Forum Z archiwum Zwierzęta
ZMIEŃ
      sikorek

sikorek

(8 wyników)
    • uwielbiam sikorki!!
    • Jak powinny wyglądać budki lęgowe dla sikorek? Chiałem takie założyć w swojej okolicy (podobno sikorki odwdzięczają się i likwidują szkodniki drewna). Czy ktoś takie budki widział, albo wie jak powinny wyglądać?
    • Mam wrażenie, że kiedyś na tym Forum ktoś pisał o specjalnych kulkach do dokarmiania sikorek, które można nabyć w sklepie. Moje pytanie - w jakich sklepach takie cuda sprzedają?
    • Takie dzikie ptaki. Przylatują do mnie sikorki (bogatki i modre), wróble i kosy. Karmię slonecznikiem i widzę, że sikorki to go uwielbiają, ale reszta tak je bo nic innego nie ma. Nie wiecie czym najlepiej karmić wróble i kosy? Pszenica, proso, inne zboże (jakie?)?
    • Sklecilem jakis czas temu karmnik, umiescilem w ogrodzie ale nie wiem jak zwabic do niego ptaki ktore sie jednak w tym ogrodzie pojawiaja. Wiem ze dla sikorek slonina, poza tym okruchy ale to chyba nie starcza. Czy jest za wczesnie/cieplo?
    • W wątku o mowie zwierząt ramm.stein zamieściła bardzo interesującą i wartościową wypowiedź, dotyczącą dokarmiania ptaków zimą. Myślę, że zasługuje ona na umieszczenie w oddzielnym wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=128&w=16891071&a=17051952 Na moim osiedlu jest grono osób karmiących gołębie. Karmą jest najczęściej pokruszony chleb, choć widziałam również ziemniaki i kiszoną kapustę (!!!)Te ostatnie "smakołyki" na moją prośbę usunęli sprzątacze.
    • Czym karmić teraz rózne ptaki-wróble, wrony, sikorki, kaczki na zamarzniętej wodzie, aby nie zrobić im krzywdy? Wiem, że chleb odpada, bo marznie i kaleczy gardełka. Czy np. pestki słonecznika? Dziękuję za wskazówki Joanna
    • Też mi sensacja, panie dziejku... Wiadomo, że od 10 do 20 procent dzieci, które rodzą się w małżeństwach, zostało zmajstrowane przez mniej lub bardziej przypadkowych kochanków. Racja jest po stronie Żydów, którzy w swoich genealogiach nigdy nie liczyli na wątpliwą pewność ojcostwa...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się