agniecha0071 12.04.09, 12:39 Wiecie moze z jakiej przyczyny moze pojawić sie sam pecherzyk bez zarodka? Lekarz mi powiedział ze tak sie zdarza ale nie wiem.Tak sobie mysle ze moze sa tez inne przyczyny. A wy jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidpot Re: Pusty pecherzyk płodowy 15.04.09, 12:27 no...w łóżeczku obok mnie śpi sobie właśnie półoczny "pusty pęcherzyk płodowy".. robiłam pierwsze usg dopochwowe w 5/6tc i wlaśnie pokazało sie puste jajo. na szczęscie lekarz kazał nie panikowac, powiedział, ze co prawda on juz powinien widziec to, to i jeszcze tamto, ale rożne cuda już widział na tym świecie, więc proszę się nie denerowowac tylko przyjśc za 2 tyg.sprawdzimy. Ta - nie denerwowac się.. zeby sie trochę uspokoic no i poznac prawdę zrobilam sobie od razu dzień po dniu betę hcg - wyszła jak najbardziej wskazująca na ciąże. na kolejnym usg pokazało się już prawidłowo wykształcone dziecię ( urosło do dniaporodu w 38 tc do 4, 5 kg.. ) Odpowiedz Link Zgłoś
aszkerson Re: Pusty pecherzyk płodowy 15.04.09, 14:21 Tak się po prostu zdarza, ale nie napisałaś, w jakim wieku jest owy pęcherzyk.. Cokolwiek poza pęcherzykiem można zobaczyć ok 7-8 tc. Odpowiedz Link Zgłoś
aarwenaa_82 Re: Pusty pecherzyk płodowy 15.04.09, 15:01 witaj miałam podobnie w 1 trymestrze ciązy. mój lekarz stwierdził, że był dzidziulek , czyli bliżniaki, ale z nieznanych mu przyczyn jeden zarodek sie wchłonął. choć tak naprawde nie wiem, i nie mamy pewności. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś