rasach

(22 wyniki)
  • W nawiązaniu do morelki_1 "Czy to są rasowce?" przyszło mi do głowy, że fajnie byłoby, gdyby hodowcom udało się "wynaleźć" rasę, gdzie domowe koty byłyby budowy, proporcji.. i najważniejsze! umaszczenia tygrysa bengalskiego albo syberyjskiego. To byłyby ślicznoty nad ślicznotami! Innym niczego nie ujmując, ma się rozumieć.
  • Witam! Zaczełam sie ostatnio głeboko zastanawiac nad kupnem kciaka :) Mam dwójke dzieci w domu 1 roczek i 4 latka, pise odpada bo nikomu nie chcial by sie z nim wychodzi, a kociaki sa super i mniej klopotliwe nik psy tak wiec wybór padl na kota :) Teraz problem rasy :( marzy mi sie Rosyjski niebieski lub Norweski ale te ceny kotow hodowlanych w Warszawie od 1500-2000zł to zdecydowanie za duzo jak na moja kieszeń :( Wiec zdecyduje sie chyba na europejczyka :) z jakiegos domu gdzie ...
  • Witam Wszytskich, Prosze Was o rade (wstepnie z weterynarzem juz rozmawiałam) chciałabym kupić do domu, bardzo spokojnego kota. Takiego zeby mi nie wisiał na zasłonach i nie łaził po stole kiedy jem :) Chyba rozumiecie o co mi chodzi... Wielorasowiec nie da mi tej gwarancji, postanowiłam wiec zakupić rasowego kota, zebym chociaz miała swiadomosc ze z pewnych zachowac moze wyrosnąc pozniej :) W domu u nas jest mała córcia 4 latka, z nia nie bedzie raczej problemów meczenia kota. Jestesmy juz...
  • Mam pytanie. Czy były juz próby krzyzowania kota syjamskiego z kotem rosyjskim niebieskim? Co z tej krzyżówki wynikło? Czy kocięta z takiego miotu mają niebieskie oczy i oznaczenia colourpoint? Pytam dlatego, że kiedys na ten temat rozmawiałam z koleżanką, i wyraziłam się negatywnie na temat takich eksperymentów. Ale może były już takie próby i ja nie mam racji? Jak wiecie, co powstałoby z owej mieszanki - będę wdzięczna za informacje.
  • Drodzy, ja cały czas z moją alergią. Opiekowałam się kilka dni kotem znajomych i prawie zamęczyła mnie katar, ale bez bąbli na oczach. Może przechodzi... Ale miało być o czym innym. Czy to prawda, że są rasy, które uchodzą za "lepsze" dla alergików? I czy to prawda, że są to np. maine coony albo rosyjskie?
  • jak w temacie - chociaz sugestie
  • najlepiej w okolicy Legnicy/J.góry
  • Byłam na ostatniej wystawie kotów (nie mówić mojej kotce) i zachwycałam sie jak zwykle Norweskimi Leśnymi, Maynkunami i Rosyjskimi Błękitnymi. Ciekawe, które z nich są najbardziej przyjacielskie. Hodowcy oczywiście zachwalają tylko swoje...
  • Od dłuższego czasu chcę kupic kota, ale mój syn ma alergię - wprawdzie nie na sierśc kocią, ale jednak ma. Wiem, że devony nie uczulają, a raczej mniejsze jest prawdopodobieństwo, że uczulą. Czy jeszcze jakieś rasy?
  • 5 tygodni temu pozegnalismy naszego kocurka. Zostala nam teraz tylko jedna pokraka w domu, kotka, pers, niecale 5 lat. No i strasznie wariuje, ewidentnie sie nudzi, brakuje jej towarzysza do zabaw. Kocur i kotka wychowywali sie razem od malego. Jaka rasa bedzie odpowiednia dla towarzyskiej persicy? Aha, mamy w domu niemowlaka, wiec kot musi byc rodzinny ;) Myslalam o brytyjskim krotkowlosym, dobry pomysl?
