barrunia 12.02.04, 23:21 Oto zdjęcie mojej suni. Teraz ma ona 8 miesięcy. Zdjęcie zostało zrobione gdy sunia miała 3 miesiące. Jaka to może być rasa, albo mieszanina? foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?no=0&id=10282&q=tgniw&k=3&nxt=0 Pozdrawiam Tomek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
default Re: Jaka to rasa? 13.02.04, 10:02 Border collie??? Porównaj : www.bordercollie.pl/index.php?mode=galeria Odpowiedz Link Zgłoś
barrunia Re: Jaka to rasa? 13.02.04, 12:23 Coś koło tego, ale to nie to. Tamte pieski na zdjęciach wydają się o połowę wyższe, masywniejsze, a ich sierść wygląda na półszorstką, podczas gdy moja sunia jest miękka jak puch :) Jedyne co to wygląd. A i moja sunia ma brązowy pyszczek. Jestem pewien, że moja sunia jest RASOWYM... kundelkiem :) W wolnej chwili umieszczę jej aktualne zdjęcie, może to coś komus podpowie? Pozdrawiam Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
plucha Re: Jaka to rasa? 13.02.04, 13:23 Rzeczywiście, trochę do bordera podobne to Twoje stworzenie, widać jednak że psiak totalnie pomieszany i z żadną rasą nie ma nic wspólnego. Kundel rasy kundel, szczerze wątpię, aby wśród przodków miał jakiegoś rasowca. Moja znajoma, posiadająca też takiego pomieszańca, niepodobnego do żadnej rasy, robi sobie żarty nieraz i jak ktoś pyta, co to za rasa, to odpowiada poważnie : "curly wapiti, jedyny egzemplarz w Polsce!". Ja znowu o swoim super szybkim kundlu mówię "chart mazowiecki szorstkowłosy". Wymyśl więc i Ty "rasę" dla swojej suczki. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
barrunia Re: Jaka to rasa? 13.02.04, 13:53 Heh! A wiesz, ze masz racje? ;) Bo uroda i temperamentem ona moze sie poszczycic! :) Az chcialo by sie zalozyc hodowle takich stworzen. Bo to idealny przyjaciel dla samotnych a i piekniejszy zarazem od wielu rasowych psow :) Odpowiedz Link Zgłoś
spongia Re: Jaka to rasa? 14.02.04, 08:12 Na moje oko to ona ma cos w sobie z papillion - kolory. Odpowiedz Link Zgłoś
hexi Re: Jaka to rasa? 14.02.04, 22:36 Sunia jest przepiękna :) Nasza też jest mieszańcem - matka dog niemiecki, a ojciec kundelek. Psinka ma teraz 3 miesiące i jest niezwykle urodziwa. Wszyscy pytają co to za rasa i skad mam tego psa. Chyba też jej wymyslę jakąs rasę, bo nie już nuży wyjasnianie każdemu, że to nierasowy owoc mezaliansu... :) Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: Jaka to rasa? 03.03.04, 12:29 I ja również mam psa którego chciałoby się sklonować :)))) Coś jakby owczarek belgijski, czasami niemiecki długowłosy, czasami przypomina kaukaza, czasami sarplaninaca, eurasiera :)))) - piękny. Też się nim pochwalę przy najbliższej okazji i wkleję jego zdjęcie, ale zrobię najpierw jakieś aktualne. Wogóle NIECH ZYJĄ PIĘKNE NIEPOWTARZALNE, WYJĄTKOWE, JEDYNE KUNDELKI!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
barrunia Re: Jaka to rasa? 03.03.04, 12:36 Heh! jak ktos kto nie zna sie na psach, pyta sie mnie jaka to rasa, to ja odpowiadam: RASOWY KUNDELEK!!!! Pozdrawiam Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: Jaka to rasa? 03.03.04, 12:48 A ja pytam na jaką wygląda? I w zależności od potrzeb odpowiadam, że to ta :)))) Odpowiedz Link Zgłoś