rasach

(58 wyników)
  • W piątek 7.10 biały gołąb najprawdopodobniej uderzył w szybę okna i przez jakiś czas był oszołomiony, dwóch panów postawiło go na parapecie i podało mu wodę, trochę też zjadł. Kilka miesięcy wcześniej mały ptaszek nie przeżył takiego zderzenia - są to okolice Lasu Kabackiego i chyba jakiś drapieżnk tu poluje. Następnego dnia jadł już bardzo dużo i "namówiłem" go do lotu. Myślałem że znajdzie swój gołębnik ale niestety po godzinie wrócił. Od niedzieli próbuję znaleźć dla niego starego/no...
  • Mam sheltie i zastanawiam sie nad sucha karma. Podobno dobrze szczeniaka karmic krokietami. Podobno pieski niezbytlubia eukanube, kupilam hill's nature best dla szczeniakow srednich i malych ras do 25 kg i nie wiem czy nie lepiej zdecydowac sie na royala, ktory ma podzial na karmy dla mini, srednich i duzych psow. Hodowca dawal gotowane i krokiety pedigree....
  • Chcę kupić psa. ZAstanawiałam się nad bokserem. Wiem że boksery są psami przyjaznymi ,mądrymi , miłymi a zarazem obronnymi.Parę osób odradziło mi jednak boksera ze względu na ślinienie i nie za ładny wygląd. Biorę pod uwagę rónież labradora choć trochę zniechęca mnie u niego brak cech obronnych. Piesek mieszkalby w domu ale mialby warunki do biegania i przebywania na polu , ponieważposiadam duzy ogród.Zależy głownie na psie jako przyjacielu, towarzyszu itd. Może ktoś mi coś dora...
  • Przypadkiem tydzien temu ktos ofiarowal nam psa i ja lekkomyslnie sie zgodzilam niby tylko na probe. Problem jest w tym ze ja sie troche obawiam co do rasy tego psiaka,jest to niby mieszanka labradora z jeszcze jakimis dwoma innymi w tym jeden australijski.Na pierwszy rzut oka jak zobaczylam go to pomyslalam ze pysk to typowo podobny do tych psow tzw.bojowych (niestety niepotrafie podac rasy). A teraz boje sie bo wiele slyszalam o niebezpieczenstwie w posiadaniu takich ras,a mam m...
  • czy ktos ma spis ras mswia, które sa niebezpieczne?? moj piesek ( 6 mies) został napadniety i poturbowany przez amstafa. Jego własciciel ( osobnik z kryminalna przeszłoscia) wychował go na psa który atakuje inne psy - ten pies chodzi luzem , bez smyczy nie mowiac o kagancu. Zgłosiłam to wykroczenie na policje. Ale jak znam zycie to skonczy sie na niczym. jak postapiuc zeby temu nieodpowiedzialnemu człowiekowi odebrano psa- morderce??
  • Witam, czy istnieje coś tak idiotycznego, wiem że takie projekty były rozpatrywane ale czy to weszło w życie? Moi nienormalni sąsiedzi próbują mnie czymś postraszyć, ale swoją drogą czymś takim chyba nie dadzą rady. Mam beaucerona,który liże wszystkich na lewo i prawo, a ci mi z jakąś listą wyjeżdżają, poza tym jeśli nawet istnieje takowa, to moja rasa chyba na niej nie figuruje. Dzięki za ewentualne info.
  • Oto zdjęcie mojej suni. Teraz ma ona 8 miesięcy. Zdjęcie zostało zrobione gdy sunia miała 3 miesiące. Jaka to może być rasa, albo mieszanina? foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?no=0&id=10282&q=tgniw&k=3&nxt=0 Pozdrawiam Tomek
  • Jestem po wystawie psow i ... stracilam przekonanie do mopsow, obawiam sie problemow zdrowotnych. Polecano mi cavalier king charles spaniela, mily piesek ale przerazaja mnie problemy genetyczne tej rasy... Teraz zastanawiam sie nad sheltie owczarek szetlandzki lub welsh corgi. Moze doradzicie mi cos. Chcialabym kupic malego psa o dobrym charakterze i dobrym zdrowiu dobrze zgadzajacy sie z kotem.
  • Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Od bardzo długiego czasu zastanawiam się co to za rasa? www.empikfoto.pl/354176/co_to_za_rasa_/ Wydaje mi się, że to któryś z terierów, ale szukałem w internecie i niestety nie udało mi się nic znaleźć. Bardzo mi zależy na rozwiązaniu zagadki - mam przeogromny sentyment do tych psiaków. Z góry serdecznie dziękuję za wszelkie wskazówki, podpowiedzi. KM
  • witam, wiem, ze jest kilka wątków na ten temat, ale dotyczą one piesków, u których ta choroba występuje często, ja mam 3-miesięcznego kundelka, który nie urośnie duży, dziś dużo biegał, truchtem wbiegł po schodach, potem długo odpoczywał i wieczorem zaczął nam popiskiwać przy poruszaniu się; pojechaliśmy do Weta, miła Pani powiedziała, że nie jest pewna, ale wg niej to dysplazja lub dys..., zaleciła zrobić badanie RTG, ale jeśli się potwierdzi, to leczenie będzie kosztowne (minimum prze...
  • Witam, mam troje dzieci i chciałabym kupic psa. Stad moje pytanie, jaka rasa jest najlepsza dla dzieci? Interesuje mnie mały piesek, najlepiej krotkowłosy. dziekuje M.
  • Mam pytanie czy jak są dopuszczane psy różnych ras to szczenię ma więcej genów któregoś z rodziców czy nie? Chodzi mi tu o rasę matka York a tata CHIHUAHUA MINI. I druga mieszanka to mama Lasha Apso a ojciec nieznany. Nie rozumiem poco ludzie krzyżują gatunki psów ale chciałabym kupić dla dzieci któregoś z tych piesków tylko nie wiem jakie będą szczeniaki po takiej mieszaninie? Proszę o pomoc i radę
  • Być może ten temat był już tutaj poruszany, ale niestety nie udało mi się odszukać żadnej informacji. Słyszałam kiedyś, że istnieje rasa kotów, których sierść (a raczej pewnie ślina) nie zawieraja alergenów, na które część osób reaguje odczynem alergicznym. Czy ktoś wie coś na ten temat? Gdzie mam szukać bliższych informacji?
  • jw
  • Witam! Bardzo podoba mi się rasa piesków West Highland White Terrier. Znajoma jednak nie poleca tej rasy twierdząc, że te pieski są bardzo chorowite. Czy to prawda??
  • Mam szczeniaka golden retrievera, sąsiadka też. Z tym że ja dałam za dwojego 500 zł a ona 5 razy tyle. Twierdzi, że mój to zwykły "kundel", a jej to wyższa półka bo jest z rodowodem. Dowodem tego ma być brzuch - moja sunia ma różowy, jej sunia ma czarny :] Dlaczego wydaje mi się, że to kompletna głupota?
  • Dzień dobry, czytałam już wcześniej, że niektóre psy mało jedzą, że są chude i co zrobić, żeby przytyły, więcej jadły. Mój pies, rasy terier walijski, jest gruby. Je w miarę dużo. Jak ktoś coś w domu robi do jedzenia, np. kanapkę z wędliną, to jakieś resztki wędliny się mu rzuca. On wsyzstko je. Nie jest wybredny. No może nie lubi ogórków sałatkowych :) Nie wiem czy mogę i jaką dietę przeprowadzić dla Jerry'ego. Wychodzę z nim raczej na długie spacery. Większość spaceru biega bez ...
  • Uszy(7)

Witam! Mam 4 i pol miesiecznego pieska rasy Shih tzu. Jak bylam z nim na szczepieniach to pani doktor czyscila mu uszka, mial je bardzo brudne i zaniepokojona tym pani doktor wziela wydzieline na badania pod mikroskopem ktore wyszly w porzadku; z uszek zostaly rowniez przez pania doktor wyrwane wloski. Ostatnio zauwazylam ze moj piesio bardzo czesto drpaie sie po uszach, trzepie tez glowa. Ostatnio wyczyscilam mu sama uszka patyczkiem (lekarz powiedzial ze moge, tylko zeby nie wk...
  • Witam Ktoś ze znajomych powiedział mi, że myje swojemu psu zęby...Mój ma wiecznie nie świeży oddech...Odżywiam go zdrowo, w między czasie podrzucam kostki czyszczące, pastylki, etc, etc..czy mogę mu myć zęby, jeżeli tak to w jakich odstępach, jaką pastą, i jak z płukaniem jamy ustnej?? dziękuję za odpowiedzi...
  • Witajcie ponownie, Mam kłopot z 4 m-nym wyżłem, a jakiegoś czasu robi luźne kupki i wiecznie jest głodny, wyczytałam że przy przeładowanym przewodzie pokarmowym tak się może dziać(faktycznie porcje dostawał dość duże suchej),ze powinien jeśc mniej ale karmy dla dużych ras, dostał na próbę Hills'a puppy larege bread i zwrócił wszytstko, może jadł za łapczywie, granulki ciut większe i twarde (mimo iż namoczone) przy kolejnym podejściu zjadł z pewnymi oporami i spacerowaniem wokół ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się