Forum Zwierzęta Psy Shih tzu
ZMIEŃ
      rasach

rasach

(26 wyników)
    • Witam,jestem na etapie kupna szczeniaka. Chciałabym dowiedzieć się jak najwięcej o tych pieskach.
    • Czy myślicie, że te pieski to czysta rasa, czy mieszańce????? W przeróżnych artykułach czytałam, że pieski rasowe muszą mieć biały pędzelek na ogonku i białą plamkę na głowie. U tych jakoś nie bardzo to widać.... Co myślicie? Zobaczcie... allegro.pl/shih-tzu-i1614081373.html
    • Witam . Jestem nowa na forum . Od dawna marzyłam o psie . I bede go miała . Baaardzo podobają mi sie pieski shih-tzu , rodzicom również . Jest jednak jedno 'ale' . Mama twierdzi że shih-tzu ciągle sie ślinią i przez to ich włoski pod mordką są mokre i brudne . Ja myśle że ona troche przesadza . Powiedźcie czy mama ma racje ? Bo jeśli nie , to shih-tzu bede miała .
    • Co sprawiło że wybraliście własnie tą rasę? Czy było to dziełem przypadku,impulsu a może była to przemyślana decyzja? J zanim zdecydowałam się na tą rasę przeczytałam kilka książek aby dowiedzieć się o niej jak najwięcej;) i była to najlepsza decyzja w moim życiu.
    • Teraz przyszedł czas na mnie:-). Od tygodnia (28.09) jestem posiadaczką szczeniaczka tej rasy i cóż mam od groma pytań. Przejrzałam waszych postów bardzo bardzo dużo żeby się nie powtarzać ale nie dam rady wszystkiego bo wiem ze można o nich pisać i pisać. Nasz Pele jest urodzony 26.06 br. Wiadomo jest słodziak, kochany a moje córki niesamowicie zauroczone psiaczkiem. Ja nic nie mogę zrobić oprócz sprzątania kupki:-). Wszystko chcą robić same czesać, karmić bawią się z nim czasami mam w...
    • ..po dłuższej przerwie. Mój Gucio skonczy w czerwcu 3 latka ale nadal jest mały i filigranowy w przeciwieństwie do innych samców tej rasy. Załączam nowe fotki. Pozdrawiamy wszystkich wielbicieli tej rasy!! fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3360747,2,1,03062012029.html , fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3360748,2,2,20130131-184950.html , fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3360749,2,3,20130131-184959.html
    • Witam! Zauważyłam, ze od pewnego czasu moj Figuś bardzo nie lubi psów(żadnych)! Gdy jakiś pies chce się z nim pobawić i merda ogonkiem to ten moj opuszcza ogon i szybko się odsuwa. Jedynie nie robi tak spotykając psa/suczkę rasy shih tzu i ewentualnie sznaucera, ale i tak trzyma się od nich w bezpiecznej odległości;( Nie wiem co się dzieje , ale myślę,że Figuś ma taki lęk bo jak był mały duże psy próbowały się na niego rzucać,więc brałam go szybko na ręce bo się bałam o niego. Jeszcze dodat...
    • Witam Wszystkich serdecznie!!! Sama nie wiem od czego zacząć:)) Od kilku tygodni poszujuję pieska wiadomej rasy...i mam problem..gdyż w okolicy Jeleniej Góry chyba jest nie wielu chodowców:( lub osób chcących sprzedać Te cudeńka:)) Jesli byłby ktoś tak uprzejmy bardzo, to prosze o jakieś namiary, chodzi nam o pieska czystej rasy..Oczywiście miejscowości w obrębie Dolnego Śląska wchodzą w grę:)) Pomóżcie Kochani!!!
    • Od jakiegoś czasu podczytuję to forum, chcę kupić pieska shih-tzu i zastanawiam się czy suczkę czy pieska. Wolałabym chyba suczkę (takie przyzwyczajenie po dwóch suczkach) ale nigdy nie miałam pieska. Dużo się już naczytałam w necie o rasie i w ogóle, napiszcie mi proszę jakie jest wasze zdanie na ten temat, co przemawia "za" a co "przeciw" :) I jeszcze coś, czy macie może jakąś fotkę psa/suczki od tyłu? chodzi o głupią rzecz, mianowicie mój mąż powiedział że nie kupi mi psa który ...
    • Dzien dobry mam 4-letniego ślicznego pieska- tri-color z przewaga białego, po pieknych rodzicach,bez rodowodu. Szuka partnerki shih- tzu.Mieszka w Gdyni.Moj numer 604 294 032.pozdrawiam Słuze fotkami.
