Forum Turystyka Europa Grecja i Cypr
ZMIEŃ
      serbia

serbia

(60 wyników)
    • Zawsze autem do Grecji jeżdziliśmy < 271 km, 3 godziny 49 min Kolejki i czas oczekiwania jest tu od wielu lat naszym problemem. Chcemy jechać < 286 km, 4 godziny 55 min Znam stan dróg z Węgier do Timisuary. Jaki jest stan dróg od [b]Timisuary[/b] do [b]C [/b]> [b]D[/b] ? Jakie kolejki=czas oczekiwania na przejściu w punkcie [b]C[/b] ? Pytanie kieruję tylko do osób które zaliczyły trasę z przejściem granicznym w punkcie[b] C[/b] Rumunia/Serbia. Pozdrawiam,
    • Na forach są informacje na temat przejazdu przez Serbię głównie w dzień. A jak się jedzie przez ten kraj w nocy?( może się przecież tak zdarzyć)Czy jest bezpiecznie?
    • Wiem,że temat się pewnie pojawiał,ale nigdzie nie przeczytałem konkretnej odpowiedzi,a tym bardziej z tych wakacji... Jadę na Chalkidiki (koniec sierpnia)... Chodzi mi o korzystanie z kart kredytowych, podczas opłat za autostradę (SERBIA),i za paliwo (SERBIA,MACEDONIA). Czy ktoś kto jechał w tym roku,korzystał swobodnie,czy też może towarzyszyły temu jakies sensacje.Bardzo chciałbym uniknąć kupowania tych wszystkich walut,a przelicznik w euro( szczególnie SERBIA)dosyć niekor...
    • Gdzie polecacie nocleg w Serbii,jedziemy na Pelonopez.
    • Jaką walute lepiej miec aby nie płacić po dziwny kursach Czy da się płacić kartą
    • Witam, Nietypowe pytanko. Zamierzam jechac autem do Grecji przez wlasnie Serbie i Macedonie. Granice Serbii i Macedonii zamierzamy przekroczyc w nocy. Czy czynne beda jakies kantory na granicy? Pozdrowka, Tomek
    • Witam Bardzo proszę o podanie ceny ON na Węgrzech i w Serbii.
    • wg moich wyliczeń najbardziej dla mnie optymalny nocleg jest gdzieś w okolicy Belgradu. Czy moglibyście coś niedrogiego polecić? Czy jest bezpiecznie ? Jak traktują tam Polaków ? Z góry dziękuję za odpowiedź.
    • Zadawalem już to pytanie ale nie uzyskalem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi. Pozwalam sobie więc napisać jeszcze raz. Czy w Serbii i Bulgarii spotyka sie markowe stacje paliwowe (Shell, BP itp) i czy można tam bez obaw wlać ON do nowoczesnego diesla TDI. Czy da się zaplacić kartą. A może lepiej zatankować drożej ale bezpieczniej na Węgrzech i później już w Grecji?
    • Hi, planuję latem wybrać się autem do Grecji. Trochę obawiam się przejazdu przez byłą Jugosławię, konkretnie przez Serbię i Macedonię. Słyszałem, że obcokrajowcy kupują tam jakieś talony a paliwo, płacą więcej za przejazd autostradą i inne tym podobne ciekawostki. Macie jakieś doświadczenia z powyższym?
    • w drodze do Grecji. Rano samochód może wymagać fachowej pomocy.
    • Witam.Z początkiem lipca ruszam pierwszy raz do Grecji (Peloponez).Odpowiedzcie proszę,czy w Serbii i Bułgarii można płacić za benzynę kartą? Jeśli tak,to czy wszędzie,czy tylko niektóre stacje?
    • Możecie polecić jakis sprawdzone miejsce na nocleg w Serbii w okolicach Nisu.
    • Czy ktoś z forumowiczów zna obecne ceny przejazdu w kierunku Grecji przez Serbię? Słyszałam, że od lutego tego roku opłaty na E75 bardzo podrożały. Podobno to najdroższa "autostrada" w Europie.
    • ile trzeba mieć ich waluty albo euro? co sie bardziej opłaca? jakie są dokładne koszty przejazdu tranzytowego przez te kraje? z góry dzieki
    • pytam głównie te osoby które w ostatnich dniach wróciły z Grecji? dzięki
    • Czy ktoś z was już jechał taką trasą i mógłby się podzielić wrażeniami, poradami itp.?
    • Planuję przejechać te kraje 13 lipca, tj. wyjazd z Szegedu 13 lipca 2.00 rano. Ponieważ nie jesteśmy teraz przyjaciółmi Serbów poszukuję większego towarzystwa do jazdy samochodem. Z Polski wyjeżdżam w sobotę nad ranem i będę nocował niedaleko granicy węgiersko- serbskiej. Z doświadczenia (jeżdżę tą trasą co roku od 5 lat) wiem, że proponowana godzina wyjazdu z granicy węgierskiej daje możliwość dojechania do Grecji po połódniu. ep_lukasik@op.pl
    • W związku z decyzja rady Ministrów SERBII i CZARNOGÓRY , od dnia 01. czerwca 2003. obywatele Polscy nie musza posiadać żadnych wiz, przepustek itp. do wjazdu na terytorium Serbii i Czarnej Góry. Od dnia 01.06 jeździmy za darmo czyli mamy w końcu normalnie R.
    • Właśnie wróciliśmy z Paralii samochodem jak ktoś ma pytania zapraszam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się