Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      ropny katar

ropny katar

(7 wyników)
    • Witajcie. Po raz I-szy pisze na forum, szukajac pomocy w zw. z przewlekla infekcja u 7-latki. Przejrzalam rozne watki, ale najlepiej bedzie chyba, gdy opisze nasza sytuacje i objawy. Od wczesnia ciagnie sie infekcja - przewlekly katar ropny na zmiane z kompletnie zablokowanym nosem, ostatnio powiekszone wezly chlonne (w tym jeden pod broda/czyli pod zuchwa) + zapalenie okoloustne (swedzace, rozdrapywane, przesuszone, luszczaca sie skorka). Dodam, ze pare miesiecy wczesniej laryngolog ocenila,...
    • Witajcie, mój maluch (niecałe 2 latka) ma ropny katar od piątku. Podałam Engystol 3xdziennie 1 tab. oraz Cinnabaris Dagomedu 3x dziennie 3 granulki. Nos w piątek był zapchany, teraz się oczyszcza. Maluch [b]bardzo[/b] się poci w nocy. Dodałam dziś Silicea LM 6 w kropelkach, bo taką miałam w domu ale nie jestem pewna czy dobrze zrobiłam. Macie jakiś pomysł? Bardzo się martwię, bo miesiąc temu taki katar skończył się solidnym zapaleniem oskrzeli. Od tego czasu dostaje też Pulmicort w nebu...
    • mozecie cos polecic na ropny katar + drapanie i uczucie suchosci w gardle i zwiazany z tym kaszel? Goraczki nie ma. z gory dziekuje Aga
    • Pisałam już o katarze i kaszlu mojego dziecka.Stosowałam OSCILLOCOCINUM przez 3 dni 2xdziennie.Ale to nie pomaga.Dzwoniłam dzisiaj do mojej dr homeopatki i nie kazała mi nic dawać tylko czekać.Córka ma katar już 8 dni, żółto-zielony, gęsty, ma zatkany nos mimo stosowania wody morskiej i kropli Euphorbium.Kaszel jest raz mokry, a raz suchy, dudniący. W nocy już nie kaszle. Teraz podaję jej syrop DROSETUX. Proszę o pomoc, bo nie wiem co mam robić. Boję się że skończy się jak zawsz...
    • Pomóżcie proszę.U mojej 3,5 letniej córki wykryto e-coli w plwocinie. Dostaje collibacilinum 15CH 2 x dziennnie, a dodatkowo na ciągnący się od dłuższego czasu katar pulsatillę 15 CH. No i dzisiaj leci z nosa dużo gęstej(ale dającej się wydmuchać bądż też ściągnąć)wydzieliny. Do tej pory wydzielina z nosa miała kolor białawy z mała domieszką żółtego i to tylko po nocy. A dzisiaj koszmar:( W lewej dziurce jest ogrom tej żółtej wydzieliny, w prawej wcale nic nie ma, a jak jest to mleczna-ale i ...
    • juz ponad 3 tyg mam meczący kaszel raczej mokry ale czasami w nocy suchy i duszacy.do tego ropny obfity katar i ogólne osłabienie z lepszymi i gorszymi dniami.moze mi cos poradzicie bo widze tu wielu specjalistow od homeopati.mam zamowiona wizyte ale dopiero na koniec miesiaca.dodam ze brałam antybiotyk bez efektu i wiecej do lekarza nie poszłam.
    • Bardzo proszę o pomoc.Moja 17 miesięczna córa ma ropny cieknący katar od 2 dni.Poza tym dziś ma lekką chrypkę i czasem kaszle.Oprócz tego na początku miała wysoką temp.39 stopni.Teraz 37,2.Pediatra zapisała tylko syrop na kaszel - stodal i jakiś przeciwzapalny Eurespal i na gorączkę paracetamol.Co robić?wcześniej podawałam Thuye po 5 kulek raz w tyg.Podawać Thuye?Z góry dzięki. Mama Joasi
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się