov.pl/proc6.nsf/0/465EF617F1D349FFC1257842003A7330?OpenDocument Link do posiedzenia: orka.sejm.gov.pl/PlanyKom.nsf/wgDat?OpenPage&Start=1&Count=999&Expand=3 A więc godzina 9.30 11 maja 2011. Pewnie już w tej kadencji nie zdążą z wprowadzeniem zmian. A może jednak? Myślę, że warto się wstrzymać z zakupem i poczekać, przynajmniej będzie wiadomo czy te zmiany wogóle we...
    • Ostrzegam przed niesolidnym deweloperem Włodarzewska SA Na osiedlu mnóstwo wad i usterek, to samo w mieszkaniach. Wadliwe wykonanie fundamentów - woda w piwnicach i na ścianach na poziomie -1. Aroganckie traktowanie właścicieli mieszkań i Wspólnoty - wg mnie pisma wysyłane do nich lądują od razu w koszu na śmieci - zero odpowiedzi... Pozostaje jedynie droga sądowa.
    • www.gpwinfostrefa.pl/palio/html.run?_Instance=cms_gpw.pap.pl&_PageID=2&_OID=43&_Lang=pl&_RowID=985177&cat egory=11,36,31,32,33&_CheckSum=-1568754870 Zwróćcie uwage, że planują rozparcelować i sprzedać same działki budowlane w projekcie Stara Wieś - jest to pewne novum wśród developerów, a może nowy trend ?
    • Cześć, dzwoniłem ze 2 dni temu do Komisji Infrastruktury w Sejmie i się dowiedziałem, że zostala powołana jakaś podkomisja w sprawie rozpatrzenia projektu zmian w RnS (Druk Sejmowy nr 3899). Podobno sama podkomisja popracuje conajmniej 2 tygodnie. Potem Sama Komisja Infrastruktury zajmie stanowisko w/s projektu. Następnie sprawa wróci do Sejmu. Dlatego nie sądzę żeby zmiany miały szanse wejścia w życie przed 01.07.2011. Poniżej link do projektu zmian w RnS. (Można sobie śledzić na bieżąco pos...
    • Ludzie co myślicie o inwestycji Galera Park na Mokotowie. Czy coś wiecie na temat inwestora (bardzo tajemniczy podobno z izraela) Czy ktoś może podpisał z nimi umowę. Widziałam projekt, jest bardzo niekorzystny dla kupujących. Nie chcą negocjować umowy. Wszystko jest bardzo tajemnicze i podejżane, mam nadzieję, że nie szykują jakiegoś przekrętu. Chociaż projekt jest bardzo atrakcyjny i profesjonalnie przygotowny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się