  • zdecydowaliśmy się wraz z domownikami na zakup kota, po wszystkich dyskusjach za i przeciw zostały nam do wyboru 2 rasy main-coon i pers/egzotyk. Mam więc następujące pytania 1.która rasa lepiej chowa się z innymi zwierzętami (pies-mały) 2. która rasa ma cieplejszy stosunek do człowieka 3. jak reagują na dzieci 4. która z ras jest bardziej uciążliwa w pielęgnacji i w żywieniu 5.która gubi więcej włosa Bedę bardzo wdzięczna za udzielenie mi odpowiedzi Z góry dziękuję
  • byc moze watek juz byl, jest tutaj ich tyle, ze nie jestem w stanie ich wszystkich przeczytac. jakie macie kotki? rasowce, czy dachowce? i jakie wg was sa lepsze? ja mialam w swoim zyciu 4 koty, wszystkie dachowce. a jesli rasowe, to jakie? i jakie maja szczegolne cechy charakteru dane rasy? pytam z czystej ciekawosci, poniewaz nie mialam nigdy blizszego kontaktu z kotkami z "papierami" :)
  • A najlepiej przy dzieciach jestem ciekawa zachowan kota :) Zdecydowaalm sie na zakup koteczki właśnei tej rasy oczywiscie z rodowodem, wszędzie piszą że jest to kot dla trodzin z dziecmi a jak jest w praktyce????
  • skoro wlasnie burasy i łaciatki sa najpiekniejsze najinteligentniejsze - tak jak i psie nierasowce - nie zapadaja na te glupie choroby rasowcow, nie maja tych idiotycznych bezoarów, uczylen na whiskasy i dozywaja na prostej strawie wielu lat w zdrowiu i pogodzie. A ktory pers dozyje 10 lat? Chodzilam kiedys na kocie (takze psie)wystawy i przykro mi bylo patrzec na te trzesące sie golodupce bez siersci, na te wlochacze rozciagane przez sedziow sadystow na pokaz, na te biedne kotki...
  • do mieszkania obok wprowadzili się nowi sąsiedzi z psem -na moje oko-rasy heinz* -jakby mix labradora, goldena i owczarka podhalanskiego w jednym i się mała zakochała płacze pod drzwiami balkonowymi a jak ją wypuscic na balkon to lezy i wpatrują sie w siebie :) pies tez czeka az mała sie na balkonie pojawi-jest grzeczny i nie szczeka :-) * takie okreslenie na kundla usłyszałam od znajomego amerykanina, wytłumaczył mi ze keczup heinz robi się z iluśtam gatunków p...
  • Witam,szukam hodowcy kotów rasy brytyjskiej-chciałabym kupić małą kotkę,niebieską,najchętniej bez rodowodu.proszę o kontakt na adres maja71@gazeta.pl.pozdrawiam,Maja
  • Chciałabym kupić sobie brytyjczyka, ale nie wiem czym się kierować. Gdzie najlepiej kupić takiego kota - od hodowcy czy od osoby prywatnej, bez rodowodu. A jeśli z hodowli to jakie polecacie (najlepiej w Łodzi). Miałby to być kot „na kolana”, nie chodziłby na wystawy tylko wiódł spokojny żywot w domu. Czytałam, że są to koty przyjaźnie nastawione, spokojne, towarzyskie. Czy zdarza się np., że podrapią meble albo wyciągną nici z dywanu? Na co zwracać uwagę przy zakupie...
  • Tiffanie(13)

Dziekuje uprzejmie za dostep do forum Od kilku dni jestem szczesliwa wlascicielka trzymiesiecznego kociaka rasy Tiffanie, chlopak ma na imie Merlin, jest koloru kremowego (oficjalnie sie to nazywa "kremowo-srebrny" u Tiffanie). Maly sie swietnie zaaklimatyzowal w naszym domu i jest super pocieszny. Postaram sie wrzucic pare fotek niedlugo. Czy sa na forum inne kotki Tiffanie? Czy w Polsce jest popularna ta rasa? Ja mieszkam w UK.
  • Witam! Jestem już prawie 100% posiadaczką tej pięknej kotki Maine Coona o imieniu Grevilea. Zaliczka już wpłacona, teraz pozostaje odczekać 3tyg do odpowiedniego terminu odbioru i będziemy razem. Od zawsze w moim domu były zwierzęta i mieszaknie bez nich jest puste. Własnie przeprowadzilismy się na samodzielne mieszkanie, zostawiając zwierzyniec z babcią (prawowitą właścicielką). Szukałam rasy, która będzie żyć w zgodzie z małymi dziećmi i mój wybór padł własnie na Maine Coona....
  • czy wie ktos gdzie jest hodowla tych kotow czy moze osoba prywatna ma mlode kocieta i jaka jest ich cena z gory dzieki za pomoc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się