Forum Turystyka Europa Europa
ZMIEŃ
      serbia

serbia

(14 wyniki)
    • Witajcie Niedawno odbyłem z żoną podróż na Bałkany (już drugą) i chciałem podzielić się wrażeniami – kiedyś czytając takie relacje zdobyłem sporo info pożytecznych w moich wojażach, być może teraz ktoś inny te sobie skorzysta :-) Podróż zaczęliśmy w rodzinnym Rzeszowie. Przejechaliśmy granicę ze Słowacją w Barwinku i omijając główne drogi chcieliśmy dotrzeć (przez Stropkov, Vranov i Trebiszów) na Węgry. Dojechaliśmy do przejścia w Slovenskim Nowym Mescie i tu niestety ...
    • serbia(5)

Planuję podróż do grecji przez serbię.Czy jest to bezpieczna trasa?Jakie są komplikacje?Jaki jest koszt przejazdu? Pozdrawiam. Andrzej
    • hej, Serbia dla wielu ludzi brzmi przerazajaco ale to jedno z najpiekniejszych miejsc w Europie w ktorym bylam :) a troche podrozuje... Polecam wszystkim Belgrad, Festiwal Exit, Beer Fest, Guca Festiwal, Tango Festiwal...i niezliczona ilosc innych fantastycznych miejsc... jesli chcecie poczytac o moich przygodach w Serbii polecam blog zuzannawojcik.blox.pl ciao
    • Serbia (32)

Witam :) Przeszukałam to forum dosyć dokładnie i nie znalazłam żadnego wątku dotyczącego Serbii! a tak się akurat składa, że kraj ten mnie bardzo interesuje :) spędziłam tam tegoroczne wakacje więc jeśli ktoś ma jakieśpytania postarm się udzielic odpowiedzi, a jeśli są tu osoby zainteresowane Serbią - możemy wymienić się spostrzeżeniami i doświadczeniami :) Jedyną rzeczą jaka mnie smuci to brak bezpośredniego połączenia z Belgradem! zastanawiam się, kiedy ktoś się domyśli, że coraz...
    • Serbia(4)

Wybieram się w lipcu do Serbii - czy ktoś zwiedzał ten kraj? Będę wdzięczna za garść informacji: co warto zobaczyć, jakie ceny obowiązują, jaki jest kurs waluty, jakie drogi... Generalnie wszystko, co może być przydatne. Czy można w Polsce nabyć jakiś przewodnik po Serbii? Szukałam i nie znalazłam. Pozdrawiam
    • Witam za tydzien wyjezdzam do czarnogory na 10 dni pod namiot.. co warto ze soba zabrac??? na co warto zwrocic uwage?? dziekuje za odpowiedzi...
    • Witam wybieram sie na wakacje do Serbi i Czarnogóry, chcialbym dowiedziec sie jak wyglada odprawa na granicy jakie zwyczaje panuja w tym kraju oraz na co nalezy uwazac.Pozdrawiam.
    • Przymierzam się do samotnego wyjazdu do Serbii lub Macedonii. Czy podróżowanie tam jest obecnie bezpieczne? Jak wygląda transport publiczny? Chcę lecieć do Sofii - czy są stamtąd autobusy do Skopje bądź Niszu? Będę wdzięczna za wszelkie uwagi i sugestie co do podróży
    • Mam pytanie czy na Granicy Serbskiej jadąc z Węgier można wymienić pieniądze przez całą dobę?Ostatnio jechałem w dzień wtedy wiadomo nie było kłopotu.
    • Jakie opłaty trzeba wziąć pod uwagę na tej trasie? Winiety ,opłaty za autostrady zielona karta na Serbię. Czy są stacje z LPG? Po ile gaz i benzyna tak średnio. Trasa Katowice-Ostrava-Wiedeń- Oberwart-Szombathely-Subotica.Dziękuję za informacje.
    • planuje w wakacje pojechać w te własnie miejsca, ale jak narazie nie mam z kim, jesli ktoś byłby zainteresowany - zaparszam. nigdy nie byłam w tamtym rejonie, dlatego tym bardziej chcę tam pojechać. nie należe do osób bardzo wymagających, jestem z tych kobiet, które sa w stanie przezyc w kazdych warunkach, aby tylko było ciekawie i pieknie. kontakt ze mna mada_s@gazeta.pl zapraszam :)
    • Gucza! To jest wielkie!
    • Ile szacunkowo zajmie mi przejazd z Belgradu na czarnogórskie wybrzeże? Wiem, że trasa jest górzysta i nie znam stanu dróg, stąd moje pytanie.
    • Chcemy na początku września wybrać sie do Grecji - na własną rękę, samochodem, Grecja kontynentalna. Chcieliśmy jechać przez bylą Jugosławię - chyba Serbię, jak sie nie mylę, ale teraz w świetle zamieszek w Kosowie trochę się obawiamy tej podróży. Czy moze wybrać opcję przez Włochy plus prom?? Bułgaria nie wchodzi w grę. Czy też nie obawiać się tego, co dzieje się w Kosowie ( choć patrząc wstecz to moze być kolejna wojna domowa)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się