-
Od paru dni nasza corka zachowuje sie jakby miala jakis skok rozwojowy. Inaczej mowi, stala sie jakby doroslejsza, czasem jej teksty potrafia nas tak zaskoczyc, ze nie wiemy co powiedziec. Sa tez gorsze aspekty. Np. to ze zaczela sie wspinac na wszystkie meble, podstawiac sobie krzeselko, wchodzic po polkach jak po drabinie. Widze tez duzy rozwoj motoryczny. Stala sie niestety tez bardziej nieposluszna. Przemadrza sie, nie chce sie sluchac.
Wczoraj to juz byla kumumulacja. Byc moze sprawe p...
-
Witajcie,
zanim sie calkiem załamię szukam jakiegos pocieszenia..
Nasza historia wygląda tak, ze maly urodzil sie wczesniakiem z 45 cm, ale ładnie rósł, z wagą gorzej, na roczek miał ok 76 cm, na dwa lata ok 86-87, w grudniu bedzie miał 3 lata i ma tylko 92,5 cm, nie byłoby to takie straszne gdyby nie fakt, ze ten wzrost osiągnął w maju i od tej pory wzrost stoi. Mierzyłam go na swojej miarce w marcu miał wtedy 87/88 cm, potem wlasnie w maju i bylo ok 92,5 i teraz na mojej miarce wychodzi...
-
Ma ktoś schemat jak przebiegają?
Moja mała, 21 m-cy, zmienia mi się ostatnio jak w kalejdoskopie i zastanawiam się czy mamy do czynienia z kolejnym skokiem, czy jest szansa, że niektóre zmiany jej miną, bo są trudne do wytrzymania - np, histeryczny płacz przed KAŻDYM pójściem spać. Czy w zachowaniu Waszych 21 miesięcznych dzieci też odczuwacie jakieś zmiany? Jeśli tak, to jakie?
Drobnostka, Mama Natki
-
Oszaleję zaraz :/ Od 3 dni, od rana do wieczora córa (15 mies) o coś płacze. Jak już słyszę te jej "aaaajajajajjjj..." to się trzęsę ze śmiechu [img]https://emoty.blox.pl/resource/mixedsmiley042.gif[/img]
Już nie wiem co mam z nią począć, nic nie mogę zrobić bo odejść nie mogę od niej na krok, zaraz larmo. Sama się nie pobawi, bo jak coś jej się nie spodoba, zaraz rzuca wszystkim i ryczy. Jak jej mówię żeby czegoś nie robiła- ryczy. Co chwila się albo uderzy, albo pcha rączki gdzie nie trzeb...
-
Mój półtora roczny syn nagle ni z lewej ni z prawej zaczał strasznie płakać przy każdym kładzeniu się spać, dramatyczne łzy jakby go obdzierali ze skóry. nigdy nie miliśmy z tym problemów nauczyliśmy się siebie ja wiem keidy jest zmeczony i nigdy nie nadwyrezam jego cierpliwosci on gdy sam to czuje po prostu mowil "papa" brał mnie za reke kazał sie przebrać i zasypiał. od kilku dni jest tak samo " papa" reka wesole pozegnanie z reszta domownikow przebranie sie ..i szał gdy kłade go na poduszc...
-
Witam.
Ile rosną wasze dzieciaczki w czasie wakacji? Słyszałam, że w czasie
miesięcy letnich dzieciaki rosną najbardziej i ciekawa jestem jak to
jest u was? U nas był sory skok wzrostowy i zastanawiam się czy to
normalne?
-
przez ponad dwa tygodnie - skokowej, wysokiej (38-39 stopni)temperatury z
powodu zębów u 15 miesięcznego dziecka? Faktem jest, że "idą" gwałtownie
trzonowce - kilka na raz. Kolejni lekarze twierdzą, że zęby jak najbardziej
mogą być powodem takich skoków temperatur.Badania moczu wykluczyły stan
zapalny moczowodu , jedynie jest przekroczona liczba leukocytów, badanie ma
być powtórzone w przyszłym tygodniu.
Po podaniu leku przeciwtemperaturowego, gorączka spada, dziecko jest żywe,
d...
-
Mój synek 13 m, chodząc przyjmuje oczywiscie rozne postawy, m.in. zgina rączki w łokciach i trzyma je lekko z tyłu, moj malzonek stwierdzil ostatnio ze chyba tak nie powinien trzymac tych rak, ja mu na to ze utrzymuje rownowage, no ale mimo wszystko zaczelam sie martwic czy taka postawa jest prawidlowa. Czy dzieci tak chodza, bo ja juz mam totalny metlik w glowie.
Serdecznie pozdrawiam.
Aga mama Pawełka
-
Od kilku dni moja 2,2 latka skarży się na nocne bóle nóżek, sprawiając przy
tym wrażenie wyższej, dosłownie z dnia na dzień.
Kojarząc to z bólami wzrostowymi, postanowiłam zmierzyć swoje dziecko i ku
memu OGROMNEMU ZDZIWIENIU okazało się, że:
-od 7 marca do 14 kwietnia urosła 1,3 cm a
-od 14 kwietnia do dziś (czyli w ciągu zaledwie 2 dni!)- KOLEJNE 1,3 cm!!!
Dodam, że pomiaru dokonuję zawsze kilkukrotnie, więc pomyłka jest niemożliwa.
Bardzo się cieszę i zastanawiam się jedno...