Dodaj do ulubionych

Pusty pęcherzyk ciążowy...

12.06.13, 18:28
Cześć dziewczyny bardzo Was proszę o odpowiedź może któraś z Was tez była w mojej sytuacji. Byłam dziś na wizycie u ginekologa potwierdził ciążę powiedział,że beta ładnie przyrasta pęcherzyk ciążowy ma 19mm jednakże jest pusty sad licząc termin od ostatniej miesiączki to 6 tydzień - 2 tyg.to jakiś 4 tydz.od zapłodnienia.
Niby lekarz pod pęcherzykiem pokazywał mi że coś tam się dzieje (ja się na tym nie znam). Za 3 tyg.mam przyjść do kontroli na usg.
Powiedzcie mi czy któraś z Was też na tak wczesnym etapie miała pusty pęcherz a po kolejnej wizycie zarodek się pojawił. Proszę o odpowiedzi. Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • kisi_165 Re: Pusty pęcherzyk ciążowy... 12.06.13, 19:03
      6t według om pusty pecherzyk,z wielkosci pecherzyka wychodzila ciaza 6t3d. Lekarz kazal isc za tydzien na usg ja jednak poszlam za dwa i byl juz dzidzius beta przyrastala ok. Nic mi sie nie dzialo tak wiec spokojnie...
      • ca.melia [...] 12.06.13, 19:06
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • akaja_2004 [...] 12.06.13, 19:21
          • kasiak37 ca.melia i akaja_2004 12.06.13, 19:45
            prosze zapoznac sie z watkiem na szpilce u gory forum dot.sygnaturek i ich regulaminowej wielkosci..Wasze suwaczki przekraczaja dozwolona wielkosc.Proponuje wybrac sobie inne,mniejsze.
            Ca.malia Ciebie juz upominalam w tym temacie i nadal jest jak bylo.
    • kisi_165 Re: Pusty pęcherzyk ciążowy... 12.06.13, 19:04
      forum.gazeta.pl/forum/w,585,133659332,133659332,puste_jajo_plodowe_.html
      • maaadziaaa87 Re: Pusty pęcherzyk ciążowy... 12.06.13, 21:08
        kisi_165 dziękuję ci bardzo za odpowiedź i załączony link - poczytałam wypowiedzi.
        Będę dobrej myśli tym bardziej,że w wcześniejszej ciąży z listopada pierwsze usg robiłam w 5 tyg.i też był pusty pęcherzyk ale po 2 tyg,już była fasolka smile (niestety w 8tyg.obumarło sad no i pocieszam się też tym,że w tamtej ciąży robiłam też bete w tym samym czasie jak teraz tzn.5 tyg,iw tedy wynik był 680 a teraz mam 1750....
        Zobaczymy kolejna kontrola 2 lipca...
    • taliona123 Re: Pusty pęcherzyk ciążowy... 12.06.13, 21:29
      Witam. Ja w 6tc miałam dwa puste pęcherzyki, dwa tygodnie później był jeden, ale już nie pusty wink. Teraz jestem w 33tc i już nie mogę się doczekać jak wezmę małego na ręce. Nie martw się na zapas, wszystko będzie dobrze.
      • rose71 Re: Pusty pęcherzyk ciążowy... 12.06.13, 22:19
        Nie martw sie, na pewno juz nieldugo zobaczysz jak bedzie bic serduszko smile)
        Trzymam za Ciebie kciuki i serdecznie pozdrawiam! smilekiss
        • grochalcia [...] 12.06.13, 22:47
          • kasiak37 grochalcia 12.06.13, 23:37
            masz za duza sygnaturke.Zostaw suwak lub odnosniki do linkow.Wszystko razem to za duzo.
            • grochalcia Re: grochalcia 13.06.13, 08:59
              oksmile
              zapominam ciagle, że macie tu takie zasady Kasiula!
              ale wywaliłas cos, co mogło dac dziewczynie nadziejęsad
        • grochalcia Re: Pusty pęcherzyk ciążowy... 13.06.13, 09:04
          to napiszę raz jeszcze,skoro moderatorka usunęła.
          sygnaturka zmniejszona, mam nadzieje, że teraz bedzie dobrzesmile
          6t4d-pusty pecherzyk
          7t3d-nadal pusty
          skierowanie na zabieg, usg potwierdzone u 2 różnych ginów.
          8t0d melduje sie w szpitalu, robią ostatnie usg przed zabiegiem-jest zarodek z sercem

bardzo dobrze zrobił Twoj gin, ze Cie uspokoił i kazał czekać.
          ja dostałam skierowanie na zabieg juz na pierwszej wizycie
          dobrze, że miałam przeczucie i z zabiegiem poczekałam 10 dni

to, że u większości dziewczyn w 6t juz jest zarodek, nie oznacza , ze u mnie czy u Ciebie też miało tak być. A ja miałam jeszcze gorzej-na usg w 7t3 d nie było nawet ciałka żółtego...

powodzenia i niczym się nie martw!
          • renis66 Re: Pusty pęcherzyk ciążowy... 13.06.13, 12:22
            miałam podobnie 6 tydzień sam pęcherzyk a w 8 już pęcherzyk z zarodkiem. Teraz jestem w 24 tygodniu. Czekaj spokojnie. Będzie dobrze
        • mmac-iek Re: Pusty pęcherzyk ciążowy... 13.06.13, 12:39
          moja żona też na początku miała niewyraźny obraz podczas badania, jakby pęcherzyk był pusty, teraz jest wszytsko ok, zrobiliśmy USG, zrobiliśmy test NIFTY, czekamy na wyniki i jesteśmy wyluzowani smile
          • maaadziaaa87 Re: Pusty pęcherzyk ciążowy... 13.06.13, 16:48
            Dziękuję Wam bardzo za te wszystkie wypowiedzi i słowa otuchy,bardzo są przydatne.
    • mamiczka_malucha Re: Pusty pęcherzyk ciążowy... 16.06.13, 13:51
      Miałam taką sytuację 2 lata temu. Beta rosła, początkowo prawidłowo, a potem nadal wzrastała, ale coraz mniej. Na usg pęcherzyk był ciągle pusty. W 8 tygodniu wykonano zabieg.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka