remisja

(6 wyników)
  • Moj tata (54 lata, drobnnokomorkowy rak pluca- LD )jest po IV kursie chemii, na ktorym zakonczono leczenie chemiczne. Teraz jest w trakcie profilaktycznego naswietlania glowy. Niestety po zakonczonym leczeniu nie nastapila calkowita remisja, guz zmniejszyl się z ok. 60x50 mm na 27x17mm, poza tym: " naciek otacza oskrzele główne prawe, górnopłatowe i jego podział, przechodzi na oskrzele pośrednie, PS VI i do płata środkowego, łączy się z prawą tętnicą płucną.płat górny prawy o z...
  • Mój tata jest po 25 naswietleniach drobnokomorkowego raka płuc i 2 kursach chemii. Przed trzecia chemią mial robioną TK, ktora wykazala zmniejszenie się guza o ok. 50%. Podobno to niewiele. Co sie bedzie dzialo dalej? Czy jesli po 4 chemii guz nie "zniknie", to go poprostu zostawią i to tyle? Odpiszcie proszę co się wtedy dzieje? Czy to oznacza koniec leczenia i odesłanie pacjenta do domu, czy raczej bedzie jeszcze dodatkowa chemia, aż do uzyskania calkowitej remisji? Dziekuje,...
  • Rozpoczynam nowy watek tak jak mi doradzono:) Dawno nie bylo mnie na forum, ale chce sie przypomniec. Moj tata zostal zdiagnozowany z chloniakiem nieziarniczym z komorek plaszcza (agresywny). Pierwsza polowe kwietnia spedzilam w CO w wawie (p.6 oddz.B). Pierwsza chemia trwala kolo tygodnia. Bardzo sie ciesze, ze spedzilam w klinice tyle czasu, bo na wlasne oczy moglam zobaczyc, ze leczenie naprawde dziala, a rezultaty widac golym okiem!! Guz w pachwinie i wezly chlonne ulegly znacznemu pomnie...
  • Witam, u mojego taty po IV kursie chemii i zakonczonej radioterapii niepokoi mnie kilka rzeczy: - nie ma całkowitej remisji (masa guza 27X17 mm), - "naciek otacza oskrzele główne prawe, górnopłatowe i jego podział, przechodzi na oskrzele pośrednie, PS VI i do płata środkowego, łączy się z prawą tętnicą płucną. płat górny prawy o zmniejszonej objętości z obszarami niedodmy. W płacie dolnym prawym włókniejące zagęszczenia miąższu, pociągające ściany oskrzeli- prawdopodobnie po rad...
  • ja po raz kolejny...czy ktoś ma jakieś doświadczenia związane z tą chorobą? Zachorowałam w 2003 roku w 2004 przeszłam chemioterapię.Aktualnie remisja choroby.
  • 2.8%?!(4)

Hej, Moja mama miala zdiagnozowana ostra bialaczke szpikowa w listopadzie ubieglego roku. Otrzymala pierwsza chemie ktora skonczyla sie w polowie grudnia. Po badaniu szpiku po pierwszej chemii okazalo sie ze zostalo jeszcze 7% blastow (z 25% ktore byly przed leczeniem). Wiadomo, zaplanowana byla druga chemia. Z roznych wzgledow zdrowotnych jeszcze sie nie rozpoczela. Dopiero w ten poniedzialek mama miala badany szpik kosty poraz wtory. Okazalo sie ze zostalo "tylko" 2.8% blastow...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się