Forum Zwierzęta Psy rasowe
ZMIEŃ
      rasach

rasach

(149 wyników)
    • Bardzo chcielibyśmy mieć psa, mamy obecnie 2 super koty, pracujemy jednak 8 h co skutkuje 10 godzinna nieobecnością w domu. Zależy mi aby pies był szczęśliwy i nie męczył się sam ( no z kotami) podczas naszej nieobecności. Uwielbiam zabawy i spacery nie stanowią problemu. Chciałabym jednak by czasem można było posiedzieć przed komputerem oglądnąć tv, czy zwyczajnie spokojnie poczytać książkę. Jaką rasę proponujecie. Jestem zakochana w border colie ale nade wszystko nie chcę zrobić mu krzywdy...
    • Doradźcie jaką wybrać rasę . Szukam psa , który jest spokojny i zrównoważony , nie potrzebuje za dużo spacerów ale w razie potrzeby odstraszy obcego. Mieszkam w domu, do 15 pies musiałby siedzieć sam więc wolałabym ,żeby nie był to pies pobudliwy i nie zniszczył mi mebli z tęsknoty za mną czy za spacerem. Nie chcę ,żeby się męczył dlatego proszę o radę. Pies powinien być średni ale to nie jest wyznacznik. Wolę jednak większe psy niż typ ratlerka .
    • Od kilku miesięcy mieszkam z rodziną w domu z ogrodem. Myślimy o zakupie niedużego pieska, lecz chcielibyśmy, aby jego domem było podwórko i ogród. Stąd moje pytanie: czy istnieją psy małych ras, które nadają się do życia wyłącznie na zewnątrz? Podobają nam się bardzo pieski rasy Jack Russell Terrier, ale nie wiem, czy mieszkanie na podwórzu nie byłoby dla nich udręką. Proszę o radę w tej sprawie. :-)
    • Witam. Miesiąc temu zdechł mój piesek (jamniczek, żył 10 lat, miał chore serce) :( Bardzo to przeżywam, bez niego w domu jest pusto i smutno. Postanowiłam z rodziną, że będziemy mieli jeszcze jednego pieska, ponieważ nie wyobrażamy sobie domu bez psa. Problem jest z wyborem rasy. Naczytałam się o różnych rasach, ale jest ich mnóstwo, więc nie jestem w stanie dotrzeć do wszystkich. Na razie zastanawiamy się nad Maltańczykiem, ale może ktoś nam doradzi inną rasę. Zależy nam żeby pies...
    • Zwracam się do was z prośbą o sugestię co do wyboru rasy psa. To będzie nasz pierwszy pies, i chciałabym by stał się przyjacielem mojej 9-letniej córki, która marzy o nim już od ponad roku. Piesek ma być mądry i łagodny, dobrze aby nie był zbyt "szalony" w zachowaniu, bo moja córeczka od zawsze odczuwa lęk przed zbyt gwałtownymi i ruchliwymi psami. Bedzie mieszkał z nami w domu, ale chciałabym by czas gdy jesteśmy w pracy mógł spędzać w ogrodzie (jest całkem duży więc miejsca d...
    • witajcie, mam nadzieję, że pomożecie mi wybrać najodpowiedniejszą rasę psa. dla mnie najważniejsze kwestie: - pies spory, odstraszacz taki - może mieszkać w kojcu - nie jest bardzo trudny do ułożenia - nie zapoluje na mojego kota - chętnie pouprawiałabym z nim jakiś psi sport - czesanie codzienne odpada, ale tak raz w tygodniu spoko - spacer codziennie jakaś godzina + bieganie po podwórku - nie jest to bardzo kosztowny pies (2000 a 5000 za szczeniaczka to jest różnica...) do ...
    • Witam, pragnę poszuszyć bardzo ważną sprawę dotyczącą naszych narodowych polskich ras!!! Trzeba je propagować na terenie nie tylko naszego kraju, ale również poza jego granicami. Ostatnimi czasy nasz Związek Kynologiczny zajął się tematem polskich ras. Na wystawach psów rasowych, zarówno Krajowych jak i Międzynarodowych psy tego typu zaczęły być doceniane, wreszcie pojawiły się na podium w konkurencjach finałowych.Myślę jednak, że "rozsławianie" ras polskich tylko na wystawach...
    • Witam serdecznie wszystkich; Wiem że kilka takich pytań na tym forum już padło,liczę jednak na jakąś podpowiedź czy sugestię.Otóż w tym roku zamierzam kupić sobie psa,nie wiem jednak na jaką rasę się zdecydować.Moje warunki mieszkaniowe-idealne,dom z dużym ogrodem(piesek będzie w domu),w domu jest 2 dzieci(2 i 8 lat)i 4-letnia kotka.Jeżeli chodzi o rasę,to piesek nie może być za mały,raczej średni z krótką sierścią.Nie szukam też wulkanu energii,wolałabym jakiegoś leniwego kanapowca kt...
