Forum Zdrowie Nowotwory-damy radę !
ZMIEŃ
      rak tarczycy

rak tarczycy

(3 wyniki)
    • ile sie jest w szpitalu na leczeniu radiojodem? i ile przed podaniem nalezy odstawic hormony? prosze o pomoc! pozdrawiam
    • U mojej mamy rozpoznano guza na prawym płacie tarczycy o wielkości 11mm Wynik biopsi który odebrała w czwartek 8.11 to- zmiana o charakterze CARCINOMA, wniosek PAPILARE! lekarz rodzinny który jest też endokrynologiem powiedział jej że to rak złośliwy, dostała PILNE skierowanie do Gliwic Mama załamała się nie chce podjąć leczenia na siłe pojechała w piątek 09.11 do Gliwic tam obejrzano wyniki i kazano jej się zgłosić już we wtorek 13.11 na badania, ma być operowana1 Jestem załama...
    • Cześć ! Taka diagnozę mam na skierowaniu do szpitala w celu diagnostyki J131. Niestety nie znalazłam tłumaczenia . W zeszłym roku miałam usuniętego guza, który okazał się rakiem brodawkowym. Teraz podejrzewają że zmiany , które mam w kikutach tarczycy również są rakowe. Niby wynik biopsji ok, hormony i markery też całkiem nieźle. Mam mętlik w głowie. 13 czerwca mam iść do CO w Gliwicach na diagnostykę i scyntografię całego ciała. Trochę się boję... Pomózcie mi proszę w interpretac...
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się