Forum Regionalne Podkarpackie Przemyśl
ZMIEŃ
      sandomierz

sandomierz

(4 wyniki)
    • Już od jakiegoś czasu miałem o tym pisać. Ale miarka się przebrała po ostatniej audycji w TV. W ostatnią niedzielę do południa w TV publicznej leciał program o Sandomierzu. Miasto jest pełne turystów ! W wywiadzie dowiaduję się, że stało się to z powodu popularnego serialu "Ojciec Mateusz". Nie wiem ile w tym jest prawdy, ale słyszałem, że nasze miasto miało propozycję kręcenia tego serialu właśnie w Przemyślu , ale z tego nie skorzystało. Jeśli ktoś to potwierdza, to proszę o komentarze. A m...
    • "Koncepcja utworzenia aglomeracji „czwórmiasta” Nisko – Stalowa Wola – Sandomierz -Tarnobrzeg była tematem wystąpienia podsekretarza stanu w Ministerstwie Rozwoju Regionalnego Jerzego Kwiecińskiego podczas spotkania z samorządowcami wymienionych miast, które odbyło się w Sandomierzu. Problematyka ta była także żywo dyskutowana po prezentacjach zaproszonych gości." www.mrr.gov.pl/Aktualnosci/Polityka+regionalna/czwormiasto_sandomierz_270307.htm
    • którędy teraz szybciej i wygodniej na Lublin czy na Radom , nie jechałem dawno i nie wiem gdzie mniej remontów? Z góry dziękuję
    • co się dzieje z Podziemną trasą turystyczną ? Brak podstawowych informacji dla turystów. Nasza młodzież szkolna jedzie na wycieczkę do Sandomierza zwiedzać trasę podziemną (tam oznaczenia i tablice informacyjne , kolejki przed wejsciem) a nie wie że u nas podobna istnieje. Czy my nie potrafimy promować tego co posiadamy ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się