serbia

(3 wyniki)
  • Witam Właściwie to nie wiem gdzie sie zwrócić z takowym problemem ale wydaje mi się że znajdę tutej grono osób co mogło by odpowiedzieć na moje pytanie ,a mianowicie: W ostatnim okresie czasu przewiduje się że przyjęcie Serbii do UE jest bardziej prawdopodobne niż Turcji ,czy przysporzy to więcej problemów wspólnocie ? czym kierują się władze wspólnoty przy przyjęciu potencjalnym tych państw . Co o tym może decydować ? religia ? gospodarka ? czy też inne czynniki ?
  • "Serbski naród stanie się członkiem wielkiej Europejskiej wspólnoty. Serbia przestanie być monetą przetargową wielkich sił. Zniknie strach przed nowymi wojnami, a naród poświęci się dążeniu do dobrobytu przy pomocy zjednoczonej Europy. Praca stanie się jedyną i prawdziwą wartością. Narodowe dobra duchowe, wiara, wszystkie osiągnięcia kultury, prywatna własność – prawdziwa dźwignia postępu – będą chronione i zapewnione. Lepsze życie od samego początku. Na krwi najleps...
  • Najpierw do forumowiczów: Wybaczcie Państwo pewna nietypowość, ale pozwolilem sobie zaprosić do tego forum Panią z Serbii, z ktorą będę dyskutował o różnych sprawac jej kraju i Polski. Rozmowa bedzie po angielsku - nie wiem jak nam bedzie szlo, ale Pani jest przemiła i symaptycznie odnosi się do Polski, a ja do demokratycznej Serbii. Jednoczesnie zapraszam wszystkich, ktorzy tez chcieliby w dyskusji uczestniczyć :) To Penzi, Dear Penzi, I will be more than happy if you...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się