rasach

(10 wyników)
  • Witam! Mam problem z rozpoznaniem rasy kota, który został porzucony na "ulicy", więc postanowiłem się nim zaopiekować. Znajomy hodowca kotów brytyjskich stwierdził, że to może być kot norweski ale jak na moje to poprostu kot europejski Jak sądzicie? img90.imageshack.us/img90/7914/rasaf.jpg.
  • Witam Czy ktoś może wie jak nazywa się rasa kota który występuje w obecnie puszczanej reklamie purina one? Kolor srebrny z charakterystycznym ogonem, sierść na całym ciele stosunkowo krótka, a na ogonie długa.
  • Jak w tytule. Proszę o wskazanie dobrej hodowli.
  • chciałabym kupić persa ale wcześniej chciałabym się dowiedzieć jakie problemy mogą mnie spotkać, by podjąć tą decyzję z pełną świadomością. Powiedzcie co jest męczące/uciążliwe w posiadaniu persa. Kiedyś kupiłam króliczka bazując na artykułach w gazetach. Króliczek był wspaniały, ale łatwiej by mi bylo, gdybym wiedziała, że gryzą praktycznie wszystko, wybierają jedną osobę i dla reszty są złośliwe itd. Wiem, ze każdy osobnik jest inny ale wolę być przygotowana psychicznie na wszyst...
  • witam! mam pytanie arazie czysto teoretyczne odnosnie wyboru kotka! moja cora jescze malaale juz zdeklarowana kotomaniaczka9choc o dziwne bo nikt w rodzinie kota nie siada ani za bardzo nielubi kotow!) no ale ic cora kocha koty i przypuszczam ze ak dorosnie to bedzie chciala miec takowego futrzaka! i jesli juz mialabym sprawiac sobie kocura to nie wiem jakiego wybrac aby byl hmm z natury usposobiony pokojowo i byl pieszczochem!sa wogole takie kocury nie przesadzajace z indywidualizmem ;...
  • POMOCY. chcę mieć kota pomóżcie jakiego rasowego (jaka rasa) czy dachowca, ze schroniska czy z domu, kota czy kotkę, 2 miesięcznego czy rocznego, kastrata czy nie? POMOCY ;)
  • zdecydowaliśmy się wraz z domownikami na zakup kota, po wszystkich dyskusjach za i przeciw zostały nam do wyboru 2 rasy main-coon i pers/egzotyk. Mam więc następujące pytania 1.która rasa lepiej chowa się z innymi zwierzętami (pies-mały) 2. która rasa ma cieplejszy stosunek do człowieka 3. jak reagują na dzieci 4. która z ras jest bardziej uciążliwa w pielęgnacji i w żywieniu 5.która gubi więcej włosa Bedę bardzo wdzięczna za udzielenie mi odpowiedzi Z góry dziękuję
  • zastanawiamy się nad kotkiem, chcemy (a boimy się;) wiadomo) ale po 3 miesiącach myślenia - jestem na tak. Szukam charakterystyk poszczególnych ras, ale pytam i tu - wiem, ze nie ma lepszych i gorszych, ale są różne - więc o nas 3 osoby w tym 4,5 letni chłopczyk- wrażliwy, ale "normalny" znaczy czasem może (niestety ) kotu "dokuczyć" noszeniem itp, dom spokojny, goście sporadyczni - jeśli już to rodziny z dziećmi. Dom pusty rzez 4-5 godzin dziennie, pozostały czas jesteśmy. Tyle chyba. Myśl...
  • Witam! Żona z córkami(4 i 9 lat - córki) uparły się że chcą kota. Miał być piesek ale często nas w domu nie ma w tygodniu natomiast z kotem nie trzeba tak często wychodzić a jest bardziej komunikatywny niż chomik którego dziewczynki mają... wybór padł na persa - bo są słodienie za duże. Jakie są Wasze doświadczenia z persami? Czy są komunikatywne, dają się przytulać czy głaskać, często chorują, sprawiają jakieś szczególne problemy? Trochę czytam o kotach ale chciałbym zasięgnąć waszej ...
  • mogą być bez rodowodu, ale czyste rasowo ragdoll w sierpniu do odbioru (koniec sierpnia)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się