qbishtal 23.07.08, 10:19 czy lamitrin nie jest juz w calosci refunowany??? dzisiaj placilem w aptece za różne leki i cos mi za duzo wyszlo. Teraz patrze ze za lamitrin tez troche zaplacilem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
very.martini Re: refundacja lamitrinu 23.07.08, 13:35 Może recepta na więcej niż zwykle albo zwiększona dawka? Chociaż pamiętam, że kiedy ja brałam kilkanaście miesięcy temu, z pewnością nie był w całości refundowany. 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link
poziomka644 Re: refundacja lamitrinu 24.07.08, 14:59 Zależy od apteki, ja znalazłam gdzie jest za darmo, ale np. w aptece obok jest za 6 zł za opakowanie, a w innej za 4 zł.Gdybym tam kupywała to jednorazowo musiałabym zapłacić 60 zł Odpowiedz Link
qbishtal Re: refundacja lamitrinu 24.07.08, 16:11 aaaaa, to wszystko wyjaśnia - tym razem kupowałem w innej aptece niż zwykle. W poprzedniej za każdym razem płaciłem o ile dobrze pamiętam kilkanaście groszy za całą receptę. Dobrze wiedzieć, dzięki poziomka ;) Chociaż z drugiej strony to dziwne, że niektóre apteki pobierają aż takie pieniądze. Tym razem zapłaciłem 38 zł(!) Odpowiedz Link
poziomka644 Re: refundacja lamitrinu 24.07.08, 17:54 Tam gdzie ja kupuję to oni bardzo sie cieszą, że wybrałam ich aptekę, nawet dali mi jakąs zniszkową kartę na inne lekki w ich aptece.Gdy ja u nich kupię lamitrin to właśnie im państwo odda te pieniądze, czyli ok. 100 zł za opakowanie. Odpowiedz Link
very.martini Re: refundacja lamitrinu 25.07.08, 16:01 > Chociaż z drugiej strony to dziwne, że niektóre apteki pobierają aż > takie pieniądze. Tym razem zapłaciłem 38 zł(!) Co w tym dziwnego? W jednym pubie chcą za browara 4 złote, w innym 10:) 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link