    • Witam nie mam pojęcia o psach(kociara ze mnie)i stad moja prośba o pomoc w wyborze rasy psa ,do tej pory tzn mieszkając z rodzicami miałam zawsze kundelki ,ale teraz sama mając dzieci (w tym rozbrykana 4 latke)chciałabym aby rasa psa byla ;przemyślana;tzn nie zdam się na łut szczescia lub bardziej nieszczęścia znalezionego psiaka.Do tej pory zdecydowana bylam na labradora ,ale ..wyprowadzam się za miasto i przydalby sie psiak który podczas naszej nieobecności poszczekałby zza og...
    • Witam, myslałam, że orientuję się, jednak jak się okazuje, niekoniecznie. Jak w temacie- mam prośbę, pewnie rozpoznajecie rasę psa ze zdjęcia? Ja niestety wcale, a bardzo mi zależy... hmmm, jeszcze się okazało, że nie potrafię wklejać zdjęć:) fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2759024,2,1,lester.html [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/yb/ub/aa35/FmT37mixQTl0dU4RqX.jpg[/img]
    • Witam; Potrzebny mi pies do strużowania-obrony posesji, ale w domu jest 4-latek, i niedługo będzie niemowlę; pies będzie mieszkał w budzie z kojcem, zapewnione spacery i wybieg; do domu wchodzić nie będzie !!!!!!!!!!!!!!!!! przez cały czas w domu są teściowie i moje dziecko za płotem u sąsiadów są owczarki niemieckie-2 psy Co możecie mi polecić - psa czy sukę, jakie rasy ?????????????? dzięki za wszelkie info
    • Hej wam wszystkim Szukam rasy kolorowej jak marmur, sredniej wielkosci i najlepiej ze sredniej badz tez i krotkawej sersci, rasy psa, ktory jest zywy posluszny szybko sie uczy i nie mam pojecia jak sie nazywa:( tyle wiem na jego temat. Jest na prawde sredniej wielkosci , tak do kolan mysle. Widzialam takiego psa kilka razy, wygladaly jak collie ale byly o polowe mniejsze i wlos mialy krotszy. Przedewszystkim mega niebieskie badz tez i dwukolorowe oczeta. Co to za rasa??
    • gordon seter - jaka to rasa ? chciałabym od właścicieli tych psów dowiedzieć się jakie są ? -jak się uczą,jak się zachowują wobec innych psów,czego wymagają ?
    • Akita Inu to bardzo wyjątkowa i nadzwyczaj inteligentna rasa, bardzo serdecznie polecam!!! A może chciałbyś dowiedzieć się czegoś o tej niezwykłej rasie lub sam masz ciekawe doświadczenia?? Czekam na opinie...
    • Moja oczywiscie- szucer sredni ieprz i sol. Indywidualista, intelligentny, maly czlowieczek, wesoly, uparty, ma tylko jednego pana....niespzredajny, wierny po grob
    • Witam, stoję przed wyborem rasy psa do pilnowania domu. Pies nie może być agresywny, bo mam dzieci. Nie może być też strachliwy, gdyż nie spełni swej roli. Córcia koniecznie chce suczkę "bernenkę"( berneński pasterski) lub "bernardynkę"(bernardyn). Ja berneńczyka płci obojętnej. Słyszałam, iz suczki berneńskeigo pasterskiego są bojaźliwe i nie nadają się do pilnowania. A pies? Jak w tej roli odnajdują się bernardyny? Proszę o poradę.
    • Witam! Poszukuję rady osób bardziej doświadczonych w hodowli niż ja - chciałabym kupić pieska, małej rasy. odpadaja yorki - znam te rease doskonale - pieski bardzo sie przywiazuja do wlasciciela i zle znosza nawet 2-godzinny pobyt w samotnosci. Czy jest rasa, ktora moze przez kilka godzin dziennie przebywac sama w domu? Niestety, nie mogę zabierać pieska a do pracy, a nie chcę też zwierzaczka skazywać na smutki i depresję. Problem siusiania mogę rozwiązać stosując kuwetkę, gdy piesek je...
    • Witam serdecznie.Mam pytanie..chcemy z mężem kupić psa,ale mamy roczne dziecko i tu moje pytanie jaka rasa?Mamy domek z ogrodem także dużo miejsca do biegania i pełna swoboda.Wolelibyśmy jakieś większe psicho. Mieliśmy rottweilera,ale został otruty:(Proszę pomóżcie.Liczę na Wasze rady i doświadczenie.Pozdrawiam.
    • Dalmatyńczyki, owczarki niemieckie, wszelkie retrivery, setery, spaniele, bullowate... Dlaczego ludzie kierują się modą wybierając psiaka?
    • Opisuję: - mały - chudy - wystraszony - wygląda jak mała sarenka - ciągle sie trzęsie - ma krótką sierśc - piskliwie szczeka - raczej brązowy (o innych kolorach siersci nie widzialam) Chcę kupić, a nie wiem, jak sie nazywa ta rasa :) Pomocy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się