Forum Turystyka Polska Turystyka w Polsce
ZMIEŃ
      sandomierz

sandomierz

(16 wyników)
    • witam:-) planuję wyjazd na weekend do Sandomierza. Czy ktoś zna może jakieś sprawdzone namiary na miejsca noclegowe? Mogą to być hotele, motele, kwatery prywatne i w samych Sandomierzu bądź okolicach. A może ktoś ma jakąś ciekawą trasę turystyczną wokół Sandomierza? Co warto zwiedzić i zobaczyć? Będę wdzieczna za wszelkie sugestie:-)
    • Witam, marzy mi się tam wybrać na cały tydzień. Mogę zamieszkać nawet w okolicach Sandomierza bo będę zwiedzać również okolice ( Krzyżtopór, Szydłów ) Ktoś poleci jakiś nocleg ze śniadaniem najchętniej? Jakaś agroturystyka? pensjonat? coś z klimatem lub rodzinną atmosferą?
    • j/w czy byliście tam i możecie jakiś polecić? Najlepiej blisko Starówki z łazienką w pokoju. Dodatkowo fajnie jakby był parking i fajnie jaby jakieś śniadanko możnaby było wziąć ale to tylko gdyby ze sniadaniem oczywisćie... Z góry dzieki za info Pozdrawiam Rafał e-mail: rafi28@o2.pl
    • zastanawiam się czy Sandomierz jest warty zwiedzenia, czytałam różne opinie, jedne mówią że miasto jest bardzo romantyczne i bajkowe, nawet ładniejsze od Kazimierza Dolnego, inne - wręcz przeciwnie - nudny. co zwiedzać?? dzięki za wszelkie opinie.
    • Czy ktoś może polecić niedrogie, ciche miejsce na nocleg dla 2 osób na majowy weekend w Sandomierzu. przyjazd autobus. pozdrawiam "zakochatkanych"
    • Bardzo trudno mi się zdecydować może ktoś poradzi? To znaczy co można znaleśc w jednym lub drugim mieście i okolicach ......wydaje mi się teoretycznie że Swidnica i okolice atrakcyjniejsza ale jednoczesnie droższa oraz bardziej gwarna, natomiast Sandomierz mniej odwiedzany a okolice tym bardziej????może się mylę.....Poproszę o informacje podpowiedzi...
    • Alez milo znalesc kilka milych slow o moim kochanym Sandomierzu. Urodzilam sie tu i wychowalam. Choc od 6 lat juz w Sandomierzu nie mieszkam, to zawsze z ogromna radoscia tu wracam, ech... Nie zapomnijcie odwiedzic tego miasteczka w czasie wakacyjnych wedrowek po Polsce ;)
    • Zamierzam zrobić sobie wycieczkę weekendową do któregoś z wyżej wymienionych miast. Zastanawiam się tylko, które z nich wybrać... Może wy pomożecie dokonac mi wyboru? Co zwiedzić? Gdzie nocować? Jakie atrakcje? Pozdrawiam
    • Hej, planuje 3 - dniową wycieczkę z wyjazdem z Łodzi: Ujazd Baranów Sandomierski Sandomierz Lublin Kazimierz Dolny Łodź czy na "mojej" trasie powinno znaleźć się coś jeszcze? Czy polecacie coś szczególnego? Z góry dziękuję za wszystkie propozycje :)
    • Pomocy! Gdzie w necie znajdę plan Sandomierza?
    • Chcialabym wybrac sie do Sandomierza na weekend i szukam wiadomosci o jakichs tanich noclegach i ciekawych miejscach do odwiedzenia. Ciekawych, to znaczy interesuja mnie na rowni dom w ktorym urodzil sie Wielki Czlowiek, malownicze urwisko i mily, smaczny lokal, domowa jadlodajnia. Te rzeczy. Uwaznym turystom z gory dziekuje za wskazania.
    • Ja kocham to miasreczko. Jest ono jak z bajki. Zamek,ratusz, Dom Długosza, Katedra...mają architektoniczny urok. I ta brama - bodajże Opalińskich (?).
    • Chce byc Poslem.Jakie nalezy spelniac kryteria ? Czy jest to mozliwe ? W jaki sposöb moge tego dokonac ? Bede wdzieczny za informacje. Pozdrawiam radca Andrzej
    • Proszę polećcie mi miejsce na weekend we dwoje. Marzy mi się malutkie miasteczko w stylu Sandomierza - z malowniczym rynkiem, wieżami starych kościołów, wąskimi uliczkami, gdzie czas płynie tak rozkosznie wolno... Bez tłumów i tandety. I jeszcze żeby był snieg i tak cudownie skrzył sie w słońcu.... Dziękuję - Kasia
    • W papierowym wydaniu Gazety jest załączone zdjęcie pałacu w Górkach Klimontowskich, które mylnie podpisano "pałacem w Czyżowie". Nie da sie ukryć, że pomiędzy jednym a drugim różnica jest znaczna...
    • Witam, Szukam 2-osobowego pokoju z łazienką do wynajęcia w dniach 1-3 maj, w regionach: Sandomierz, góry świętokrzyskie, Białowieża, ewentualnie pojezierze Łęczyńsko-Włodawskie, bardzo proszę o kontakt mail kszalilow@o2.pl pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się