    • Witam serdecznie W najbliższym czasie planuję kupić szczeniaczka.Mieszkam w Warszawie i w tej okolicy chciałabym znaleźć jakiegoś godnego polecenia hodowcę. Dzisiaj już rozmawiałam z kilkoma sprzedającymi i przyznam że mam mętlik w głowie. Rozpiętość cenowa jest niesamowita, ogólnie chciałabym suczkę ale nie jestem pewna czy z rodowodem czy bez. Może ktoś Was kupował pieska w Warszawie lub okolicach i może kogoś polecić. Wogóle wszelkie rady jakich mi możecie udzielić będą mile ...
    • Myślę o kupieniu pieska shih tzu. Z tego co czytałam są dość spokojne, miłe dla dzieci (mój synek ma 2 lata). Bardzo proszę o opinie na temat tych piesków. Zastanawiam się czy ta rasa będzie dla nas odpowiednia. Z góry dziękuję
    • tenshi nie zauważyłaś jeszcze ze ta wojna kto jest hodowcą a kto nie juz dawno sie skończyła Na to forum wchodzą ludzie kturzy chcą jakiejś porady na temat swojego pieska zastanów sie kiedy ostatnio coś komuś poradziłaś przestań walczyć kobieto tylko zrób urzytek ze swojej wiedzy bo takową posiadasz i wielu ludzi bedzie ci za to wdzięczna Tenshi są żli ludzie na świecie!!!!!!! i krzycząc na forum niewiele osiągasz Myślę ze o wiele bardziej jesteś potrzebna ludziom takim jak ja ...
    • witam chciała by założyć hodowle shih tzu tylko nie wiem od czego zacząć i jak się do tego zabrać prosze o odpowiedz
    • Witam Jestem nowym użytkownikiem ale juz od jakiegoś czasu czytam wszystko co tyt piszecie Kupuję niedługo shih tzy i mam pytanie w związku z ta straszną choroba ....zapomniałam nazwy chyba per.. coś tam objawy to wymiotowanie biała pianą brak apetytu no i w efekcie śmierć pieska Czy moje dziecko może sie zarazić,dziecko ma 4 latka napiszcie bo zakochałam sie wtych pieskach i bardzo bym chciała go mieć
    • witam!!!! mam wiele pytan zwiazanych z rasa shih tzu niektóre pewnie beda sie wydawaly za banalne ale ja jestem laikiem. zamierzamy z mezem kupic właśnie suczke tej właśnie rasy,ale bardzo czesto spotykam sie ztym ze sunia jest po przepuklinie martwi mnie to bo niechcialabym kupić psa który maze zdechnać. wiec moje pierwsze pytanie brzmi: czy przepuklina dla tej rasy jest grozna czy maga wystapic jakies komplikacje i czy w puzniejszym czasie niebedzie ztym jakiegos problemu?????...
    • czy traktujecie swoje psy jak... psy? pytam, bo ostatnio będąc w Ikei, zobaczyłam taki obrazek: kobieta, na oko 30-letnia z szczeniakiem shih tzu na rękach. robiąc zakupy, widziałam ją kilkakrotnie. a przy artykułach dla psów znów się spotkałyśmy. kładła szczeniaka na wszystkich posłaniach po kolei, słodko szczebiocząc: "a ty, moje maleństwo! podoba ci się ten kolor?będziesz chciał tu spać? a ten? ( i szczeniak zostaje przełożony na następne posłanie) aaa, nie, w tym kolorze ci brzydko! a z...
    • Witam, Od dłuższego czasu już chcę kupić pieska rasy shih tzu. Na początku nie byłam zdecydowana, czy z rodowodem, czy bez ( w zasadzie nadal nie jestem). Wiadomości, które docierają do potencjalnego kupcy sa tak zróżnicowane, że naprawdę można zgłupieć. Rozumiem, że psy rodowodowe są zapewne droższe w utrzymaniu przez powiedzmy 1-go właściciela dlatego są tak drogie. Z drugiej strony nie rozumiem dlaczego cena wacha się w tak rozpiętych granicach 1200-3500 zł? Hodowc...
    • jak nauczyć pieska posłuszeństwa??? jak nauczyć go spokoju, jak nauczyć go siadać, leżeć i nie szczekać na gości??? słyszałam, że można to zrobić, ale każde polecenie należy powtórzyć 50 razy...ktoś pomoże??? a może to tylko mój problem... nie wiem. Co prawda, nie mam jeszcze pieska, ale shih tzu są trochę uparte (może nie wszystkie, ale większość[bez obrazy dla właścicieli grzecznych shih tzu, którym przy okazji gratuluję]). wiem, że martwię się na zapas, ale tak już mam, POMÓŻCIE, PODPOWIE...
    • mój 7 tygodniowy shih tzu wymiotuje białą piną robi tką rzacką kupke i ma bardzo twardy brzuszek prosze o pomoc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się