Forum Dom Materiały budowlane
ZMIEŃ
      rolety

rolety

(6 wyników)
    • Zastanawiam się nad zakupmk okien antywłamaniowych. Możlwiości finansowe pozwalają na zakupienie bądź samych antywłamaniowych bądź zwykłych okien z roletami. Jak to wygląda w praktyce (cenowo są porównywalne). Czy solidne rolety są bezpieczniejszym rozwiązaniem niż specjalne okna antywłamaniowe? Może ktoś ma i mógłby podzielić się jakąś radą
    • witam, potwornie nagrzewaja nam sie pokoje w których są okna dachowe - obrotowe, czy ktoś może ma rolety czy żaluzje na takich oknach, czy obniża to choć troche temperature w pomieszczeniach. Gdzie najlepiej zamówic takie rolety, jeśli producent okien już tego rozmiaru nie produkuje?
    • Mamy okno dachowe.Nie chcemy rolety na szybe(kasetonowa).Chcemy,aby roleta chronila przed swiatlem(gdy okno jest otwarte) oraz owadami.Myslelismy o rzymskiej,ale jak ja przymocowac do sciany?Bambusowa? Jakie macie i co polecacie?
    • Witam właśnie stałam się szczęśliwą posiadaczką własnego M z rynku wtórnego i zaczynam remont. Dostałam dwie wyceny, z firmy Rehau oraz Oknoplast. Jednak różnica w cenie jest kolosalna - Oknoplast jest prawie 100% droższy... Z Rehau wycena dotyczyła okien Euro Design 70 a z Oknoplastu Rubin, Avans, Orion. Zamawiałam wycenę też rolet zewnętrznych i tu nie ma AŻ takiej różnicy, raptem 200 zł. Skąd aż taka rozbieżność cenowa? Przedstawiciele obydwu firm byli u mnie w domu ...
    • Witam, mój mąż ostatnio bez przerwy mówi, że chce u nas na działce bramę wymienić na taką przesuwaną. I mówi, że podoba mu się jakaś "Robusta". Czy ktoś wie jak to wygląda i czym się charakteryzuje? Pozdrawiam!
    • własnie wprowadzam sie do mieszkania na parterze, mieszkani z którego okna z jedenj strony wychodzana podwórko, z drugiej na ulicę, i niestety jest problem z ciekawskimi przechodniami i współlokatorami z podwórka. Czy folia okienna imitująca lustro weneckie to dobre rozwiązanie? Czyjest skuteczna i czy zabiera dużo światła? Ajak sprawdzi się jeżeli wewnątrz będzie świecil monitor komputera lub tv, lub lampa przy łóżku w nocy? Może ktos juz to przetestował, bardzo prosze o pomoc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się