Forum Turystyka Europa Bułgaria
ZMIEŃ
      serbia

serbia

(33 wyniki)
    • witam proszę o odpowiedź jak to jest z tą zieloną kartą jedni ubezpieczyciele mówią że nie trzeba jej mieć inni że trzeba ktoś przejeżdżał do bułgarii przez serbię na samym OC ?? proszę o odpowiedź
    • Proszę o podpowiedzi, którą trasę wybrać i czego nie zapomnieć zabrać ze sobą?
    • Czy na poczatku września lepiej jechac przez Serbię czy Rumunię? Czy we wrześniu, czyli teoretycznie poza sezonem, nadal sie stoi na Serbskich granicach z powodu tureckiej inwazji? Czy jednak lepiej przez Rumunię? Czy nadal tam sa takie fatalne drogi? Jakie są wasze doswiadczenia tegoroczne? Moze coś się poprawiło w 2011? Gdzie warto nocować w Serbi albo Rumuni?
    • sprawdzałam na stronie MSZ.gov.pl do Serbii nie jest potrzebny paszport , wiec skąd te wpisy ze koniecznie trzeba mieć, czy celnicy robią jakieś trudności jak jest naprawdę, czy ktoś przekraczał ostatnio granice na dowodzie - i jak było- czy bez problemów?
    • Proszę o aktualne wskazówki/opinie osób które w tym roku pokonały tę trasę - chodzi mi przede wszystkim o warunki na drodze. Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję. Wybieramy się do Sozopola - opinie na temat cen, pobytu również mile widziane
    • Czy jadąc przez Węgry, Serbię bez problemu znajdę nocleg?
    • Witam serdecznie.Wybieram sie do Bułgarii przez Serbie pod koniec czerwca.Jade tą trasą pierwszy raz.Chciałem dopytać zorientowanych jaką walute mam zabrać na Serbie aby zapłacic za ropę i autostrady.Czy płacąc w euro przelicznik jest w miarę ok.Czy nalezy wziąść drobne czy możnaliczyć że resztę wydadzą.Proszę o pomoc. Pozdrawiam i dziękuje
    • Czy ktoś jechał w tym roku przez Serbię? Interesuje mnie stan drogi, kolejki na granicach UE oraz bezpieczeństwo.
    • Wybieram sie do Panorama Fort w Swiety Wlas.Zastanawiam sie nad wyborem drogi.Czy przez Serbię czy przez Rumunię.Czy nalezy sie spodziewać dużych korków na granicy w weekend( ile godzin czekania ?) Z góry dziękuje za pomoc.
    • Witam W sierpniu a konkretnie od 07.08. - 17.08.2010r wybieram się z rodziną ( 2 osoby dorosłe i 2 dzieci) do Słonecznego Brzegu. Wybrałem wstępnie trasę przez Serbię.Zamierzam też w okolicach miejscowości Nisz nocować. Dlatego mam prośbę dotycząca moteli w tym rejonie. Może ktoś z Was nocował w tym rejonie i może podać namiary na jakiś sprawdzony motel. Ponadto jakby ktoś jechał w tym terminie to na dwa pojazdy zawsze raźniej. Wyjazd z Lublina. Podaje maila: lawhead@wp.pl pozdrawiam
    • Witam, pewnie już były podobne wątki, ale nie znalazłem nic stricte samych przejazdów tranzytem. Proszę o podanie jakie opłaty należy dokonać na drogach Słowacji, Węgier, Serbii i Bułgarii aby dojechać do celu. Może już ktoś wie dokąd dociągnęli autostradę Sofia - Burgas? Proszę o odpowiedź. Dziękuję
    • Witam, przeczytałam wszystkie wątki (no może prawie wszystkie) o trasach przez Rumunię oraz Serbię i nadal nie wiem na co mam się zdecydować. Jedziemy 22.05 z Poznania do St. Vlas. Jedziemy z małym dzieckiem - oznacza to postoje co 2-3 godziny oraz konieczny nocleg w połowie drogi. Pierwotna wersja podróży to Czechy, Słowacja, Wegry, Serbia i Bułgaria. Wtedy połowa drogi wypada gdzieś koło Budapesztu i tam chcialam szukac noclegu. Po przeczytaniu postów już nie jestem taka pewna czy t...
    • Jechał ktoś ostatnio przez Serbię??Jak tam teraz jest po zajściach w Kosowie??Jadę pod koniec kwietnia Pozdrawiam
    • Czy ktoś zna namiary na jakieś tanie noclegi w Serbii?
    • Witam Czy to prawda że nie jest już potrzebny paszport wystarczy dowód osobisty.Może ktoś potwierdzić?
    • Jedziemy do Bułgarii przez Serbie. Chcemy z dziećmi przenocować w jakimś hotelu na trasie. Może ktoś zna całkiem przytulny motel, hotelik czy coś takiego. Będę wdzięczna za informacje.
    • Cześć, a kto jechał do Bułgarii przez Serbię? Bardzo chciałabym wiedzieć coś na ten temat, bo przez Rumunię to chcemy wracać. magda
    • Polecam drogę przez Serbię. W porównaniu z Rumunią(rok temu) pomimo dłuższego odcinka szybciej docieramy do Słonecznego Brzegu. Granicy Serbia-Węgry nie należy się bać, zielona karta może się przydać. --------------------------------------------------- Okazja - wynajem studia slonecznybrzeg.of.pl
    • Proszę o info, wybieram się pod koniec maja i zastanawiam się czy jest spokojnie. Z góry dzieki za aktualne informacje.
    • W którym miejscu najlepiej zjechać z autostrady w stronę Bułgarii, aby ominąć granicę w Szeged i dostać się do przejścia Tompa?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się